طالقان کجاست؟ | مقصدی خنک برای تابستان

طالقان کرج یکی از شهرهای زیبا و دیدنی ایران است. این شهر با داشتن جاذبه‌های طبیعی و اماکن تاریخی و گردشگری بسیاری که در خود جای داده است سالانه مقصد بسیاری از مسافران از داخل و خارج از ایران است به خصوص که تعداد این گردشگران در بهار و تابستان به اوج خود می‌رسد. اگر قصد سفر دارید به جرأت می‌توان گفت که طالقان یکی از دیدنی‌ترین مقاصدی است که می‌توانید برای سفرتان انتخاب کنید. با سفر به این شهر و گشت‌وگذار و بازدید از اماکن تاریخی، قلعه‌های زیبا و آب‌هایی که از دل کوه بیرون می‌آیند، خاطرات زیبا و تجربه به یادماندنی را برای خود ثبت خواهید کرد. اگر دوست دارید با شهر طالقان بیشتر آشنا شوید، قبل از سفر و اجاره سوئیت با ما در این مقاله از مجله گردشگری اتاقک همراه باشید تا این شهر زیبا را به خوبی بشناسید.

طالقان کجاست

منطقه کوهستانی- یک کوه سرسبز در کنار یک کوه که روی آن برف نشسته

طالقان مرکز شهرستان طالقان و یکی از شهرهای استان البرز در  ایران است. این شهر ییلاقی و خوش آب و هوا در ۱۳۳ کیلومتری شمال غربی شهر تهران و ۹۶ کیلومتری کرج قرار گرفته‌ و از شمال با استان مازندران، از جنوب با شهرستان ساوجبلاغ، از جنوب غرب با فشگلدره و شهرستان آبیک و از شمال‌ غرب نیز با منطقه الموت همسایه است. جمعیت طالقان طبق آخرین سرشماری بالغ بر ۳۵۴۵ نفر برآورد شده است اما این شهر به دلیل قرار گرفتن در رشته کوه‌های البرز مرکزی، دارای آب و هوای ییلاقی و کوهستانی است. به همین دلیل دارای جمعیت فصلی بوده و در بهار و تابستان جمعیت شناور آن به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. زبان مردم طالقان به دو دسته طالقانی و مازندرانی  تقسیم شده است. مردم روستاهایی که بین جوستان و کوه‌های کندوان قرار گرفته‌اند به زبان مازندرانی با گویش طبری طالقانی سخن می‌گویند. اهالی مناطق جوستان به سمت باختر نیز به زبان مازندرانی با گویش طالقانی صحبت می‌کنند.

تاریخچه شهر طالقان

طالقان که با نام‌های تالکان یا تلکان نیز شناخته می‌شود یکی از شهرستان‌های استان البرز است. طالقان با وجود آثار باستانی و اماکن تاریخی بی‌شماری که در دل خود جای داده است از جمله سنگ‌نوشته گردنه عسلک، خانه محمد طالقانی، قلعه‌های کیقباد هرنج و نوده کیان خاتون و همچنین تکیه روستای جوستان، نشان می‌دهد که قدمتی دیرینه دارد و مربوط به ۴۵۰۰ سال پیش است.

دین اغلب مردم شهر طالقان اسلام است. ورود دین اسلام به این شهر طی زمان‌های مختلف صورت گرفته است در ابتدا مردم شهر طالقان از دین زرتشتی پیروی می‌کردند اما بعد از قرن سوم هجری با پیروی از زیدبن‌علی از نوادگان حضرت علی (ع) اکثر مردم این شهر به تبعیت از آیین زیدیه پرداختند. این آیین تا دوران صفویه بر این شهر حاکم بود اما پس از روی کار آمدن صفویه دین اسلام در این شهر فراگیر شد.

زبان ساکنین روستای طالقان فارسی و لهجه تاتی است و ساکنین طالقان اکثرا مسلمان هستند.

فرهنگ مردم طالقان

طالقان نیز همانند دیگر شهرها آداب و رسوم فراوانی دارد که مردم این شهر همه این مراسمات و جشن‌ها را طبق رسومات و سنت‌های خاص خودشان برگزار می‌کنند. یکی از رسومات جالب طالقانی‌ها برگزاری مراسم ” گِل کار” است. در این مراسم که نزدیک عید نوروز برگزار می‌شود اهالی این منطقه دیوارها و خانه‌ها را برای عید مرمت و آماده می‌کنند. مراسم “گل او” نیز از دیگر مراسمات نزدیک عید مردم طالقان است که در این مراسم مردم دیوارها را با آب‌وجارو تمیز می‌کنند تا گرد و غبارها از روی دیوارها پاک شود. مراسم پنجه پیتک نیز که در پنج روز آخر سال انجام می‌شود، از دیگر مراسمات نزدیک عید مردم شهر طالقان است.

شب یلدا نیز در شهر طالقان همانند دیگر مناطق ایران به شکلی ساده اما پررونق و همراه با رسومات جالب این شهر برگزار می‌شود. در این شب جوانان در خانه بزرگترها جمع می‌شوند و این شب طولانی را جشن می‌گیرند. خواندن کتاب حافظ و شعر و همچنین آماده‌کردن تنقلات و میوه و شیرینی در این شب مرسوم است. یکی از رسم‌های جالبی که در طالقان برگزار می‌شود مراسم شال اندازی یا درمی سران است. در این رسم جالب کودکان به پشت‌بام خانه‌ها می‌روند و کیسه‌ای را به همراه شالی که به آن بسته‌اند از سوراخ یا درجی به خانه‌ها می‌اندازند و صاحبخانه نیز مقداری میوه و تنقلات داخل کیسه ریخته و بعد کسی که شال را انداخته آن را بالا می‌کشد. گدره بازی و انگشتر بازی نیز از دیگر مراسمات جالب مردم طالقان درشب یلدا است. در این مراسم جوان‌ها دور هم جمع شده و گل یا پوچ بازی می‌کنند. در این بازی یک انگشتر در پوست گردو مخفی می‌کنند و اگر طرف مقابل درست حدس بزند برنده انگشتر می‌شود.

روستاهای شهر طالقان

طالقان یکی از زیباترین و سرسبزترین شهرستان‌های استان البرز است. این شهرستان دارای ۸۶ روستا است که هرکدام جاهای دیدنی و امکان تاریخی جذاب و منحصر به فرد خودشان را دارند. برخی از روستاهای طالقان عبارت‌اند:

  • آرتون
  • آردکان
  • آرموت
  • ائین کلایه
  • ابصار
  • اسفاران
  • اسکان
  • امیرنان
  • انگه
  • اوانک
  • اوچان
  • اورازان
  • اهوارک
  • ایستا
  • باریکان
  • بزج
  • پراچان
  • تکیه ارموت
  • تکیه جوستان
  • تکیه ناوه
  • جزن
  • کرود
  • جوستان

اقتصاد شهر طالقان

کشاورزی و دامداری اصلی‌ترین شغل و منبع درآمد اهالی شهر طالقان کرج محسوب می‌شود و سالانه مقدار قابل توجهی از تولیدات دامی و محصولات کشاورزی از جمله غلات، سیب‌زمینی، حبوبات و میوه‌جات این شهر روانه بازار دیگر مناطق کشور می‌شود. در کنار شغل دامداری و کشاورزی، زنان شهر طالقان نیز به شغل جاجیم‌بافی مشغول هستند و با تولید گلیم، کرباس و سایر دست‌بافته‌های صنعتی علاوه بر کسب درآمد به اقتصاد این شهر نیز کمک فراوانی می‌کنند.

آب و هوای شهر طالقان

شهر طالقان در دامنه کوه‌های البرز قرار دارد؛ بنابراین این شهر با توجه به موقعیت جغرافیایی که در آن واقع شده است دارای آب و هوای خنک و کوهستانی در زمستان و هوای ییلاقی و مطبوع در تابستان است. این شهر بنا به شرایط اقلیمی دارای جمعیت فصلی بوده به گونه‌ای که تعداد جمعیت طالقان در فصل بهار و تابستان به بیش از ۴۰۰ هزار نفر می‌رسد. در حالی که میانگین جمعیت ثابت این شهر طبق آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۰، ۲۷ هزار نفر تخمین زده شده است.

بهترین زمان سفر به طالقان 

شهر زیبا و توریستی طالقان با طبیعت سرسبز، جنگل‌ها و مراتع سرسبز، آب و هوای مطبوع و کوهستانی و همچنین نزدیکی به تهران به یکی از پاتوق‌های همیشگی گردشگران برای آخر هفته‌ها تبدیل شده است. با این حال به خاطر موقعیت جغرافیایی و آب‌وهوای این شهر بهتر است با بهترین زمان سفر به طالقان آشنا باشید تا بتوانید از سفرتان به این شهر نهایت لذت را ببرید.

بهترین زمان سفر به طالقان فصل بهار و اواخر تابستان است. در نیمه اول سال طالقان به بهشتی بی‌بدیل تبدیل می‌شود. طبیعت سرسبز جنگل طالقان و هوای خنک و معتدل این شهر بهترین گزینه برای فرار از گرمای شدید است. البته در ماه‌های تیر و مرداد هوای این شهر و اطراف آن کمی رو به گرم می‌رود، اما باز هم به دلیل کوهستانی بودن این شهر آب‌وهوای آن در تابستان نسبت به دیگر شهرها خنک‌تر است. آب و هوای طالقان در فصل‌ پاییز خنک و بارانی و در زمستان نیز بسیار سرد و برفی است. اگر دلتان می‌خواهد در زمستان راهی این شهر شوید و طبیعت یکدست سفیدپوش طالقان را ببینید پیشنهاد می‌‎کنیم قبل از سفر از وضعیت جاده‌های منتهی به طالقان، ایمنی خودروی و همراه داشتن لباس‌های گرم اطمینان حاصل کنید و بعد با اجاره ویلا در طالقان راهی این شهر شوید.

اجاره ویلا طالقان با پشتیبانی ۲۴ ساعته
  • ۵۰ هزار تومان تخفیف
  • مخصوص کاربران بلاگ
  • کد : OTGBLG50

همین الان رزرو کن!

 

معرفی جاهای دیدنی طالقان

خانه ها و ویلاهای طالقان احاطه شده توسط کوه های سرسبز

طالقان در میان رشته کوه‌های البرز قرار گرفته و همین امر باعث تنوع گیاهی و جانوری بالا در منطقه شده است. طبیعت سرسبز و جنگل طالقان یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های دیدنی این منطقه به حساب می‌آید. چشمه‌ها، رودخانه‌ها و آبشارهای متعددی نیز در این منطقه قرار دارند که گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می‌کنند. در ادامه مهم‌ترین مناطق دیدنی طالقان را معرفی کوتاه کرده‌ایم.

چشمه‌های دایمی و فصلی طالقان

طالقان یکی از شهرستان‌های کوهستانی استان البرز به شمار می‌رود. همین امر باعث ایجاد چشمه‌های متعدد در این شهرستان شده است. در منطقه طالقان بیش از ۳۰۰ چشمه دایمی و فصلی وجود دارد که برخی از مهم‌ترین آنها عبارت است از:

  • چشمه آب گرم گنداب در شمال روستای دهدر طالقان در جنوب قله ماسه چال
  • چشمه آب گرم شمال روستای هرنج شهر طالقان
  • چشمه آب گرم گراب بالا طالقان
  • چشمه آب گرم خچیره که در انتهای رودخانه فرعی و خاکرو در شمال روستای خچیره شهر طالقان

اطراف چشمه‌های طالقان اغلب طبیعت بی‌نظیری وجود دارد که می‌تواند برای یک گردش یک‌ روز مکان مناسبی باشد.

 آبشارهای منطقه طالقان

افرادی در حال نزدیک شدن به آبشار شله

در منطقه طالقان آبشارهای فصلی و دائمی متعددی وجود دارد. برخی از آنها به‌تنهایی جاذبه گردشگری محسوب می‌شوند و گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می‌کنند. از مهم‌ترین آبشارهای فصلی طالقان می‌توان به آبشار شله بن اشاره کرد. آبشار شله بن یکی از آبشارهای فصلی طالقان به حساب می‌اید که در فصل بهار بهترین جلوه خود را نمایان می‌کند.

یکی دیگر از آبشارهای زیبای منطقه طالقان، آبشار سوهان است. این آبشار در ۲۵ کیلومتری شهر طالقان قرار دارد و دارای ۱۲ متر ارتفاع می‌باشد. آبشار در بیشتر روزهای سال پرآب است و وجود درختان میوه اطراف آبشار، زیبایی منطقه را دو چندان کرده است. از دیگر آبشارهای مهم و زیبای طالقان،‌ آبشار کرکبود در نزدیکی روستایی به همین نام می‌باشد. آبشار نام خود را از کوه‌های کبود اطرافش گرفته است. از دیگر آبشارهای طالقان می‌توان به آبشارهای زیر اشاره کرد:

  • آبشار نرنو در روستای جزینان در بند شهر طالقان
  • آبشار آسکان که در فصل زمستان، آب آبشار یخ می‌زند.
  • آبشار سفیدآب در غرب قله شاه البرز روستای طالقان
  • آبشار خرس‌چر در جنوب قله خرس چر ناریان شهر طالقان
  • آبشار فصلی میلین در روستای مهران شهر طالقان
  • آبشار وارکش در روستای خچیره

آبشار کرکبود که از بین سنگهای قول پیکر به زمین میریزد

روستاهای زیبای شهر طالقان

از مهم‌ترین جاذبه‌های این منطقه، روستاهای طالقان است. روستاهای طالقان به دلیل قرارگیری در میان دره‌ها و کوه‌ها، طبیعت بی‌نظیری دارند.

یکی از زیباترین و بکر‌ترین روستاهای شهر طالقان، روستای میر است. این روستا در ۴۰ کیلومتری جنوب شهر طالقان قرار دارد و به علت طبیعت بکر، زیستگاه گونه‌های جانوری خاص و نادر می‌باشد.

روستای دیزان‌، یکی دیگر از روستاهای زیبای طالقان است. این روستا در دامنه رشته کوه‌های البرز مرکزی قرار دارد. طبیعت روستای دیزان با دشت‌ها، مراتع سرسبز و چشمه‌های فصلی گره خورده است. گفته می‌شود در روستای دیزان، قلعه‌های متعدد وجود داشته و به همین دلیل در گذشته نام روستا «دژان» بودن و رفته رفته به دیزان تغییر کرده است. یکی از قلعه‌های به‌جا مانده در روستا متعلق به دوران اسماعیلیان می‌باشد.

یکی دیگر از روستاهای سبز و دیدنی طالقان می‌توان به روستای اورزان یا آب‌ریزان اشاره کرد. این روستا زادگاه نویسنده مشهور ایرانی جلال‌آل‌احمد است. از مهم‌ترین ویژگی‌های روستای اورزان می‌توان به آبشار اورزان، باغ‌های میوه، دشت لاله و البته چشمه‌های فصلی و دائمی اشاره کرد.

قلعه‌های تاریخی طالقان

کوهنوردان در حال کوه پیمایی روی قلعه های تاریخی طالقان

طالقان به دلیل موقعیت جغرافیایی که داشته، همیشه مورد توجه حاکمان شهر برای ساخت قلعه به منظور محافظت از مردم بوده است. قلعه‌های متعددی از دوران مختلف تاریخی در شهرستان طالقان دیده می‌شود که اغلب این قلعه‌های با اهداف نظامی بنا شده‌اند. از مهم‌ترین قلعه‌های طالقان می‌توان به ارژنگ قلعه اشاره کرد.

ارژنگ قلعه طالقان در روستای زیبا و تاریخی میناوند طالقان قرار دارد و قدمت آن به قرن ششم هجری بازمی‌گردد. ارژنگ قلعه شهر، به دستور «امیر کیا محمد بزرگ امید» برای پیشگیری از حمله‌های احتمالی دشمنان در دوره اسماعیلیان طراحی و ساخته شد. متاسفانه امروزه تنها بخش کمی از این بنای کهن و بسیار قدیمی به‌جا مانده است. در گذشته ارژنگ قلعه در بین ساکنین روستای میناوند با نام‌های دیگری مثل «قلادوش» و «دل جنگ» هم شناخته می‌شد.

قلعه کیقباد دیگر قلعه معروف در منطقه طالقان است. این قلعه در قرن ۴ و ۵ هجری قمری در روستای هرنج ساخته شده است. این قلعه بر فراز کوه قرار دارد و مربوط به دوران اسماعیلیان است. در محوطه قلعه آثاری از یک حوض سنگی دیده می‌شود که احتمالا برای جمع‌آوری آب باران و برف مورد استفاده قرار می‌گرفته است. از قلعه کیقباد تنها دیوارهای با ملات ساروج باقی مانده و تعدادی سفالینه متعلق به قرن پنجم نیز در اطراف این قلعه پیدا شده است.

از دیگر قلعه‌های تاریخی طالقان می‌توان به قلعه‌های زیر اشاره کرد:

  • قلعه منصور طالقان در روستای هرنج
  • قلعه پراچان متعلق به دوران سلجوقیان و در روستای پراچان
  • قلعه سگران متعلق به دوران تیموریان و در روستای سگران
  • قلعه نوده یا کیان‌خاتون در روستای دهدر

کتیبه گردنه عسلک طالقان

کتیبه گردنه عسلک از آثار دوره قاجار

یکی از پررمزوراز‌ترین آثار تاریخی شهر طالقان، کتیبه گردنه عسلک است. این کتیبه در حقیقت لوحی از دوره قاجار می‌باشد که با نام «سنگ‌نبشه گردنه عسلک» در بین ساکنین طالقان شهرت دارد.

با توجه به تحقیقات انجام گرفته از روی اسناد و مدارک تاریخی، ظاهرا این کتبیه به دستور «ایوب میردفتر» در زمان پادشاهی ناصرالدین‌شاه ساخته شده و متن نوشته شده روی آن مربوط به ساخت یک نهر است. اما چشمه یا مکانی که قرار بوده، آب به واسطه آن نهر به آن محل منتقل شود، معلوم نیست. برای بازدید از این کتیبه تاریخی، باید به روستای «گراب» در ۳ کیلومتری جنوب غرب گردنه عسلک طالقان بروید.

آستان مقدس امامزاده قاضی میرسعید شهر طالقان

پس از معرفی مکان‌های گردشگری و تاریخی حال نوبت به معرفی مکان‌های مذهبی شهر طالقان می‌رسد. یکی از معروف‌ترین آثار مذهبی و تاریخی شهر طالقان، آستان مقدس امامزاده قاضی میرسعید است. این امامزاده زیبا در شهرستان ساوجبلاغ بخش طالقان قرار دارد و از محبوبیت بسیار بالایی در بین ساکنین طالقان بهره‌مند است. امامزاده قاضی از نوادگان امام محمدباقر (ع) بوده و به خاطر قضاوت‌های عادلانه در زمان صفویه در میان مردم به این نام مشهور بوده است.

معمولا اکثر مراسمات عزاداری اباعبدالله‌ در روزهای تاسوعا و عاشورا در شهر طالقان در این امامزاده، انجام می‌شود. همچنین جالب است بدانید که امامزاده قاضی در سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسیده است.

امامزاده هارون شهر طالقان

یکی دیگر از مکان‌های مذهبی شهرستان طالقان، امامزاده هارون است. امامزاده هارون یکی از فرزندان امام موسی کاظم (ع) و در حقیقت برادر  امام رضا (ع) و حضرت معصومه (ع) است. این امامزاده در زمان صفویان مرمت شده است.

خانه آیت‌الله طالقانی

منزل آیت‌الله طالقانی با داشتن معماری سنتی مربوط به دوره قاجاریه، از خشت و گل ساخته شده و در روستای گیلرد

یکی از جاذبه‌های تاریخی و سیاسی  شهر طالقان، خانه آیت‌الله طالقانی است. همانطور که می‌دانید آیت‌الله طالقانی یکی از شخصیت‌های برجسته نظام جمهوری اسلامی است. منزل آیت‌الله طالقانی با داشتن معماری سنتی مربوط به دوره قاجاریه، از خشت و گل ساخته شده و در روستای گیلرد طالقان قرار دارد.

برای آشنایی بیشتر مقاله جاهای دیدنی طالقان را مطالعه کنید.

معرفی سوغاتی یا صنایع دستی شهر طالقان

شهر طالقان استان البرز یکی از شهرهایی است که سوغاتی‌های بسیار مخصوص و منحصر‌به فردی دارد. از سوغاتی های طالقان در فصل بهار می‌توان به ریواس و قارچ کوهی اشاره کرد. همچنین یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین سوغاتی طالقان، عسل طبیعی این منطقه است. از انواع عسل‌های طبیعی طالقان می توان به عسل آویشن، عسل چهار گیاه، عسل گون، اشاره کرد که هر کدام از این عسل‌ها مربوط به فصل خاصی می‌باشد.

یکی دیگر از محصولات منحصر‌به‌فرد طالقان، لبنیات مخصوص طالقان است که بسیاری از گردشگران از آنها به‌عنوان سوغاتی استفاده می‌کنند. از محبوب‌ترین محصولات لبنی شهرستان طالقان می‌توان به ماست گوسفندی، ماست چکیده موسیردار، ماست گاوی، دوغ محلی طالقان و روغن حیوانی اشاره داشت.

برای آشنایی بیشتر مقاله سوغات و صنایع دستی طالقان را مطالعه کنید.

معرفی غذاهای سنتی طالقان

از معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای سنتی شهر طالقان استان البرز می‌توان به این موارد اشاره نمود:

  • کلم پلوی برگ طالقان
  • یوآن آش طالقان
  • حلیم طالقان
  • پلاسر تره
  • مرجو خورشت
  • والک پلو
  • ترشی آش

رستوران‌های شهر طالقان

یکی از بهترین قسمت‌های هر سفر خوردن غذاهای خوشمزه شهر مقصد است و به خصوص اگر غذا را در یک رستوان شیک و زیبا میل کنید تمام خستگی سفر از تنتان خارج می‌شود. خوشبختانه شهر طالقان در کنار جاذبه‌های دینی رستوران‌های متعددی نیز دارد که خاطرات خوش سفر را برایتان به یادماندنی‌تر می‌کند. در ادامه شما را با برخی از رستوران‌های معروف این شهر آشنا خواهیم کرد.

رستوران صدف

این رستوران در واقع رستوران هتل صدف طالقان است که در میدان جلال‌آل‌احمد واقع شده است. رستوران صدف یکی از رستوران‌های شیک و ساده این شهر است که در آن انواع غذاهای لذیذ و خوشمزه ایرانی، انواع کباب‌ها و ماهی با قیمت و کیفیت مناسب سرو می‌شود.

آدرس رستوران صدف: البرز، شهرستان طالقان، ضلع شمالی میدان جلال آل احمد.

دیزی سرا و قهوه خانه محمد

اگر پس از گشت‌وگذار در شهر طالقان خواستید خود را مهمان یک وعده غذایی خوشمزه در این شهر کنید حتماً به این دیزی سرا و قهوه‌خانه سری بزنید. در منوی غذایی این دیزی سرا علاوه بر آبگوشت و دیزی جوجه کباب، چلوکباب و انواع آش و حلیم به چشم می‌خورد. در این رستوران همچنین سرویس صبحانه هم فراهم است که اگر خواستید به وقت صبحانه سری به این رستوران بزنید حتماً از خوردن تخم مرغ، نان تازه و پنیر محلی خوش طمع این رستوران غافل نشوید. دیزی سرا و قهوه خانه محمد همه روزه از ساعت ۸ آماده پذیرای از میهمانان است

آدرس دیزی سرا و قهوه خانه محمد: البرز، جاده طالقان، بعد از پل رودخانه شاهرود.

باغ رستوران جاپا

باغ رستوران جاپا یکی از رستوران‌های زیبا با چشم‌اندازی بی‌نظیر است. این رستوران دارای یک فضای بسیار بزرگ و سرسبز پر از آلاچیق‌های زیبا است که علاوه بر صرف انواع غذاهای ایرانی برای برگزاری مراسم نیز محیط مناسبی به شمار می‌رود. وجود آب‌نما در مرکز این باغ و درختان سر به فلک کشیده در اطراف آلاچیق‌ها زیبایی‌های این باغ رستوران را دو چندان کرده است.

آدرس باغ رستوران جاپا: البرز، شهرستان طالقان، روستای پرده سر، بلوار فلاحی

رستوران باغ سنتی

اگر تصمیم به صرف یک وعده غذایی خوشمزه در یک محیط متفاوتی دارید پیشنهاد ما به شما رستوران باغ سنتی طالقان است. از لحاظ موقعیت جغرافیایی این رستوران در نزدیکی دریاچه و سد طالقان قرار گرفته است. همین موقعیت مکانی مناسب باعث شده است که بسیاری از مسافران پس از طبیعت‌گردی در اطراف این دریاچه برای رفع خستگی، خود را مهمان یک وعده غذایی خوشمزه بکنند.

آدرس رستوران باغ سنتی: البرز، شهرستان طالقان، روستای محمود کلایه، جاده طالقان

مراکز خرید شهر طالقان

یکی از بخش‌های جدایی‌ناپذیر هر سفر بازارگردی و خرید سوغاتی یا هدیه برای خود یا عزیزان است. در شهر طالقان مغازه‌ها و فروشگاه‌های مختلفی وجود دارد. فروشگاه پوشاک لیباران یکی از این مراکز خرید است که در اطراف میدان شهرک سازی واقع شده است. همچنین فروشگاه پوشاک ترمه واقع در خیابان مطهری و بازارچه خانگی سلمان در بلوار طالقانی را می‌توان از دیگر مراکز خرید این شهر برشمرد. علاوه بر این طالقان داری سوغاتی‌های خوشمزه و محصولات طبیعی فراوانی است همان‌طور که قبلاً ذکر شد عسل یکی از سوغاتی‌های محبوب این شهر است که می‌توانید در سفرتان به طالقان از فروشگاه‌ها و مغازه‌های مختلف عسل طبیعی را خریداری کنید. فروشگاه عسل سرگل در خیابان مطهری و عسل ارگانیک آرنگ طالقان در بلوار طالقانی از جمله این فروشگاه‌ها هستند.

راه های رسیدن به طالقان

روستاهای طالقان

برای رسیدن به شهر طالقان می‌توانید دو روش را انتخاب کنید. اولین روش رفتن به شهر طالقان توسط جاده اصلی طالقان است. جاده  اصلی طالقان حدود ۵۰ کیلومتر بعد از کرج به سمت قزوین قرار دارد و با طی کردن آن و بعد از عبور از منطقه «زیاران» از طریق تابلوهای مشخص‌شده می‌توانید به شهر زیبای طالقان دسترسی پیدا کنید.

دومین روش برای رسیدن به شهر طالقان، طی کردن یک راه خاکی  از جاده چالوس به شرق طالقان است که  در بیشتر مواقع این مسیر به علت بارش سنگین برف مسدود است و تنها می‌توان از آن در فصل تابستان بهره برد. توصیه می‌کنیم پیش از انتخاب این مسیر، حتما در مورد وضعیت جاده و شرایط آب‌وهوایی اطلاعات کافی تهیه کنید.

فاصله تهران تا طالقان

تهران تا طالقان با وسیله نقلیه شخصی حدودا ۲ ساعت فاصله دارد ( ۱۱۷ کیلومتر از پایانه آزادی).

فاصله تهران تا طالقان

نکاتی که در سفر به شهر طالقان لازم است بدانید.

  • با توجه به شرایط آب و هوایی شهر طالقان بهتر است قبلاً از سفر آب و هوی این شهر را بررسی کنید و با اطمینان کامل سفرتان را آغاز کنید.
  • اگر فصل سرد سال را برای سفر به این شهر انتخاب می‌کنید حتماً لباس گرم به همراه داشته باشید چون در فصل زمستان هوای شهر طالقان بسیار سرد است.
  • شهر طالقان پر از جاهای دیدنی و گردشگری است اگر می‌خواهید تعداد زیادی از این مکان‌ها را ببینید، لیستی از جاهای دیدنی را تهیه کرده و با برنامه‌ریزی سفر خود را آغاز کنید.
  • تا حد ممکن سعی کنید قبل از سفرتان محل اقامت خود را مشخص کنید چون بعد از رسیدن به این شهر خسته راه خواهید شد و پیدا کردن اقامتگاه مناسب برایتان دردسر است.

سوالات متداول درباره طالقان:

طالقان کجاست؟

این شهرستان در ۹۰ کیلومتری کرج قرار دارد و یکی از مناطق کوهستانی استان البرز به حساب می‌آید.

بهترین زمان سفر به طالقان کی است؟

فصل بهار و تابستان بهترین زمان سفر به طالقان است.

معروفترین جاهای دیدنی طالقان کدامند؟

آبشار شله بن، آبشار سوهان، روستای میر، ارژنگ قلعه، کتیبه گردنه عسلک طالقان

معروف ترین رستوران های طالقان کدامند؟

رستوران صدف، دیزی سرا و قهوه خانه محمد، باغ رستوران جاپا

چطور به طالقان برویم؟

 اولین روش رفتن به شهر طالقان توسط جاده اصلی طالقان است. جاده  اصلی طالقان حدود ۵۰ کیلومتر بعد از کرج به سمت قزوین قرار دارد، دومین روش برای رسیدن به شهر طالقان، طی کردن یک راه خاکی  از جاده چالوس به شرق طالقان است که در بیشتر مواقع این مسیر به علت بارش سنگین برف مسدود است.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. با سلام ممنون از معرفیتون اما لهجه مردم طالقان تاتی نیست بلکه مثل لهجه سایر شهرهای دامنه جنوبی البرز نظیر شهرهای شمیرانات (البته مردم بومی و اصیل شهر) ، کن ، سولقان، دماوند ، کرج است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا