تالش کجاست؟ | طبیعت شگفت‌انگیز گیلان

تالش در کدام استان است؟ تالش یکی از کلانشهرهای استان گیلان است. فاصله تالش تا دریا بسیار کم است، چرا که این شهر در کنار دریا واقع شده است. از رشت تا تالش چند کیلومتر است؟ فاصله تالش تا رشت حدود ۱۰۲ کیلومتر است که طی کردن آن تقریبا ۱ ساعت و ۵۲ دقیقه طول می‌کشد. فاصله تالش تا آستارا نیز ۷۴ کیلومتر است که طی کردن این مسیر حدودا ۱ ساعت و ۱۲ دقیقه طول می‌کشد. همچنین فاصله تهران تا تالش به طور میانگین ۴۲۴ کیلومتر است که برای طی کردن این مسیر باید تقریبا ۶ ساعت رانندگی کنید.

می‌خواهید بدانید تالش کجاست در نقشه؟ اگر به نقشه ایران نگاه کنید می‌توانید در نواحی شمال کشور و در غرب استان گیلان تقریبا نزدیک به آستارا، تالش را پیدا کنید. تالش درست در کنار دریای خزر واقع شده پس اگر سوالتان این است که  آیا تالش دریا دارد؟ باید بگوییم بله این شهر علاوه‌بر دریا، دارای بیش از دویست کیلومتر ساحل دریای خزر است.

ارتفاع تالش از سطح دریا به ۵۴ متر می‌رسد و آب و هوای تالش نیز به دلیل نزدیکی به دریا معتدل خزری است. به سبب همین موقعیت جغرافیایی میزان بازندگی در این شهر زیاد است به طوریکه تالش به عنوان یکی از شهرهای پرباران حوزه معتدل خزری شناخته می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با شهر تالش قبل از برنامه ریزی برای سفر و اجاره ویلا تا آخر این مقاله از اتاقک همراه ما باشید که می‌خواهیم سفری به دل استان گیلان و شهر زیبای تالش داشته باشیم.

تالش کجاست؟

نمای کوهستان و جنگل شهر تالش

حالا که با اجاره ویلا شمال وسوسه شدید به شهر تالش گیلان بروید، احتمالا اولین سؤالی که خواهید داشت این است که تالش کجاست؟ طرفداران سفر به شمال بهتر می‌دانند که تالش مرکز شهرستان تالش و یکی از شهرهای دیدنی استان گیلان است.

تالش در غرب استان گیلان واقع شده است و از شمال به آستارا و از جنوب نیز به رضوان‌شهر منتهی می‌شود. این شهر  از شرق با دریای خزر و از غرب نیز با اردبیل همسایه است. تالش بزرگ‌ترین شهر تالش‌نشین ایران بعد از لنکران است، همچنین این شهر با داشتن جمعیتی بالغ بر ۵۴ هزار نفر به عنوان پنجمین شهر بزرگ گیلان بعد از شهرهای رشت، بندر انزلی، لاهیجان و لنگرود به شمار می‌رود.

تالش کجاست؟ روی نقشه ببینید

لوکیشن تالش روی نقشه

تاریخچه تالش

شهرستان تالش قدمتی طولانی دارد و همواره از آن به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت استان گیلان با جمعیت ۲۰۰۶۴۹ نفر، یاد می‌شود. اهالی تالش از اقوام ایرانی تبار هستند و در زمان‌های قدیم محل سکونت خود را از البرز غربی در بخش جنوب شرقی جمهوری آذربایجان تا شمال غربی استان گیلان و استان اردبیل انتخاب کرده بودند. حدود سال‌های ۳۶۰ میلادی اردشیر سوم به قوم تالش که در آن زمان با نام کادووس شناخته می‌شد، حمله کرد و همین امر باعث شد تالشی‌ها استقلال خود را از دست بدهند و به ناچار تحت حمایت دولت هخامنشیان درآیند.

در دوره بعد از اسلام هم، مردم تالش که با نام طلیسان شناخته می‌شدند، اداره ولایت‌های مختلف شهرستان تالش را برعهده گرفتند و بر همین اساس، سلسله علویان روی کار آمدند. مردمان این سرزمین، نقش بسیار مهمی در شکل‌گیری حکومت صفویان داشتند و طبق عهدنامه ترکمن‌چای هم بخش شمالی تالش از ایران جدا شد و به روسیه واگذار شد. مدت زمانی اندک هم تالش حکومتی خودگردان به ریاست جمهوری علی‌اکرم همت‌زاده داشت که از نظر جغرافیایی، جمهوری خودگردان تالش-مغان، همه مناطق پایین رود ارس در جمهوری آذربایجان را در برگرفته بود.

 تاریخ قوم تالش

امروزه قوم تالش در منطقه‌ای میان شهرستان رودبار گیلان در جنوب‌ غربی دریای خزر و همچنین شهرستان سالیان واقع در جمهوری آذربایجان ساکن هستند. هر چند که در اسناد و منابع قبل از اسلام کلمهٔ تالش به چشم نمی‌خورد اما در منابع یونان و روم باستان از قوم تالش به عنوان قوم «کادوس» یاد می‌شود. همچنین در منابع سده‌های نخست هجری نیز از این قوم به عنوان «طیلسان» یاد کرده‌اند. از اواسط سدهٔ ۷ق به تدریج واژه طیلسان حذف و کلمه «تالش» وارد منابع تاریخی و جغرافیایی ایران شد. تالش‌ها اصلی‌ترین بخش‌های ارتش ایران را تشکیل می‌دادند و از زمان مادها، در دوره‌های مختلف هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان، همواره بخش جدایی‌ناپذیر ایران محسوب می‌شدند.

در نیمه دوم قرن هجدهم بعد از کشته شدن نادرشاه همزمان با آغاز هرج و مرج در ایران تالش‌ها حکومت خان‌ها تالش را تأسیس کرده و شهر لنکران را به عنوان پایتخت خود انتخاب کردند. البته این حکومت زیاد دوام نیاورد تا جایی که پس از ظهور آغامحمدخان قاجار این خودمختاری از بین رفت. در دورۀ زندیان و همچنین اوایل قاجاریان، قوم تالش در سه منطقه گسکر، لنکران و فومن تمرکز یافته بودند. اما در خلال جنگ‌های روسیه و ایران و پس از امضای قرارداد ترکمان‌چای در سال ۱۸۲۸ تالش‌ها به دو قسمت تقسیم شدند. بخشی از تالش ازجمله نیمۀ شمالی سرزمین قومی تالش با مرکزیت لنکران تا رودخانه آستارا به روسیه پیوست. نیمه جنوبی تالش نیز به صورت دو حاکم‌نشین با نام‌های خمسه توالش و فومنات تحت حاکمیت دولت ایران قرار گرفت.

درحال‌حاضر بسیاری از مردمان تالشی در آذربایجان و بخش‌هایی از روسیه به سر می‌برند. اهالی تالش امروزی نیز به زبان‌های مختلفی از جمله تالشی، ترکی آذری و گیلکی صحبت می‌کنند و شما می‌توانید بعد از اجاره ویلا در تالش و اقامت داشتن در این منطقه، با مردم تالش صحبت کنید و این زبان‌ها را از نزدیک بشنوید.

فرهنگ و آداب و رسوم تالش

مردم تالش فرهنگی اصیل و قدیمی دارند که با گذر تاریخ و هجوم بیگانگان به مرز و بومشان، باز هم اصالت خود را حفظ کرده‌ و هم‌چنان استوار باقی مانده است. این مردم مهربان و غیور، با زبان تالشی صحبت می‌کنند و مسلمان هستند. البته نیمی از مردم تالش مسلمانِ شیعه هستند و نیم دیگر آن‌ها سنی‌اند. جالب است بدانید، برگزاری آداب و رسوم در قوم تالش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و مردم این دیار در برگزاری این آیین‌ها بسیار پایدارند و در شهرها و روستاهای این دیار شاهد برپایی این آیین‌ها در زمان‌ها و به  مناسبت‌های مختلف هستیم. در این‌جا به برخی از این آداب و رسوم اشاره می‌کنیم.

افسانه چهارشنبه خاتون

افسانه چهارشنبه خاتون در شهرستان تالش به این صورت است که در صبح روز چهارشنبه سوری، خاتونی از چاه بیرون می‌آید و به خانه‌ها سرکشی می‌کند. این خاتون نمادی زنانه است و سلامتی افراد آن دیار برایش اهمیت دارد؛ بنابراین ترکه‌ای از چوب سیب به دست کهنسال‌ترین فرد خانواده می‌سپارد تا با ضربه‌ای اهالی خانه را از خواب بیدار کند، به امید آن‌که در طول سال سلامت و تندرست باشند.

تالشی‌ها بر این باورند، عنصر خاتون چهارشنبه، آب است که از چاه بالا می‌آید و به پاکیزگی تاکید دارد و به خانه‌های تمیز  برکت و رزق و روزی می‌دهد؛  هم‌چنین اعتقاد داشتند چهارشنبه خاتون حاجات را برآورده می‌کند و حتی مقداری غذای چهارشنبه‌سوری مانند کوکوسبزی و ترش تره را در گوشه‌ای از حیاط و یا در دامنه خانه قرار می‌دادند تا چهارشنبه خاتون آخر شب این غذاها را بخورد و به روزی اهل خانه برکت دهد .

آگله مزا یا بازی با تخم ماکیان

دراین مراسم کودکان و نوجوانان از روز چهارشنبه‌سوری تا سیزدهم عید، تخم ماکیان مانند مرغ، اردک، غاز و بوقلمون را در دست داشتند و با هم‌سن‌وسال‌های خود بازی می‌کردند.  نحوه بازی هم به این‌گونه بود که هر فرد باید به نقطه خاصی از تخم‌ ضربه می‌زد تا ترک بردارد و در نهایت بازنده بازی کسی است که هر چهار طرف تخم ماکیانش، بر اثر ضربه شکسته شود.

مراسم آغاز سال نو

مردم تالش سال نو را اندکی متفاوت با دیگر شهرهای ایران آغاز می‌کنند. دختران و پسران تالشی با شروع سال نو کیسه‌ای به دست می‌گیرند و برای جمع کردن شکلات به درب خانه‌ها می‌روند. در ایام نوروز هم اهالی تالش، سفره‌ای بزرگ پهن می‌کنند و در آن انواع شیرینی‌جات و ملزومات پذیرایی را قرار می‌دهند. در دید و بازدیدهای ایام عید، افراد برای پذیرایی پای این سفره می‌نشستند. زمان جمع کردن سفره هم بعد از بازگشتن اهالی این شهر از سیزده‌به‌در بود.

شهرهای تالش

این شهرستان دارای ۴ بخش و ۱۰ دهستان است.

  • بخش مرکزی شهرستان تالش، از شهر هشتپر با سه دهستان ساحلی جوکندان، طولارود و کوهستانی تالش تشکیل شده است.
  • بخش کرگان‌رود شمالی هم از شهر لیسار و دو دهستان لیسار و خطبه‌سرا تشکیل شده است.
  • بخش اسالم دارای شهر اسالم و دهستان‌های اسالم، خاله‌سرا و ناو است.
  • بخش حویق نیز متشکل از دو شهر حویق و چوبر و دو دهستان با همین نام است.

روستاهای تالش

تالش شهری زیبا در دل استان گیلان است که با داشتن آب‌وهوای خوش و جاذبه‌های گردشگری متعدد همواره به مقصد سفر مسافران و گردشگران تبدیل شده است؛ اما این شهر غیر از جاذبه‌های دیدنی، روستاهای بسیار زیبایی نیز دارد که هر کدام با طبیعت بکر و زیبایشان نظر گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده‌اند. روستاهایی که با داشتن طبیعت زیبا و آب‌وهوای خوش، آرامش را برای شما به ارمغان می‌آورند. برخی از معروفترین روستاهای تالش عبارتنداز:

  • سوباتان
  • سیاهداران
  • روستای آسیاب شم
  • روستای انوش‌محله
  • روستای اسب بونی
  • روستای اسب سرا
  • روستای آق‌اولر
  • روستای اشیک آغاسی
  • روستای اسبوسرا
  • روستای ارباسر

اقتصاد تالش

مردمان تالش، بیشتر از طریق کشاورزی و دامپروری روزگار می‌گذرانند و امرار معاش می‌کنند؛ بنابراین بخش عظیمی از اقتصاد این شهر با تولید محصولات دامی، برنج، جو، گندم، چای ، تنباکو، توتون، مرکبات، انواع میوه و… تامین می‌شود؛ همچنین تولید انواع صنایع دستی زیبا که شامل جوراب‌بافی، بافت انواع لباس‌های پشمی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی، پرورش کرم ابریشم و… بخش دیگری از اقتصاد تالش را شامل می‌شوند و حتی بسیاری از گردشگران این محصولات را برای سوغاتی و یادگاری خریداری می‌کنند

هوای تالش

ییلاق کوهستانی سوباتان و دشت پر از سبزه و گوسفندانی در حال چرا

آب و هوای تالش به دلیلی نزدیکی این شهر به دریا به شدت تحت تاثیر این ناحیه قرار گرفته و عموما مرطوب، معتدل و خزری است. به همین دلیل هوای این شهر در بهار و تابستان گرم و مرطوب است. از طرفی این شهر به دلیل قرارگیری در ارتفاع و نزدیکی به کوهستان در پاییز و زمستان هوای بسیار سردی دارد و در بیشتر روزهای سال شاهد بارش فراوان باران و برف هست.

به طور کلی عجین شدن نواحی دشتی، کوهستانی و از همه مهمتر دریا در تالش باعث شده این شهر در تمامی فصول سال از هوای معتدل و مطبوعی برخوردار باشد. با این اوصاف بهترین زمان سفر به تالش نیمه اول سال تا اوایل خرداد هست. البته اگر تحمل رطوبت بالای هوا را دارید می‌توانید تابستان تا اوایل مهر ماه نیز برای سفر به تالش برنامه ریزی کرده و از طبیعت زیبای این شهر لذت ببرید.

 بارندگی تالش

میزان بارندگی در شهر تالش بسیار زیاد است، به طوریکه میانگین بارش سالیانه در تالش به بیش از هزار میلی‌متر می‌رسد.

بهترین فصل سفر به تالش

اگر از عشاق سینه‌چاک باران هستید، بهار و پاییز را برای سفر به تالش انتخاب کنید. در این دو فصل بارش‌های فراوان، طراوتی وصف‌ناپذیر به طبیعت منطقه می‌دهند و تصویری رویایی از گیلان زیبا در ذهنتان ثبت می‌کنند. برای اقامت در ییلاقات مشهور تالش مثل سوباتان، فصل بهار و تابستان بهترین زمان است. چراکه در دیگر مواقع سال هوا بسیار سرد و برفی می‌شود.

جاهای دیدنی‌ تالش

تالش شهری در میان جنگل، دشت و دریا است. شهری شمالی که هر چه از طبیعت بخواهید، برایتان دارد. صبح‌تان را با جنگل‌گردی شروع کنید، ظهر را در ییلاق، میهمان روستاییان باصفای تالش باشید و ناهارتان را در رستوران‌های محلی نوش‌جان کنید. پس از آن تنی به آب زدید، لذت بازی در سواحل را به کوچولوهایتان هدیه دهید. حال اگر می‌خواهید بدانید دیدنی‌های تالش کجاست، در ادامه همراه ما باشید تا گشت‌و‌گذارمان را در این شهر شمالی شروع کنیم!

دریای تالش

شرق تالش را دریای خزر در بر گرفته است. این شهر در نزدیکی دریای خزر قرار دارد به طوریکه تالش دارای خط ساحلی بزرگی به طول بیش از ۲۰۰ کیلومتر با دریای خزر هست. در این خط ساحلی، گیسوم و قرق معروفترین پارک ساحلی در میان گردشگران هستند.

 جنگل های تالش

جنگل‌های تالش بیشتر در بخش‌هایی از جلگه لنکران و در کوه‌های تالش گسترده شده‌‌اند. این جنگل‌ها که حدود ۱۵۰ هزار هکتار مساحت را دربر می‌گیرند در ارتفاع ۲۲۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته‌اند. تنوع درختان جنگل‌های تالش بی‌شمار هستند به طوریکه ۱۵۰ نوع درخت در این جنگل‌ها وجود دارند که ۳۶ گونه از آن‌ها از نمونه‌های ارزشمند جنگلی بوده و بومی‌اند و فقط در جنگل‌های این ناحیه دیده می‌شوند. ازجمله درختانی که در این جنگل‌ها به چشم می‌خورند می‌توان به آکاسیای ابریشمی، له‌له خزر، شمشاد هیرکانی، انجیر هیرکانی، ازگیل، زالزالک، کوله‌خاس، ارجنگ، شمشاد کولخیسی، دانایا و انار اشاره کرد. طبیعتا این تنوع بالای پوشش گیاهی، پناهگاه منحصر‌به‌فردی برای حیوانات گوناگون می‌سازد. به همین دلیل هزارویک گونه حیوانی ازجمله آهو، ببر، بزکوهی و غیره در جنگل‌های تالش زندگی می‌کنند.

منطقه ییلاقی سوباتان

ییلاق سوباتان تالش

اگر یک جا در تالش باشد که حتما باید آن را ببینید، ییلاق سوباتان است. جایی شبیه به یک تابلوی نقاشی که مه‌آلودی هوا، کلبه‌های چوبی روی دامنه کوه و دام‌های محلیان در گوشه و کنار آن، این منطقه را دلفریب‌تر از آن چه هست، جلوه می‌دهند. مسیر دسترسی به این بهشت ثانی آسان نیست. باید از مسیری خاکی گذر کنید و اگر هوا بارانی باشد، عبور از این جاده دشوار می‌شود. ناگفته نماند که بهترین موقع برای سفر به سوباتان اردیبهشت تا شهریورماه است. در دیگر مواقع سال، هوای این ییلاق به‌شدت سرد می‌شود و برف و بوران اجازه تردد به شما نمی‌دهند!

این ییلاق در ۲۲ کیلومتری غرب منطقه لیسار تالش قرار دارد. سوباتان از غرب به ییلاقات اردبیل و دریاچه نئور می‌رسد و از شرق به جنگل‌های انبوه و بکر تالش محدود می‌شود. رود خروشان لیسار نیز از بالای سر سوباتان می‌گذرد و ییلاقات خطبه‌سرا در شمال این منطقه قرار دارند. از جنوب به ییلاقات دیگری به نام آسبومار جوکندان متصل می‌شود تا شگفتی سوباتان به اوج زیبایی برسد!

نشانی منطقه ییلاقی سوباتان روی نقشه

غار سوباتان

غار گنج خانه سوباتان تالش و آبشاری که از بالای کوه به زمین میریزد

در شمال شرق سوباتان، غاری با همین نام وجود دارد که برای دیدن آن باید ۱۵ دقیقه پیاده‌روی کنید. برخی از مردم محلی معتقدند این غار طلسم شده است و هرکس وارد آن شود قطعا آسیب می‌بیند! برای همین هم کمتر کسی جرات می‌کند وارد این جاذبه‌ی مرموز شود؛ اما در مسیر رسیدن به دهانه این غار، منظره‌ای بی‌نظیر از گل‌ها و دشتی سرسبز را می‌بینید که دل و جان‌تان را صفا می‌بخشد. این غار را با نام گنج خانه نیز می‌شناسند.

نشانی غار سوباتان روی نقشه

دریاچه سراگاه

دریاچه‌ی طبیعی سراگاه تالش با درختان و فضای سبز اطراف آن

یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری تالش، دریاچه‌ی طبیعی سراگاه است. این دریاچه از چشمه‌های زیرزمینی متعدد تغذیه می‌کند و آبی بسیار شفاف و زلال دارد. ماهی‌هایی نیز در این دریاچه زندگی می‌کنند که بر زیبایی آن می‌افزایند. اتراق کردن در حوالی دریاچه لذتی وصف‌ناپذیر را به شما هدیه می‌کند و امکان اقامت در نزدیکی دریاچه نیز وجود دارد.

برای رسیدن به دریاچه از میدان هشتپر به سمت کوه‌های تالش و یادبود شهیدان گمنام حرکت کنید. به روستای نعلبند بروید و وارد جاده‌‌ی روستای سراگاه شوید تا دریاچه پیش چشمتان نمایان شود!

نشانی دریاچه سراگاه روی نقشه

رودخانه کرگان رود

رودخانه کرگان رود تالش در حال عبور بین دو باغ و سنگ های بزرگی که سر راهش قرار دارند.

کرگان‌رود یکی از پرآب‌ترین رودخانه‌های گیلان است که از پیوستن سه رود آق‌اولر، وزنه سر و رزه‌چای تشکیل می‌شود. این رود پس از گذر از میان شهر در ۶ کیلومتری شرق تالش و در روستای قروق به دریای خزر می‌ریزد. ناگفته نماند که ماهی سفید و ماهی آزاد را در این رودخانه می‌توانید ببینید!

پارک جنگلی گیسوم و ساحل دریا

جاده باریک در میان انبوهی از درختان بلند در پارک جنگلی گیسوم تالش

تونلی جنگلی را تصور کنید که پر از درختان سربه‌فلک‌کشیده است و نسیم خنک کوهستان تالش از لابه‌لای درختان صورتتان را نوازش می‌کند. همینطور پیش بروید تا دریای بزرگ خزر را پیش روی‌تان ببینید. گیسوم جایی است که جنگل و دریا را به هم پیوند می‌دهد. اگر بهار را برای سفر به این جاذبه گردشگری تالش انتخاب کنید، با صحنه‌ای بهشتی از جنگل روبه‌رو خواهید شد. اما دالان جنگلی گیسوم در پاییز و زمستان نیز بسیار دیدنی است. زمانی که پوشش گیاهی منطقه سفیدپوش از برف می‌شود، سکوتی لذت‌بخش شکل می‌گیرد که مرهمی برای رسیدن به آرامش خواهد بود.

اگر می‌خواهید بدانید جنگل گیسوم تالش کجاست، کافی است به جاده رشت به آستارا بروید و در ۱۰ کیلومتری جاده اسالم به خلخال، گیسوم بهشتی را پیدا کنید. این تفرجگاه دیدنی امکانات رفاهی بسیاری شامل رستوران، بازار و آلاچیق دارد. همچنین دارای امکانات تفریحی مناسبی برای جت اسکی، قایق سواری، دوچرخه‌سواری، پاراگلایدر، اسب‌سواری و زمین بازی برای کودکان است.

آبشار ورزان

آبشار ورزان؛ از صخره‌های عظیم‌الجثه

اگر ۳۶ کیلومتر از شمال غرب تالش دور شوید به روستایی باصفا به نام ورزان خواهید رسید. این روستا تنها ۴ کیلومتر با ییلاق سوباتان فاصله دارد و همانند این منطقه دارای آب‌و‌هوای کوهستانی و مطبوع است. از طرفی آبشاری از صخره‌های عظیم‌الجثه این روستا جاری است که ارتفاع آن به بیش از ۱۰۰ متر می‌رسد! این آبشار دیدنی منظره‌ای خارق‌العاده در روستای ورزان ایجاد کرده است و در میان پرطرفدارترین جاهای دیدنی تالش قرار دارد.

نشانی آبشار ورزان روی نقشه

روستای شیله‌ وشت

ییلاق روستای شیله‌ وشت پوشیده از مه است و آبشار سه‌ طبقه‌ ای در آن جریان دارد. تمام مسیر پر شده از گل های صورتی

در ۲۸ کیلومتری تالش یکی از زیباترین روستاهای ایران، شیله وشت قرار گرفته که مردمان آن به مهربانی و مهمان‌نوازی مشهورند. ییلاقی بکر و سرسبز که همیشه پوشیده از مه است و آبشار سه‌ طبقه‌ی آن روح‌تان را به آرامشی ژرف می‌کشاند. این روستای زیبا از بهترین محل‌ها برای اجاره ویلا و سوئیت در تالش است.

نشانی روستای شیله‌ وشت روی نقشه

پارک جنگلی سیاه‌داران

پارک جنگلی سیاه‌داران تالش

دلتان می‌خواهد در دل جنگلی بکر سورتمه‌سواری کنید؟ منطقه سیاه‌داران بهترین انتخاب برای عاشقان جنگل است. جایی که آهو و غزال را در طبیعت بکر آن خواهید دید و کافه و رستوران‌های فراوان آن خستگی را از تنتان می‌گیرند. هیجان‌انگیزترین قسمت سفرتان را هم با سورتمه ریلی آن می‌توانید تجربه کنید. حتی تصور حرکتی سریع در دل جنگل هم بسیار لذتبخش است. چه برسد که واقعی شود! برای اینکه بدانید پارک جنگلی تالش کجاست به سمت جنوب غربی شهر بروید تا تابلوهای راهنما به سمت سیاه‌داران را ببینید.

نشانی پارک جنگلی سیاهداران روی نقشه

منطقه ییلاقی دوخاله کوه تالش

منطقه ییلاقی دوخاله کوه تالش

یکی دیگر از ییلاقات زیبای تالش، دوخاله کوه نام دارد. آب‌‌وهوای پاک و چشم‌انداز زیبای کوهستانی مه‌گرفته و سرسبز بهترین هدیه‌ای است که می‌توانید از طبیعت تالش دریافت کنید! برای اقامت در ییلاقات تالش می‌توانید از سایت اتاقک به‌راحتی و تنها با چند کلیک اقامتگاه موردنظرتان را رزرو کنید. به این ترتیب از شهرتان مستقیم عازم خانه‌‌ای روستایی در دامنه کوهستانی سرسبز خواهید شد! برای آشنایی بیشتر مقاله جاهای دیدنی تالش را مطالعه کنید.

سوغات و صنایع دستی تالش

سوغات و صنایع دستی تالش

در سفر به تالش فرصت خرید خوراکی‌های خوشمزه شمالی را غنیمت شمرید که در جای دیگر این چیزها را پیدا نخواهید کرد. انواع لبنیات مثل پنیر و کره محلی که طعمی بی‌نظیر دارند را تهیه کنید تا مزه واقعی محصولات دامی روستایی را درک کنید! عسل طبیعی تالش نیز یکی دیگر از سوغاتی‌های این شهر است. از طرفی برنج، مرکبات، چای، سبزیجات تازه و ماهی را هم از بازارهای محلی این شهر می‌توانید خریداری کنید. برای تهیه یک سوغاتی زیبا و ماندگار، صنایع دستی تالش بهترین گزینه است. عروسک‌های پارچه‌ای، گلیم، قالی، دست‌بافته‌های پشمی که همگی آن‌ها توسط هنرمندان روستایی منطقه بافته می‌شوند، بهترین هدیه برای عزیزانتان خواهند بود.

برای آشنایی بیشتر مقاله سوغات و صنایع دستی تالش را مطالعه کنید.

غذاهای محلی تالش

غذاهای محلی تالش

کافیست یک بار غذاهای محلی تالش را امتحان کنید تا متوجه منحصربه‌فرد بودن طعم این غذاها شوید. از آن پس دیگر سفرتان را به قصد خوردن غذاهای محلی این خطه آغاز خواهید کرد و هر فرصتی پیدا کنید به رستوران‌های محلی تالش خواهید آمد! یکی از خوش‌طعم‌ترین غذاهای محلی تالش، گوزلی بریان یا همان بره بریان است. در این غذای تشریفاتی شکم بره را با سبزیجات مخصوص گیلانی و گردو و ادویه‌ها پر می‌کنند و سپس می‌پزند. از دیگر غذاهای خوشمزه این خطه می‌توان به آش تالشی، اناردون، قورتماج، سیرجینه، بادمجان شکم‌پر، سوجا دیله، کوکوی گردو و دوآش یا آش دوغ اشاره کرد.

رستوران‌ های شهر تالش

رستوران های تالش

مگر می‌شود به شهرهای گیلانی برویم و وسوسه خوردن غذاهای محلی دست از سرمان بردارد؟ برای امتحان کردن طعم‌های به‌یادماندنی غذاهای گیلانی، باید بدانیم که رستوران‌های تالش کجاست و بهترین‌ جا برای یک وعده شام یا ناهار کجاست! در ادامه بهترین رستوران‌های این شهر را معرفی می‌کنیم.

رستوران آق‌اولر

دلتان می‌خواهد کباب‌ ترش، کته‌ کباب و میرزاقاسمی خوش‌طعم را امتحان کنید؟ به رستوران آق‌اولر تالش بروید و از آلاچیق‌های آن در فضای باز لذت ببرید.

آدرس: ایران، گیلان، تالش، بلوار نیایش

شماه تماس: ۰۱۳۴۴۲۳۴۴۱۹

ساعت کار: ۱۰ صبح تا ۱ نیمه شب

نشانی رستوران آق اولر روی نقشه

رستوران خانه با کرم

کباب بره، ماهی کبابی و اکبرجوجه‌ی رستوران خانه با کرم تالش را امتحان کنید تا لذت سفر به شمال به جان‌تان بنشیند! این رستوران بیش از ۳۵ سال قدمت دارد!

آدرس: گیلان، تالش، هشت‌پر،بلوار امام خمینی

ساعت کار: ۷ صبح تا ۱۲ شب

نشانی رستوران با کرم روی نقشه

رستوران شاطرعباس

به‌دنبال غذای اصل تالشی هستید؟ رستوران شاطرعباس بهترین انتخاب است. در این غذاخوری انواع غذاهای محلی گیلانی و تالشی با کیفیتی بسیار بالا سرو می‌شوند.

آدرس: گیلان، تالش، طولارود، بلوار تالشان

شماره تماس: ۰۱۳۴۴۲۴۱۴۸۲

ساعت کار: ۹ صبح تا ۱۲ شب

نشانی رستوران شاطر عباس روی نقشه

رستوران خوش‌پزان

اگر می‌خواهید هنگام خوردن غذا هم طبیعت تالش گیلان را نظاره کنید به رستوران خوش‌پزان بروید‌. جایی که هنگام نوش‌جان کردن میرزاقاسمی یا انواع کباب‌های بی‌نظیرش می‌توانید دامنه‌ی سرسبز کوهستان را نیز تماشا کنید!

آدرس: گیلان، تالش، جاده آستارا به تالش، نرسیده به شهر تالش

شماره تماس: ۰۱۳۴۴۲۸۸۴۲۵

نشانی رستوران خوش پزان روی نقشه

مراکز خرید تالشبازار محلی تالش

جذاب‌ترین قسمت یک سفر شمالی، بازارگردی است. یکی از بهترین بازارهای تالش، بازار هفتگی هشتپر نام دارد. محصولات تروتازه توسط مردان و زنان بومی در این بازار به فروش می‌رسند. اول صبح روز پنجشنبه را برای بازارگردی و خرید در هشتپر انتخاب کنید، چراکه اجناس مرغوب این بازار طرفداران زیادی دارند و به‌سرعت فروش می‌روند! سبزیجات تازه، برنج گیلان، میوه‌هایی مثل ازگیل، انار و گیلاس جنگلی را از پنجشنبه بازار سرزنده و پرهیاهوی تالش خریداری کنید. این بازار در نزدیکی پل تالش است و هر هفته برپا می‌شود. یکی از مراکز خرید مدرن این منطقه نیز  پردیس تالش نام دارد. در این مجتمع تجاری می‌توانید انواع اجناس و کالاهای موردنیازتان را تهیه کنید.

اقامت در تالش

اقامت در تالش
عکاس: ۴@zhU

بی‌شک سفر به تالش، یکی از خاطره‌انگیز‌ترین سفرهای‌ عمرتان خواهد شد. مگر می‌شود به این شهر سرسبز رفت و زود از آن دل کند؟ حداقل باید یک شب را در طبیعت بکر تالش بگذرانید و خوابی عمیق را در هوایی رویایی تجربه کنید. صبح با صدای آواز پرندگان، زنگوله ببعی‌ها و موسیقی آبشار و رودخانه از خواب برخیزید و خستگی زندگی شهری را با صبحانه‌ای محلی دور بریزید. برای اقامت در تالش انواع اقامتگاه‌های مختلف مثل ویلاهای لوکس، سوئیت‌های ارزان و تمیز، کلبه‌های چوبی و آپارتمان‌های مبله در اختیارتان قرار دارند. برای اجاره ویلا و سوئیت در تالش پیش از سفر و متناسب با جیب و سلیقه‌تان در سایت اتاقک اقامتگاه خود را انتخاب کنید تا سفری بی‌دردسر را به این شهر بهشتی گیلان آغاز کنید. خوش بگذرد!

راه‌ های دسترسی به تالش

دسترسی به تالش

تالش شهری در ۴۲۴ کیلومتری تهران است و با رشت ۱۱۵ کیلومتر فاصله دارد. برای رسیدن به تالش علاوه بر خودروی شخصی؛ تاکسی، اتوبوس و حتی قطار و هواپیما در اختیارتان قرار دارند. تنها فرودگاه گیلان، در رشت است. پس اگر پرواز را برای سفر انتخاب کنید باید از رشت تا تالش را با تاکسی یا اتوبوس طی کنید. از طرفی برای سفری اقتصادی و ارزان‌تر، اتوبوس‌های بین‌شهری گزینه مناسبی هستند تا شما را یک‌راست تا مقصد برسانند. اگر از سمت شهرهای مرزی به تالش می‌روید نیز از خط‌آهن باکو به آستارا می‌توانید استفاده کنید. همچنین در صورت استفاده از خودروی شخصی می‌توانید از پایتخت با حدود ۶ ساعت رانندگی در اتوبان قزوین-رشت به تالش برسید.

نکاتی که در سفر به تالش لازم است بدانید!

گشت‌وگذار در شهر زیبای تالش می‌تواند به یکی از خاطره‌انگیزترین سفرهای عمرتان تبدیل شود، اگر در زمان سفر نکات لازم را رعایت کنید و تجهیزات مناسبی را به همراه داشته باشید. به عنوان نمونه در سفر به این شهر زیبای شمالی متناسب با فصل، البسه انتخاب کنید و از آن‌جایی که میزان بارندگی در تالش بسیار زیاد است، همراه داشتن چتر، لباس بارانی و غیره را فراموش نکنید. همچنین ملزومات شخصی مانند کفش مناسب پیاده‌روی، کرم ضدآفتاب، حوله، شارژر و غیره  را به همراه داشته باشید و متناسب با نوع سفر و مدت زمان اقامتتان دیگر لوازم مورد نیازتان را تهیه کنید.

از سویی دیگر شناخت مناطق دیدنی، مراکز خرید و رستوران‌های شهرستان تالش از دیگر نکاتی است که باید در نظر بگیرید تا در زمان سفر دچار سردرگمی نشوید و زمان خود را از دست ندهید. رزرو اقامتگاه قبل از حرکت هم به شما کمک می‌کند تا نگران محل اقامت خود به ویژه در ایام تعطیلات و پیک مسافرت نبوده و آسوده خاطر سفر کنید.

پرسش‌های متداول درباره تالش

فاصله رشت تا تالش چقدر است؟

فاصله رشت تا تالش ۱۰۱ کیلومتر است که با ۱ ساعت و ۵۲ دقیقه رانندگی می‌توانید به این شهر برسید.

فاصله تالش تا دریا چقدر است؟

تالش با داشتن بیش از دویست کیلومتر ساحل دریای خزر، یکی از شهرهای ساحلی ایران به شمار می‌رود و فاصله چندانی با دریا ندارد.

فاصله تهران تا تالش چقدر است؟

فاصله تهران تا تالش ۴۲۱ کیلومتر است که پیمودن این مسیر حدود ۵ ساعت و ۲۰ دقیقه طول می‌کشد.

نازنین زارع

صنایع خوندم، چون قرار بود مهندس بشم. اما غرق شدن تو دنیای ادبیات باعث شد از کارخونه و خط تولید دل بِکنم و سر از نوشتن دربیارم. نوشتن از تجربیات سفر، گردش و اقامت از جذاب‌ترین کارهاییه که آدم می‌تونه انجام بده. مارگریت دوراس راست گفته که نوشتن هم‌ردیف آواز خوندنه. همونقدر موزونه و آدم رو غرق در رویای بی‌انتها می‌کنه!

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. سلام و عرض ادب .من میخواستم یه اپارتمان در تالش بخرم و همونجا زندگی کنم .میشه بفرمایید برای زندگی از نظر مردمانش و امکاناناتش چطور جاییه ؟

    1. با سلام
      نمیدونم کسی راهنمایی کرده یا نه ولی تالش از لحاظ مردمان و طبیعت بسیار عالی است در کل خودتون هم باید چند روزی در این شهر باشید و هز نزدیک بسنجیداگر سوالی بود در خدمتم
      Shakibafariborz3@gmail.com
      و اینستاگرام اینجانبfarsh_farahi_talesh1

  2. سلام اولا آشنایی و نشان دادن جاهای مختلف ومکان های گردشگری کشورمان بسیار عالی است ولی از آنجایی که باید مردم بااین شرایط بد اقتصادی هزینه‌های خود را مدیریت نمایند لطفاً هزینه های مختلف از قبیل جا ومکان یا امکانات خورد خوراک و…. ضمنا خانه ومکانی که برای اطراق کردن نفرات مختلف را در نظر بگیرید مثلا من وهمسرم دونفر هستیم و کلبهای تر وتمیز وبهداشتی وبا سکوت بور از شلوغی لازم داریم البته سرویس‌های بهداشتی هم که برای کسانی مثل من که مشکل زانو درد دارند از اهمیت خاصی برخوردار است حالا اگر صندلی مخصوص میگذارند طبیعتا باید در حد نو وخیلی بهداشتی باشد در مجموع میخواهم عرضنمایم کاری باید این قبیل مهمانسرا ها نمایند که طرف همیشه هم تبلیغات خوبی برایتان نماید وهم ارزش اینکه چیزی نزدیک به ۵۰۰کیلومتر رفت را برایش داشته باشد یعنی دو یا سه روز فقط توی راه است….

  3. سلام بالا و پایین صقحه تبلیغ پایین هم که یه آدمک گذاشتید نمی «آره خوب خوانده شود یا از مطلب عکس بگیریم به امید اینکه به این انتقادات گوش دهید و تغییرات اعمال کنید

    1. سلام. بله حتما در تغییرات آینده نظر شما دوست و همراه گرامی را اعمال می کنیم. با تشکر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا