چابکسر در کدام استان است؟ چابکسر در استان گیلان قرار دارد.
آب و هوای چابکسر به دلیل نزدیکی به دریای خزر معتدل و مرطوب است. در فصل بهار و تابستان، هوای این شهر معمولا گرم و مرطوب است و در پاییز و زمستان، هوای ملایمتر و بارانیتر را تجربه میکند.
فاصله چابکسر تا رشت، ۱۰۵ کیلومتر است که با رانندگی حدود ۱ ساعت و ۳۲ دقیقه الی ۲ ساعت زمان میبرد.
فاصله تهران تا چابکسر، ۲۳۴ کیلومتر است که حدود ۴ ساعت و ۱۵ دقیقه طول میکشد.
فاصله چابکسر تا رامسر، حدود ۱۳/۱ کیلومتر است.
فاصله چابکسر تا دریا، تنها حدود ۱۳۰۰ متر است.
بهترین زمان سفر به چابکسر، فصل بهار و پاییز است.
جاهای دیدنی چابکسر شامل روستای سرولات، قلعه بندین، روستای لیمه سرا، روستای اوشیان، چشمه دمکش و روستای قاسم آباد میشود.
اگر تصمیمتان را برای سفر به چابکسر گرفتهاید، قبل از بستن کوله بار سفر و اجاره ویلا ابتدا این مقاله از اتاقک را انتها بخوانید تا بیشتر با نکات سفر به این شهر زیبای شمال آشنا شوید.
چابکسر کجاست؟
چابکسر یکی از شهرهای شهرستان رودسر در استان سرسبز گیلان است. اگر به نقشه ایران نگاه کنید میتوانید در نواحی شمال کشور تقریبا سمت غرب، چابکسر را پیدا کنید. چابکسر در مرز بین استانهای گیلان و مازندران واقع شده و شرقیترین شهر گیلان به شمار میرود. همسایههای چابکسر هم یکی از دیگری جذابتر و دیدنیتر هستند. اگر از این شهر راهی شمال شوید به دریای خزر میرسید و اگر به سمت شرق بروید، شهرستان رامسر را میبینید. جنوب این شهر به رشتهکوه البرز میرسد، غرب آن هم با بخش کلاچای شهرستان رودسر همسایه است.
اگر تصمیمتان را برای سفر به این خطه زیبای شمالی گرفته اید، از اجاره ویلا شمال اتاقک غافل نشوید.
لوکیشن چابکسر روی نقشه
تاریخچه چابکسر
آخرین بخش شرقی گیلان را سرزمین رانکو مینامیدند. چابکسر قدیم هم در بخشی از این سرزمین قرار گرفته بود و از شمال با دریای خزر، از شرق با تنکابن، از جنوب با رودبار الموت و رودبار حسینقلیخانی و از غرب با دیلمان و لاهیجان همسایه بود. این شهر را در گذشته، میانده مینامیدند که البته امروزه نام یکی از محلههای این شهر است. اما نام چابکسر امروزی از ۲ کلمه چاب و کنار تشکیل شده است و به همین دلیل آن را چاب کنار و یا کناردریا هم نامگذاری کرده بودند و بهتدریج به چاب سر و سپس به چابکسر تبدیل شد.
در روایت دیگری هم علت نامگذاری این دیار به این شکل آمده است که در گذشته سوارانی چابک در زمان برپایی عروسی، بین خانه عروس و داماد مسابقه میدادند و برنده مسابقه از عروس خلعت میگرفت و از آنجاییکه در این منطقه سوارانی چابک وجود داشتند، آن را با همین نام میشناختند. شما میتوانید با اجاره ویلا در چابکسر، هم در یک شهر تاریخی اقامت داشته باشید و هم از طبیعت بکر آن بهره ببرید.
فرهنگ و آداب و رسوم چابکسر
مردم چابکسر از نژاد دیلم و گیل هستند. مردمانی که در نواحی دشت و جلگه زندگی میکنند و به زبان گیلکی صحبت میکنند و بیشتر به گاوداری در جنگلها و مراتع مشغول هستند. مردم این خطه مذهب مسلمان و شیعه دارند. جالب است بدانید موسیقی این منطقه، برگرفته از ترانهها و آوازها و موسیقیهای منحصربهفردی است که از موسیقی اصیل گیلان نشأت گرفته است. چابکسر در شرق گیلان واقع شده و آدابورسوم مردمان آن هم برگرفته از این خطه است. در این شهر زیبا میتوانیم با آدابورسومی نظیر گیشه بری (نوعی مراسم سنتی ازدواج)، شب چله و آیینهای نوروزی آشنا شویم.
مراسم گیشهبری
این مراسم به چندین روش مختلف انجام میشود. در یکی از روشها، نهالی را از خانه پدر عروس میکندند و در خانه عروس و داماد میکارند. در حالتی دیگر، مادر عروس، پای خروسی را که از مادر داماد گرفته بود، با نخهای رنگین ابریشمی به پای مرغی میبست و آن را با عروس و داماد همراه میکرد تا در خانه جدید از آنها نگهداری کنند. برخی دیگر هم به کمر عروس نان و آرد میبندند تا با خیر و برکت راهی خانهاش شود و از سویی دیگر هم دایی یا برادر عروس جلوی در خانه عروس و داماد میایستند و برای اجازه ورود عروس به خانه، از داماد دائیانه دریافت میکند.
شب چله
مردم این شهر در شب چله، در خانه فردی که از همه بزرگتر است جمع میشوند، فال حافظ میگیرند و خوراکیهای خوشمزهای مانند هندوانه، آب ایزگیل یا آب کونوس، برشته برنج و ۳ میوه محلی پرتقال، گلابی محلی به نام «خوج» و لیمو میل میکنند. مردم این خطه معتقدند که در شب چله باید حتماً هندوانه بخورند تا در تابستان احساس تشنگی نداشته باشند و در زمستان سرما را حس نکنند.
مراسمات نوروز
اهالی این شهر، قبل از عید خانهتکانی کرده و گندم، سبز میکنند. قبل از تحویل سال هم آب و برنج، تخممرغ، سوزن، سنجاق، قرآن، آینه، سمنو و سنجد را داخل سینی بزرگی قرار میدهند. بعد از لحظه تحویل سال هم بزرگ خانواده قرآن و آب و مقداری سبزه را برمیدارد، مقداری آب و قرآن به همه اتاقها میبرد و بعد به همه نوهها و فرزندان عیدی میدهد. در ایام نوروز هم از مهمانان با غذاهایی مانند ماهی شور و سبزیپلو و پنیر برشته (پنیر + تخممرغ) پذیرایی میکنند.
شهرها و روستاهای چابکسر
بخش چابکسر یکی از بخشهای شهرستان رودسر در استان گیلان در شمال ایران است. بخش چابکسر دارای دو دهستان سیاهکلرود و دهستان اوشیان است و ۶۴ روستا دارد.
مهمترین روستاهای این بخش عبارتاند از:
- سرولات
- شیخ زاهد محله
- اوشیان
- قاسمآباد علیا
- سیاهکلرود
- قاسمآباد سفلی
- لیمه سرا
اقتصاد چابکسر
موقعیت جغرافیایی این شهر بهگونهای است که مردمان آن بیشتر به مشاغلی مانند کشاورزی، باغداری، دامپروری و ماهیگیری روی آوردهاند؛ بنابراین بخشی از اقتصاد این دیار هم از طریق پرورش گلهای تزیینی و تولید محصولاتی مانند برنج، چای، مرکبات و کیوی تأمین میشود.
بخشی از فعالیتهای اقتصادی این شهر هم به تولید صنایعدستی مانند چادرشب، پارچهبافی و حصیربافی اختصاص یافته است که توسط زنان هنرمند این خطه تولید و برای فروش عرضه میشود. در سالهای اخیر گردشگران زیادی به این منطقه سفر میکنند و همین امر منجر به رونق صنعت گردشگری شده است. به همین جهت ساختوساز ویلا در این شهر افزایش یافته است.
هوای چابکسر
مهمترین موضوعی که قبل از سفر باید به آن توجه داشته باشید، آب و هوای مقصد سفر است. چابکسر نیز بهدلیل نزدیکی به دریای خزر و رشتهکوه البرز، از رطوبت بسیار بالایی برخوردار است. همین بالا بودن رطوبت هوا باعث شده تا این منطقه در بیشتر روزهای سال شاهد بارشهای فراوانی باشد. البته رطوبت هوای این شهر در فصلهایی مانند تابستان بیشتر میشود و این ممکن است کمی آزاردهنده باشد.
اگر قصد اجاره ویلا چابکسر را دارید و میخواهید در بهترین آبوهوای ممکن به این شهر زیبای شمال سفر کنید، پیشنهاد میکنیم فصل بهار را برای سفرتان برنامهریزی کنید. این فصل از همه لحاظ، فصلی بسیار مناسب برای سفر به چابکسر هست؛ چرا که در فصل بهار نه از هوای گرم و شرجی تابستان و نه از سرمای زمستان خبری هست. البته در نظر داشته باشید که در این فصل بارشهای فراوان ممکن است غافلگیرتان کند پس حتما در سفر به چابکسر لباس گرم و وسایلی ازجمله چتر بههمراه داشته باشید.
بهترین زمان سفر به چابکسر
اگر میخواهید به چابکسر سفر کنید، پیشنهاد ما به شما سفر در فصل بهار است. طبیعت نو و بکر بهاری میتواند جذابیت مناظر این شهر را دو چندان کند؛ اما اگر امکان سفر در فصل بهار را نداشتید، پاییز جذاب چابکسر را از دست ندهید!
اگر از آن دسته افرادی هستید که از هوای شرجی فرار میکنید، سفر در پاییز میتواند بهترین تجربه را برای شما رقم بزند. در پاییز از هوای شرجی و سرمای هوا خبری نیست. همچنین بارانهای پاییزی حال و هوای خاصی به این شهر میبخشد.
جاهای دیدنی چابکسر
چابکسر شهر چشمههای خروشان، جنگلهای بکر و روستاهایی با فرهنگ و مناظر منحصربهفرد است. این دیار یکی از شهرهای مهم شمال ایران به حساب میآید و دیدنیهای آن دل هر گردشگر و مسافری را میبرد! در ادامه، راجع به جذابیتها و جاهای دیدنی چابکسر صحبت میکنیم.
روستای سرولات
سرولات را روستای درههای تنگ و رودخانههای پر آب مینامند. اولین جایی که هر مسافر چابکسر به آنجا میرود، روستای سرولات است. این روستا در ۳ کیلومتری چابکسر قرار دارد و به خاطر طبیعت منحصربهفردش، گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. باغهای همیشهسبز و زیبای پرتقال، سرولات را به روستای سرسبزی بدل کرده است که در آنجا به هرجا چشم بیندازید، لذت میبرید.
یکی از جاذبههای طبیعی این روستا رودخانه آچیرود است که حاشیه آن برای کمپ زدن و لذتبردن از طبیعت زیبای اطرافش بینظیر است. در سفر به سرولات از سفارش غذاهای محلی که دستپخت اهالی روستا است، غافل نشوید. خوردن یک غذای اصیل گیلانی در روستایی در دل جنگل، میتواند بهترین بخش سفر شما باشد.
روستای لیمه سرا
بهشت کوچک دوستداران غذای گیلانی، لقب روستای لیمه سرا است. حتماً اسم رستوران خاور خانم به گوشتان خورده است؛ رستورانی با منوی متنوع از غذاهای گیلانی که تا به حال تجربه نکردهاید. این رستوران در لیمه سرا قرار دارد و خودش بهتنهایی یک جاذبه گردشگری به حساب میآید!
لیمه سرا در نزدیکی سرولات است و با اینکه ۳۰ نفر بیشتر جمعیت ندارد و روستای کوچکی محسوب میشود؛ اما به دلیل وجود مناظر دیدنی همیشه شلوغ و پر از مسافر است. این روستا هم درست مانند سرولات، بسیار تماشایی و مشرف به درههای پرشیب و کوهها و مناظر خیرهکننده است و باغهای پرتقال زیادی دارد.
روستای قاسم آباد
اگر از آن افرادی هستید که بیشتر از طبیعتگردی، میخواهید با فرهنگ و آدابورسوم یک منطقه آشنا شوید، بازدید از روستای قاسمآباد را از دست ندهید! این روستا علاوه بر جاذبههای طبیعی و دیدنی، مهد فرهنگ اصیل گیلان است. مردم این روستا هنوز هم پوشش سنتی خود را حفظ کردهاند و آیینها و رسوم قدیمی را مثل گذشته اجرا میکنند.
هنگام قدم زدن در این روستا زنان و مردانی را میبینید که لباسهای رنگارنگ و سنتی به تن کردهاند و انگار از دل یک عکس یا سریال تلویزیونی بیرون آمدهاند! دامن رنگی، جلیقه و پیراهن کوتاه، همان پوشش مرسوم گیلکیها به حساب میآید که در یکی از نمایشگاههای بینالمللی مد و لباس، به عنوان برترین پوشش برگزیده شده است. در قاسمآباد سالانه جشنوارههای محلی متعددی در زمینههای مذهبی و پوشاک محلی برگزار میشود که هزاران گردشگر را به سمت خود جذب میکند.
روستای اوشیان
نقطه مرزی گیلان و مازندران، روستای زیبای اوشیان است که جذابیتها و خصوصیات مازندران و گیلان را یک جا دارد. این روستا در ۳ کیلومتری چابکسر قرار دارد و ساحل زیبای آن، آرامش وصفنشدنی را برای شما به ارمغان میآورد. اوشیان یکی از جاهای دیدنی و جذاب این دیار است؛ بنابراین توصیه میکنیم حتماً در سفرتان به این شهر از این روستا نیز بازدید کنید.
قلعه بندین
قلعه باستانی بندین که در روستایی به همین نام قرار دارد، یکی دیگر از مکانهایی است که در سفر به چابکسر نباید از دیدن آن غافل شوید. قدمت این قلعه به ۳۰۰ سال پیش میرسد و میگویند مردم روستا برای اینکه از حمله دزدان دریایی فرار کنند و بتوانند جان و مال و عزیزان خود را حفظ کنند، به آن پناه میبردند.
برای ساختن این قلعه، از زرده تخممرغ و ساروج برای محکم کردن سنگها استفاده کردهاند و گردشگران زیادی برای دیدن این قلعه سنگی و باستانی که فقط بخشی از آن سالم مانده است، به این روستا میآیند.
چشمه دمکش
میدانستید چشمهای در ایران وجود دارد که آب آن در طول روز چندین بار قطع میشود و جوشیدن مجددش زمان خاصی ندارد؟! برای دیدن این چشمه عجیب، کافی است بار سفر به چابکسر را ببندید و راهی روستای فکجور شوید. سالها است که دانشمندان به دنبال کشف راز این پدیده عجیب هستند؛ اما هنوز به جوابی نرسیدهاند. این چشمه بدون شک یکی از محبوبترین جاهای دیدنی این شهر و یکی از ۱۲ چشمه بدون املاح خاورمیانه است. خواص آبمعدنی این چشمه به اثبات رسیده است و مسافران بسیاری فقط برای نوشیدن آب این چشمه، به چابکسر میآیند.
سوغات و صنایع دستی چابکسر
بهترین و لذتبخشترین بخش سفر، خرید سوغاتی است. خریدن یادگاری از دیار دریا و جنگل، میتواند هر کسی را خوشحال کند.
حصیربافی یکی از هنرهای قدیمی مردم این دیار است. زنان باسلیقه این شهر، با برگهای سوف و کنف انواع سبد، زیرانداز، کفش حصیری، کلاه، زنبیل و ظرف میوه میسازند و با استفاده از رنگهای زیبا آنها را تزیین میکنند. بافتن چادرشب هم یکی از هنرهای اصیل این منطقه است. پارچههای رنگارنگ و زیبایی که هنر دست زنان خلاق چابکسری است و بهصورت روانداز، بقچه و رختخوابپیچ مورد استفاده قرار میگیرند.
همچنین به دلیل وجود باغهای وسیع مرکبات در این شهر، پرتقال و نارنج نیز از معروفترین سوغاتیهای خوراکی چابکسر به شمار میروند. دریای چابکسر زیستگاه ماهیان متنوع است و به دلیل کمترین فاصله با دریا، اهالی این شهر هر روز ماهی تازه صید میکنند. در بازارهای چابک سر میتوانید انواع ماهی، ترشیجات، شیرینیهای محلی، برنج و چای را پیدا کنید. خریدن آنها باعث میشود دستخالی از این شهر برنگردید! برای آشنایی بیشتر مقاله صنایعدستی و سوغات چابکسر را مطالعه کنید.
غذاهای محلی چابکسر
میتوان بهجرأت گفت تنوع غذایی خطه شمال و مخصوصاً گیلان را در هیچ کجای ایران نمیتوانید پیدا کنید. غذاهای خوشعطر و طعمی که هوش از سرتان میبرد و شما را شیفته خود میکند. چابکسر هم مانند تمام شهرهای شمال، غذاهای محلی معروف و خوشمزهای دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- باقلاقاتق
- میرزاقاسمی
- کباب ترش
- مرغ ترش
- واویشکا
- کوکوی اشپل
رستوران های چابکسر
حالا که با چند نوع غذای محلی و خوشمزه شمالی آشنا شدید، باید به دنبال رستورانی باشید که تجربه خوردن غذاهای محلی در آنها سفر شما را لذتبخشتر کند. ما این کار را برای شما آسان کردهایم و ۳ رستوران برتر این شهر را برای شما در ادامه معرفی کردهایم.
خاور خانم
همانطور که در معرفی روستای لیمه سرا خواندید، خاور خانم بهترین و معروفترین رستوران محلی این شهر است. در این مجموعه همه چیز در عین سادگی آماده میشود و هنگام ورود به آن حس میکنید وارد خانه یکی از اهالی روستا شدهاید.
فضای ساده و صمیمی به همراه برخورد خوب خاور خانم باعث شده است تا عده زیادی خوردن غذا در این غذاخوری را به هتلهای پنجستاره و رستورانهای لوکس ترجیح دهند. خاور خانم تراسی با چشماندازی بینظیر رو به کوه و ابر و جنگل دارد و غذا خوردن در آن لذت خوردن یک غذای شمالی را دوچندان میکند.
آدرس: استان گیلان، جاده چابکسر به رامسر، خروجی سرولات، لیمه سرا
ساعت کاری: تمامی ایام هفته از ساعت ۱۲ تا ۲۳
رستوران سنتی خاله خاتون
اگر دلتان هوس خوردن غذاهای شمالی با ادویههای دستساز را کرده است، حتماً سری به مجموعه خاله خاتون بزنید. طعم ویژه غذاهای این غذاخوری، فراموشنشدنی است.
آدرس: استان گیلان، چابکسر، بلوار بسیج
ساعت کاری: تمامی ایام هفته از ساعت ۸ تا ۲۲
رستوران نگین شمال چابکسر
خوشمزهترین باقلاقاتق و مرغ شکمپر را میتوانید در این مجموعه پیدا میکنید. این غذاخوری با منوی بسیار متنوعی که دارد، تمام سلیقهها را پوشش میدهد.
آدرس: استان گیلان، چابکسر، وحدت
ساعت کاری: تمامی ایام هفته از ساعت ۱۲ تا ۱۷ و ۲۰ تا ۲۳
همچنین رستوران محلی خاله مرضیه، دربند لطفی، آشپزخانه آلوغ و باغ رستوران گیلانی هم از دیگر معروفترین مجوعههای این شهر هستند.
مراکز خرید چابکسر
از آنجاییکه چابکسر شهری توریستی محسوب میشود، مراکز تجاری بزرگی دارد. با این حال، تنها در بازارهای محلی میتوانید حال و هوای واقعی اهالی این شهر را ببینید. قدم زدن در بازار محلی این شهر که به آن چهارشنبهبازار میگویند، میتواند یکی از بهترین و خاصترین تفریحات شما در سفر به این شهر بهحساب بیاید.
بازاری که در آن شور و نشاط زندگی برقرار است و عطر و بوی خاص آن مشام هر رهگذری را قلقلک میدهد. در چهارشنبهبازار به تازهترین محصولات کشاورزی، انواع ماهیها، پوشاک و … دسترسی خواهید داشت.
اقامت در چابکسر
اگر میخواهید برای چند روز فارغ از تمام دغدغهها به سفری آرامشبخش و متفاوت بروید، چابکسر بهترین انتخاب است. اگر در این سفر دلتان میخواهد در یک کلبه چوبی جنگلی اقامت داشته باشید و یا بعد از گشتوگذارهای فراوان، شبها در یک اقامتگاه لوکس و مجهز استراحت کنید یا فقط برای استراحت کردن به اقامتگاه برمیگردید. در ضمن، سوئیتهایی که ارزانتر هستند هم نیاز شما را برطرف میکنند.
راه های دسترسی به چابکسر
برای رسیدن به این دیار زیبا ۴ راه پیش رو دارید:
- سوار هواپیما شده و در رشت یا رامسر پیاده شوید و از آنجا با اتوبوس و یا خودروهای سواری، خود را به چابکسر برسانید.
- مسیر ریلی را انتخاب کنید و همزمان از زیبایی مناظر هم لذت ببرید و در رشت پیاده شوید و از آنجا با اتوبوس و تاکسی به این شهر بروید.
- تقریباً در تمامی پایانههای شهرهای بزرگ، اتوبوس به مقصد شهرهای استان گیلان وجود دارد.
- استفاده از خودروی شخصی ممکن است کمی خستهکننده باشد؛ اما وقتی در این جاده رؤیایی رانندگی کنید، تمام خستگی شما برطرف میشود. اگر در تهران باشید، میتوانید از مسیر قزوین- رشت و چالوس- رشت به این شهر زیبای شمالی برسید.
فاصله چابکسر تا رامسر
رامسر یکی از شهرهای استان مازندران است که عاشقان زیادی دارد. این شهر به قدری زیبا و دیدنی است که در میان گردشگران به عروس مازندران مشهور است. چابکسر نیز یکی از شهرهای پر طرفدار استان گیلان است که به دلیلی برخورداری از جاذبههای گردشگری، طبیعی و تاریخی فراوان هر ساله میزبان مسافران و گردشگران بسیاری است. اگر میخواهید بدانید فاصله چابکسر تا رامسر چقدر است؟ پاسخ این سوال بستگی به این دارد که با چه وسیله نقلیهای میخواهید سفر کنید. اگر به صورت زمینی قصد سفر دارید بهتر است بدانید که فاصله چابکسر تا رامسر تنها ۱۳ کیلومتر است. همین فاصله نزدیک این دو قطب گردشگری شمال کشور باعث شده بسیاری از افراد در سفر به گیلان چابکسر سری هم به رامسر مازندران بزنند و از جاذبههای دیدنی این شهر نیز دیدن کنند.
نکاتی که در سفر به چابکسر لازم است بدانید!
حال که با این شهر زیبا آشنا شدید، وقت آن فرا رسیده تا کولهبار خود را برای سفری چندروزه به این شهر زیبای شمال کشور ببندید و راهی شوید. اما قبل از حرکت بهتر است برنامهریزی دقیقی داشته باشید و با خواندن این مقاله با جاذبههای گردشگری آن بهخوبی آشنا شوید. بهتر است از قبل اقامتگاه خود را مشخص کنید و با رزرو آنلاین آن از سایت اتاقک، آسودهخاطر سفر کنید. از دیگر نکاتی که باید برای این سفر در نظر بگیرید، وسایل و تجهیزاتی هستند که قرار است با خود همراه ببرید. برای این کار لازم است اقلام مایحتاج خود را با توجه به نوع سفر، فصل سفر و مدتی که قرار است در سفر باشید، مشخص کنید.
سخن آخر
در این مقاله هر آنچه باید در مورد سفر به چابکسر میدانستید را با شما مطرح کردیم. با بهترین فصل سفر، جاهای دیدنی مشهور، سوغات، غذاهای محلی، رستورانها و مراکز خرید این شهر زیبا آشنا شدیم و به شما گفتیم که چگونه میتوانید در این شهر اقامتگاه رزرو کنید. اتاقک سفر خوشی برای شما آرزو میکند.
سوالات متداول
چابکسر در کدام استان است؟
چابکسر یکی از شهرهای شرقی استان گیلان است که در مرز گیلان و مازندران واقع شده است.
فاصله چابکسر تا دریا چقدر است؟
این شهر از شمال به دریای خزر منتهی میشود و فاصله کوه تا دریا دراین شهر حداکثر ۱۳۰۰ متر است.
فاصله تهران تا چابکسر چقدر است؟
فاصله تهران تا چابکسر ۲۳۴ کیلومتر است.
عالی بود ممنون از شما 🙏
عالی بود ،مرسی
سپاس
عالی بود