گنبد کاووس کجاست | همه چیز درباره گنبد کاووس

اب و هوای گنبد در بهار معتدل، تابستان گرم و شرجی است. در پاییز و زمستان نیز سرد می‌شود.

گنبد کاووس در کدام استان است؟ این شهر در استان گلستان قرار دارد.

مذهب مردم گنبد کاووس، بیشتر اهل سنت است.

از افراد مشهور گنبد کاووس می‌توان به امید کوکبی، سردار آزمون، اکبر میثاقیان، خداد عزیزی، عنصرالمعالی کیکاووس، محسن یگانه، علیرضا هاشم زاده، وفا هخامنش، حسن اکرمی، ستار سوقی، ادریس دانشفر، احمد نورالهی و عظیم جزیده، اشاره کرد.

بالا شهر گنبد کجاست؟ بالا شهر گنبد، خیابان امام خمینی نام دارد و برج قابوس هم در آن واقع شده است، علاوه بر آن رستوران‌ها و مراکز خرید فراوانی هم در آن قرار دارند.

زبان مردم گنبد کاووس، فارسی و ترکمنی است.

جمعیت گنبد کاووس ۱۴۰۳، حدود ۱۵۵۰۰۰ نفراست.

از بهترین محله های گنبد کاووس می‌توان به مرکز شهر، منطقه مسکونی شمالی، اسلام آباد و حسن آباد، اشاره کرد.

جاهای دیدنی گنبد کاووس شامل برج تاریخی قابوس بن وشمگیر، بازار روس‌ها، آلما گل، گورستان تاریخی خالد نبی، تالاب آلا گل و شهر باستانی جرجان می‌شود.

از فعالیت‌های پیشنهادی در گنبد کاووس، می‌توان به بازدید از اماکن تاریخی، گشت و گذار در بازار، خرید سوغات، طبیعت‌گری، رفتن به مجموعه سوارکاری و گشت و گذار در اطراف دریاچه مصنوعی، اشاره کرد.  

 نام قدیم گنبد کاووس، ابتدا هیرکان و سپس جرجان بود.

حسن آباد، اسلام آباد، شهرک مطهری، شهرک آفتاب، قلندر بالا، قلندر پایین، نور آباد، بهرام آباد، آق آباد و پیر حاجی، اسم محله های گنبد کاووس هستند.

بعد از گنبد کاووس چه شهری است؟ اگر از غرب به شرق این استان بروید، مراوه تپه و کلاله بعد از گنبد کاووس قرار دارند. از سمت شرق به غرب نیز آق قلا بعد از گنبد واقع شده است.

بهترین زمان سفر به گنبد کاووس، فصل بهار و پاییز است.

گنبد کاووس همان شهری است که با داشتن قدمتی تاریخی، جاهای دیدنی فراوانی را برای مهمانانش تدارک دیده است و افراد با اجاره سوئیت می‌توانند چند روزی را در تاریخ سفر کنند. ما نیز در این مقاله به اطلاعات گردشگری گنبد کاووس می‌پردازیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

گنبد کاووس کجاست؟

گنبد کاووس کجاست

گنبد کاووس در کدام استان است؟ گنبدکاووس در دل استان خرم گلستان قرار دارد. این شهر که مرکز شهرستان گنبد کاووس و بزرگ‌ترین شهر استان گلستان پس از گرگان است، در سده‌های اخیر به عنوان پایتخت قوم ترکمن شناخته می‌شد. گنبد کاووس به‌خاطر بلندترین برج‌ آجری دنیا یعنی برج قابوس که در این شهر قرار گرفته است به این نام شناخته می‌شود که اهالی این منطقه به اختصار به این شهر «گنبد» می‌گوید. این شهر باستانى که در منطقه‌ى جنوب شرقى دریاى مازندران قرار گرفته در سال‌های اخیر مرکز ترکمن صحرا محسوب می‌شود. اهالى بومى گنبد کاووس را بیشتر ترکمن‌هاى ایرانى تشکیل داده‌اند با این حال مردمانی از اقوام سمنانی، کتولی، سیستانی، خراسانی، مازندرانی، بلوچ و استرآبادی نیز در این شهر زندگی می‌کنند. مساحت گنبد کاووس ۲۱ کیلومتر مربع است و جمعیت آن نیز بر اساس آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۵ حدودا ۱۵۵ هزار نفر بوده است.

مذهب مردم گنبد کاووس

گنبد کاووس شهری است که افراد بسیاری از هر قوم و مذهب را در خود جای داده است. اما  تعداد مسلمانان شیعه ای که در این شهر ساکن هستند از اهل تسنن کمتر هستند. به طوریکه حدود ۶۰ درصد مردم این شهر یعنی بلوچ و ترکمن سنی مذهب هستند و حدود  ۴۰درصد اهالی گنبد کاووس نیز یعنی ترک‌ها و فارسی زبانان پیرو مذهب شیعه هستند. علاوه بر این اقوام دیگری نیز ازجمله فارسی‌زبانان (سمنانی‌ها، سیستانی‌ها و خراسانی‌ها)، بلوچ‌ها، آذربایجانی‌ها، طبری‌ها (مانند کتولی‌ها، استرآبادی‌ها و مازندرانی‌ها)، کردها و همچنین قزاق‌ها نیز در این شهر زندگی می‌کنند.

تاریخچه گنبد کاووس

شهر گنبد کاووس از جمله شهرهای تاریخی ایران به حساب می‌آید و به همه طرفداران تاریخ پیشنهاد می‌شود که با اجاره ویلا در گنبد کاووس، شرایطی را برای خود مهیا کنند که بتوانند از نزدیک این دیدنی‌های تاریخی را مشاهده کنند. در محل فعلی گنبد کاووس در گذشته شهری به نام هیرکان و سپس گرگان (به نام قدیم جرجان) قرار داشته است. این شهر به دلیل اینکه در جاده ابریشم قرار داشته، از لحاظ تجاری بسیار مهم و با اهمیت بوده است. این منطقه در دوران مختلف تاریخ به عنوان پایتخت و یکی از شهرهای مهم ایران به شمار میرفته و عالمان و دانشمندان بسیاری در آن زندگی می‌کردند.

مهمترین سلسله‌ای که در گنبد کاووس حکومت کردند، سلسله آل‌زیار بود. از این دوران برج آجری قابوس به جای مانده که به احتمال زیاد، مدفن یکی از حاکمان آل‌زیار به نام قابوس‌بن وشمگیر است. شهر گنبد قابوس به دلیل زلزله نابود شود و در اثر حملات مغول و تیمور نیز چیزی از آن باقی نماد. امروزه بقایای شهر قدیمی گنبد قابوس در شرق گنبدکاووس فعلی کشف شد. در زمان رضاشاه، در کنار بقایای گرگان باستان، شهری جدید با قواعد مدرن شهرسازی بنا شد و نام آن را گنبدقابوس گذاشته شد. البته این شهر بعدها به نام گنبدکاووس مشهور شد.

همانطور که گفته شد، گنبد کاووس در مرکز ترکمن صحرا قرار دارد. اقوامی که در این منطقه زندگی می‌کنند اغلب ترکمن‌ها و بومیان فارسی‌زبان یا مهاجران مازندرانی، خراسانی، آذری، قزاق و سیستانی است. اما به طور کلی زبان مردم گنبد کاووس فارسی و ترکمنی می‌باشد.

فرهنگ و آداب و رسوم گنبد کاووس

گنبد کاووس، با جمعیتی متنوع از نظر قومیتی، میراثی غنی از آداب و رسوم را در خود جای داده است. بزرگ‌ترین گروه‌های قومی شامل فارس‌ها، آذری‌ها، بلوچ‌ها و ترکمن‌ها هستند که هر کدام فرهنگ و سنت‌های خاص خود را دارند. فارس‌ها و آذری‌ها عمدتاً پیرو مذهب شیعه و ترکمن‌ها و بلوچ‌ها نیز بیشتر سنی مسلمان هستند. این تفاوت‌های مذهبی به شکل‌گیری جشن‌ها و مراسمات مختلف در شهر کمک کرده است.

جشن نوروز، جشنوراه اسب ترکمن، جشن‌های فصلی و جشنواره‌ها و مراسم فولکلور ترکمن، با لباس‌های رنگارنگ، موسیقی سنتی و رقص‌های محلی، از جمله مراسماتی هستند که در این شهر برگزار می‌شوند و فضای شاد و پویایی به شهر می‌بخشند. این جشنواره‌ها فرصت مناسبی برای آشنایی با فرهنگ غنی مردم این منطقه هستند. آداب و رسوم متنوع گنبد کاووس باعث شده تا این شهر به عنوان گذرگاه فرهنگ‌ها و تاریخ در استان گلستان شناخته شود.

اقتصاد شهر گنبد کاووس

اقتصاد گنبدکاووس بر پایه کشاورزی و محصولات بذری مانند گندم، جو، پنبه و دانه‌های روغنی استوار است. دامداری و صنایع مبتنی بر کشاورزی نیز از دیگر مشاغل رایج در این شهر هستند. صنایع دستی، فرش‌ها، قالیچه‌ها و به ویژه فرش‌های ترکمن با کیفیت بالا و رنگ قرمز در گنبد کاووس معروف هستند. همچنین، این شهر به عنوان یکی از صادرکنندگان عمده غلات به تهران و سایر شهرهای بزرگ شناخته می‌شود.

هوای گنبد کاووس

آب و هوای گنبد کاووس

گنبد کاووس یکی از شهرهای استان گلستان است که در دامنه ارتفاعات شمالی سلسله کوه‌های البرز قرار گرفته است. همین موقعیت جغرافیایی این شهر باعث شده است که آب‌وهوای گنبد کاووس در دسته اقلیم معتدل و مرطوب قرار بگیرد. البته جلگه‌اى بودن این منطقه و قرارگرفتن گنبدکاووس در مرکز ترکمن صحرا و همچنین هم‌جواری با رودخانه‌ گرگان نیز در معتدل بودن آب‌وهوای این شهر بی تاثیر نبوده است، به‌طوری که میانگین دماى سردترین و گرم‌ترین ماه‌های سال در این شهر به‌ترتیب به ۸ درجه و ۲۹ درجه سانتی‌گراد می‌رسد. میزان بارش سالانه این شهر نیز ۵۰۰ میلی‌متر است و به همین خاطر آب و هوایی مساعد و خاکی بسیار حاصلخیز دارد. با وجود اینکه گنبد کاووس یکی از شهرهای چهار فصل ایران است، اما بیشتر گردشگران فصل‌های بهار و پاییز را برای سفر به گنبد کاووس و لذت بردن از طبیعت بکر و جنگل‌های این شهر انتخاب می‌کنند. اگر شما هم به فکر اجاره ویلا در شمال در منطقه‌ای تاریخی و با طبیعت بکر و آب‌وهوایی مطلوب هستید، گنبد کاووس یکی از بهترین گزینه‌ها است. 

بهترین زمان سفر به گنبد کاووس

بهترین زمان سفر به گنبد کاووس

شهر زیبای گنبد کاووس با طبیعت بی‌نظیر، و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوانی که دارد، مقصد محبوب بسیاری از گردشگران است. با این حال به خاطر موقعیت جغرافیایی و آب‌وهوای این شهر بهتر است با بهترین زمان سفر به این شهر آشنا باشید تا بتوانید نهایت لذت را از سفرتان به گنبد کاووس ببرید.

بهترین زمان سفر به گنبد کاووس اوایل فصل بهار و پاییز است. در فصل بهار درختان کم‌کم از خواب زمستانی بیدار می‌شوند و طبیعت این شهر در سرسبزترین حالت خود قرار می‌گیرد. در تابستان آب‌وهوای این شهر به شدت گرم و شرجی می‌شود، اگر علا‌قه‌ای به هوای گرم ندارید تابستان اصلا زمان مناسبی برای سفر به این شهر نیست. اما اگر دلتان می‌خواهد طبیعت رنگارنگ گنبد کاووس را در هوای خنک ببینید، پس در پاییز راهی این شهر شوید. فصل زمستان اما سردترین روزهای سال در گنبد کاووس است و میتوان گفت شهر تماماً یخبندان می‌شود. پس پیشنهاد می‌کنیم به خاطر سختی راه و سرمای هوا در فصل زمستان راهی شهر گنبد کاووس نشوید.

محال است شهری با این پیشینه‌ تاریخی، جاهای دیدنی فراوانی نداشته باشد!

در ادامه مقاله می‌خواهیم به جاهای دیدنی گنبد کاووس بپردازیم تا در سفرهای خود سری به آن‌ها بزنید. راستی فراموش نکنید که اقامت نیز گوشه‌ای از سفر است که اهمیت ویژه‌ای دارد. برای انتخاب اقامتگاه مورد نظرتان بد نیست سری به مقاله بهترین و ارزان‌ترین هتل‌های شمال بزنید.

 دریاچه گنبد کاووس

دریاچه گنبد کاووس

دریاچه مصنوعی گنبد کاووس یکی از مکان های دیدنی و تفریحی گنبد کاووس است که درست در ابتدای ورودی این شهر واقع شده است. این دریاچه پنج هکتار مساحت دارد و گنجایش آن نیز به ۱۲۰ هزار متر مکعب می‌رسد.

هرچند که دریاچه گنبد کاووس در سال ۸۴ احداث شده و هدف از احداث آن بهبود هوای این شهر به خصوص بخش‌های جنوبی گنبدکاووس بوده اما امروزه این دریاچه به یکی از جاذبه‌های گردشگری پرطرفدار استان گلستان تبدیل شده است. دریاچه مصنوعی گنبد کاووس دارای زمینی گرد است؛ بنابراین می‌توانید در اطراف آن دوچرخه سواری، ورزش و پیاده روی کنید. علاوه بر این امکان قایق سواری و ماهیگیری نیز در این دریاچه وجود دارد لذت سفرتان به این منطقه را چندبرابر می‌کند.

رود اترک

رود اترک؛ دیدنی‌های گنبد کاووس
رودها و رودخانه‌ها، رگ‌ها و ریشه‌های این مرزوبوم هستند که بر روی این خاک جریان دارند و زندگی را با خود به همه جا می‌برند.

رود اترک نیز از خانواده رودخانه‌های خروشان و سیل گیر است. این رود سرکش از کوه‌های ۱۰۰۰ مسجد روستای یدک در خراسان رضوی شهرستان قوچان سرچشمه گرفته و در طول مسیر پس از گذر از دشت‌های قوچان، شیروان و بجنورد در ناحیه‌ی چات، مرز ایران و ترکمنستان جاری می‌شود، پس از آن وارد خاک جمهوری ترکمنستان شده و به دریای خزر می‌ریزد.

رود اترک از جاهای دیدنی گنبد کاووس به شمار می‌رود اما ادامه آن و درست در کشور همسایه؛ یعنی ترکمنستان به عنوان یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های این کشور به شمار می‌آید؛ زیرا اترک طولانی‌ترین رودخانه‌ی ترکمنستان است.

گرگان رود یا رود گرگان

گرگان رود؛ دیدنی‌های گنبد کاووس
از دل کوه‌های آلاداغ در شمال بجنورد، رودی به نام گرگان سرچشمه می‌گیرد و در مسیری به طول ۲۰۰ کیلومتر و پس از عبور از مسیری پرپیچ‌ و خم، صحرای پهناور کلان و گنبد کاووس به دشت گرگان می‌رسد. شاید به همین دلیل مردم بومی نام این رود را گرگان گذاشتند. همچنین نقطه طلایی که این رود را به دریای مازندران می‌رساند، خواجه نفس نام دارد.

رودخانه چهل چای

رودخانه چهل چای؛ دیدنیهای گنبد کاووس
اگر به سراغ حوالی گنبدکاووس بروید، یکی از مقاصدی که پیشرو دارید مینودشت خرم و دلربا است. (راستی پیش از سفر به این شهرستان زیبا، به مقاله دیدنی‌های مینودشت سری بزنید.) در دل این شهرستان زیبا یکی از  جاهای دیدنی گنبد کاووس قرار دارد.

جنگل تنگه چهل چای، همان جاذبه است که یکی از دیدنی‌های زیبای استان گلستان را درون خود جای داده است. پس از خواندن این پاراگراف، چشم‌هایتان را ببندید و اندکی خود را در جنگل تنگه چای قرار دهید.

هوای خنک ۵۹ هکتار جنگل شما را فراگرفته است و صدای جریان آب، روح و روان شما را شست‌وشو می‌دهد. آیا رؤیایی نیست؟

زیارتگاه خالدنبی

زیارتگاه خالد نبی؛ دیدنیهای گنبد کاووس
در فاصله ۹۰ کیلومتری از شمال شرق گنبد کاووس و در بین کوه‌های مرتفع کلاکه و مراوه تپه، زیارتگاهی قرار دارد که به عنوان یکی از جذاب‌ترین دیدنی‌های گنبد کاووس شناخته می‌شود. بر اساس اعتقادات مردم ترکمن، خالد نبی به عنوان یکی از ۴ پیامبری است که در فاصله پیامبری حضرت عیسی (ع) و حضرت محمد (ص) مردم را به راه خدا دعوت کرده و معرفتی را میان مردمان ترکمن رواج داده است.

در نزدیکی این آرامگاه، بقعه‌ای به نام عالم بابا قرار دارد که به بنا بر روایاتی پدر همسر خالد نبی و شهدای گمنام شریعت اسلام است.

تالاب آلاگل

تالاب آلاگل؛ دیدنیهای گنبد کاووس
در دل استان گلستان، تالاب آب شوری قرار دارد که در نزد مردم با نام آلاگل شناخته‌شده است. اگر می‌خواهید سری به این تالاب زیبا بزنید کافی است که ۷۵ کیلومتری را از گنبد کاووس دور شوید.

جالب است بدانید که مجموعه سه تالاب آلاگل، آلماگل و آجی گل به عنوان تالاب‌های بین‌المللی از سال ۱۹۷۵ در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و با مساحت ۱۴۰۰ هکتار تحت حفاظت سازمان محیط‌زیست است؛ همین مقدار اطلاعات کافی است تا به اهمیت آلاگلی پی ببرید.

اما جذابیت این تالاب پرندگان زیبایی است که گه‌گداری به این تالاب سری می‌زند. فلامینگوهای بازیگوش چند وقتی است که با شروع فصل سرما مهمان تالاب می‌شوند و منظره زیبایی را پدید می‌آورند.

تالاب آلماگل

تالاب آلماگل؛ دیدنیهای گنبد کاووس
در ۵۵ کیلومتری شمال گنبد کاووس، و درست در شمال روستای تنگلی آن جا که مرز میان ایران و ترکمنستان همچون تار مویی است، تالابی به نام آلماگل قرار دارد که به عنوان یکی از دیدنی‌های گنبد کاووس شناخته می‌شود.

تالاب آلماگل ۲۰۷ هکتار مساحت دارد و عمق آن از ۱ تا ۳ متر در نقاط مختلف، متغیر است. جالب است بدانید که در زبان ترکمنی آلماگل به معنای دریاچه سیب است و زیبایی این دریاچه نیز همانند شکوفه این میوه بهشتی است. آلماگل دریاچه‌ای غنی از مواد مغذی است که شوری آب آن کمتر از دو تالاب آلاگل و آجی گل است؛ در واقع آب این تالاب به علت نزدیکی به رودخانه اترک، شیرین‌تر از دیگر خواهرانش است.

تالاب آجی گل

تالاب آجی گل؛ دیدنیهای گنبد کاووس
یکی از خواهران تالاب‌های معروف گنبد کاووس، آجی گل نام دارد که در جنوب روستای تنگلی واقع‌شده است. تالاب بین‌المللی آجی گل با مساحت ۳۲۰ هکتار و حجم آب ۷/۲ میلیون متر مکعب، در حدفاصل دو تالاب آلماگل و آلاگل قرار دارد و به عنوان خواهر وسطی این دو تالاب زیبا شناخته می‌شود.

برای رسیدن به این تالاب‌ها باید مسیر ۸۰ کیلومتری را از شهر گنبد کاووس تا بخش مرزی داشلی برون طی کرد.

دیوار بزرگ گرگان

دیوار گرگان؛ دیدنیهای گنبد کاووس
یکی از دیدنی‌های گنبد کاووس که به عنوان یکی از آثار ملی ایران‌زمین شناخته می‌شود؛ دیوار بزرگ و پهناوری به نام دیوار گرگان است.

دیوار گرگان با نام‌های دیگری همچون دیوار اسکندر، دیوار سرخ و … شناخته می‌شود. این دیوار پهناور که با بیش از ۱۰ میلیون آجر قرمز ساخته‌شده است، دومین دیوار بزرگ دفاعی دنیا بعد از دیوار چین محسوب می‌شود و به عنوان خواهرخوانده این دیوار در ایران زمین زندگی می‌کند. شواهد باستان‌شناسی و داده‌های تاریخی نشان می‌دهند که قدمت این دیوار به حداقل هزار سال قبل از ساخت دیوار بزرگ چین برمی‌گردد و آجرهای آن که روزی سرخی بوده است از جنس خاک بادرفت است.

خاک بادرفت گرد خاکی زرد رنگ است که به وسیله باد سرگردان بر پست جویبارها انباشته می‌شود و از آن در ساخت آجر استفاده می‌کردند. این آجرهای سرخ رنگ هنوز که هنوز است در نزد مردمان قدیمی گرگان با نام مار سرخ نیز شناخته می‌شود.

برج گنبد قابوس

برج گنبد قابوس؛ دیدنیهای گنبد کاووس
برج قابوس یا برج کاووس بنایی است که در بازدید از دیدنی‌های گنبد کاووس باید به آن سری بزنید. این بنا میراثی است که از سده چهارم هجری برای ما ایرانیان به جای مانده و به عنوان بلندترین برج تمام آجری جهان شناخته می‌شود.

بلندای این برج بی‌همتا که معماری آن هنوز که هنوز است کشف نشده است، به ۷۲ متر می‌رسد. در کنار این برج بلند، باغ ملی شهر گنبد کاووس قرار دارد که نمایی رؤیایی و باشکوه به برج قابوس بخشیده است.

شهر تاریخی جرجان

شهر تاریخی جرجان؛ دیدنیهای گنبد کاووس
شهر تاریخی جرجان از آن دست شهرهای بزرگ جهان اسلام بوده که رقابت تنگاتنگی با شهرهایی همچون مرز، جندی شاپور و ری داشته است.

این شهر با معماری ویژه خود دارای فاضلاب شهری، خیابان‌هایی با سنگفرش‌های منقش آجری و سیستم آب‌رسانی به خانه‌ها بوده است و تمامی  این امکانات به ۱۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد.

صنعت شیشه و سفال‌گری هم که گلی از هنرهای معروف شهر تاریخی جرجان محسوب می‌شده است و  نمونه‌هایی از این صنایع  هم اکنون در موزه‌های معروف داخلی و خارجی نگهداری می‌شود.

 مجتمع سوارکاری گنبد کاووس

 مجتمع سوارکاری گنبد کاووس؛ دیدنیهای گنبد کاووس
اسب‌ها حیوانات ویژه‌ای هستند که هر بیننده‌ای را شیفته خود می‌کنند. ترکمن‌های عزیز نیز که به داشتن یکی اصیل‌ترین نژادهای این چارپایان مهربان معروف‌اند. به همین خاطر یکی از دیدنیهای گنبد کاووس که باید حتماً به دیدارش بروید، مجتمع سوارکاری گنبد کاووس است.

این مجموعه دارای ۱۲۰ هکتار زمین کشاورزی، پارکینگ، فضای سبز، پیست اسب‌دوانی به مساحت ۳۰ هکتار، سوئیت، ویلا، اسطبل زمستانه و تابستانه، جایگاه مسابقات و استخر شنا است. 

سد گلستان

سد گلستان، دیدنیهای گنبد کاووس
در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی شهر گنبد کاووس، درست بر روی رودخانه خروشان گرگان، سدی به دست بشر ساخته‌شده که امروزه ما آن را با نام سد گلستان می‌شناسیم.

این سد از جنس سدهای خاکی همگن است و شاخه اصلی آن از ارتفاعات کوه‌های شرق استان سرچشمه می‌گیرد. آب این سد زندگی بخش است و علاوه بر تأمین آب زراعی مزرعه‌های هم‌جوار، برای پرورش ماهی اصیل شمالی نیز استفاده می‌شود.

جدا از کارایی این سد، طبیعت اطراف آن نیز دیدن دارد! آب‌وهوایی لذت بخش و خنک این سد را احاطه کرده است و حتی در گرم‌ترین روزهای سال نیز خنک و معتدل است. بسیاری از اهالی گنبد کاووس، آخر هفته‌های خود را در اطراف این سد می‌گذرانند و به عنوان مکانی خوش و خرم برای پیک‌نیک‌های وقت و بی‌وقت از آن استفاده می‌کنند.

روستای آق بند

روستای آق‌ بند، دیدنیهای گنبد کاووس
روستای آق‌ بند از توابع شهر گنبد کاووس است و منظره‌های بکر و چشم‌نواز بسیاری دارد. تپه‌های اطراف روستا سرسبزند و مکان مناسبی برای گله‌داران و تغذیه دام‌هایشان است. مهم‌ترین جاذبه دیدنی این روستا، منطقه صدف کوهی یا لوماشل است که از رسوب فسیل‌های صدف‌ها و مرجان‌ها تشکیل شده است. این منطقه به دلیل اینکه از دوره سوم زمین‌شناسی به جا مانده بسیار مهم است. فروردین ماه بهترین زمان سفر به روستای آق‌ بند است.

دیدنی‌های گنبد کاووس تمام نشده است!

دیدنی های این شهرستان زیبا و دوست‌ داشتنی به این ۱۳ جاذبه بسنده نمی‌شود؛ بله این ۱۳ جاذبه زیبا گوشه‌ای از این بهشت سرسبز است. باید به این شهرستان زیبا سفر کرده و مارکوپولو درونتان را بیدار کنید تا وجب به وجب این خاک تاریخی را بگردید و لذت ببرید.

پارک‌های گنبد کاووس

در گنبد کاووس برای رفاه و تفریح مردم این شهر پارک‌های بسیاری ساخته شده است. برخی از پارک های گنبد کاووس به منظور استراحت و ورزش‌های صبحگاهی هستند و اغلب شهروند در این پارک‌ها وقت آزاد خود را می‌گذرانند. برخی دیگر از پارک‌های گنبد کاووس برای تفریح و پیک‌نیک آخر هفته مناسب هستند. از مهم‌ترین پارک‌ های گنبدکاووس می‌توان به پارک لاله، پارک قائم و مینی پارک ستاره‌ها اشاره کرد.

سوغات و صنایع دستی گنبد کاووس

سوغات گنبد کاووس

سوغاتی خریدن یکی از لذت‌بخش‌ترین بخش‌های سفر است. گنبد کاووس هم از آن شهرهایی است که پر از سوغاتی‌های متنوع است؛ بنابراین در سفر به این شهر دست‌خالی از آن جا بر نخواهید گشت. از معروف‌ترین سوغاتی‌های خوراکی این شهر می‌توان به  بوروک، باسترمه، ترچین، گوجه آش و انواع خوراک قوم ترکمن اشاره کرد.

اگر هم اهل مادیات نیستید و به دنبال یک سوغاتی با ماندگاری بالا هستید میتوانید به سراغ صنایع دستی گنبدکاووس بروید. زیورآلات، لباس، گلیم، قالی، پُشتی و غیره نیز از معروف‌ترین صنایع دستی گنبد کاووس هستند. صنایع دستی که نشان از اصالت و هویت مردمان این منطقه دارند و توسط هنرمندان این خطه به زیبایی هر چه تمام ساخته شده‌اند.

غذاهای محلی گنبد کاووس

غذاهای محلی گنبد کاووس

گنبد کاووس که در استان گلستان واقع شده، غذاهای محلی خوشمزه و متنوعی دارد که ریشه در فرهنگ و سنت‌های این منطقه‌ دارند. از جمله این غذاها می‌توان به هلی آش، چکدرمه، بولامه، باسترمه، بوروک، ماش پلو، گوجه آش و غیره اشاره کرد که هر کدام طعم و مزه‌ای منحصر به فرد دارند. این غذاها نه تنها لذت بخش هستند بلکه بخشی از هویت فرهنگی این شهر زیبا را نیز تشکیل می‌دهند. اگر به گنبد کاووس سفر کردید، حتماً این غذاهای خوش طعم را امتحان کنید.

 

رستوران‌ های گنبد کاووس

رستوران‌ های گنبد کاووس

گنبد کاووس با داشتن رستوران‌هایی با فضای دلنشین و منوهای متنوع، تجربه‌ای به یادماندنی از صرف غذا را برای شما فراهم می‌آورد. این رستوران‌ها نه تنها با غذاهای خود، بلکه با فرهنگ و میراث دیرینه‌شان نیز شما را مجذوب خود می‌کنند. حتماً در سفر به گنبد کاووس سری به این رستوران‌ها بزنید و از خوردن غذاهای محلی گنبد کاووس لذت ببرید. برخی از بهترین رستوران‌های گنبد کاووس عبارتنداز:

رستوران ملل

رستوران ملل در خیابان ولن رز یا پنجم آذر گنبد کاووس واقع شده است. این رستوران مخصوص کسانی هست که میخواهند از خوردن غذا در فضایی لوکس و مدرن لذت ببرند چرا که این رستوران دارای محیطی زیبا و آرامش‌بخش است و هر شب موسیقی زنده در آن اجرا می‌شود. علاوه‌بر فضای اصلی، در این رستوران اتاق‌های VIP نیز برای مهمانان در نظر گرفته شده است اما باید قبل از مراجعه رزرو کنید.

آدرس: ایران، شهر گنبد کاووس، خیابان مولن رز یا پنجم آذر، جنب سینما عصر جدید

شماره تلفن: ۰۱۷۳۲۲۴۷۴۰۰

رستوران خوان

رستوران خوان یکی از رستوران‌های تازه تاسیس گنبد کاووس که از تاسیس آن چند سالی نگذشته است. این رستوران درکنار منوی متنوع و کیفیت بالای غذاهایش، محیط بسیار زیبا و باصفایی دارد. در این مجموعه، می‌توانید غذا را در محیط دلنشین آن میل کنید و یا از سرویس بیرون‌بر آن استفاده کرده و غذا را در ویلای خودتان نوش‌جان کنید. البته این رستوران شیوه‌ی جدیدی در ارسال غذا دارد و آن هم استفاده از قابلمه‌های کوچک روحی است.

آدرس: ایران، گلستان، گنبد کاووس کمربندی میدان امام علی، پارک الغدیر

شماره تلفن: ۰۷۱۳۳۳۸۳۴۵۱

رستوران و فست فود نارنج

رستوران و فست فود نارنج یکی از معروفترین رستوران‌های گنبد کاووس است که در بلوار امام خمینی جنوبی واقع شده است. کیفیت غذاهای این رستوران بسیار بالا است و به همان نسبت نیز قیمتی مناسبی دارند. محیط رستوران بسیار زیبا و تمیز است و برخورد و سرویس دهی نیز بسیار خوب ارائه می‌شود. منوی غذایی رستوران و فست فود نارنج نیز بسیار متنوع است و در منوی غذایی آن انواع غذاهای فست فودی و ایرانی به چشم می‌خورد.

آدرس: ایران، شهر گنبد کاووس، خیابان امام خمینی جنوبی، نرسیده به چهار راه شهدا

شماره تماس:  ۰۱۷۳۳۲۲۲۱۸۱

مراکز خرید گنبد کاووس

بازارچه مرزی اینچه برون؛ مراکز خرید گنید کاووس

گنبد کاووس، با بافت تاریخی و معماری منحصر به فرد خود، میزبان بازارهایی است که همچون گنجینه‌ای از فرهنگ و تجارت منطقه به شمار می‌روند. بازارهای گنبد کاووس، که در جای جای این شهر قرار دارند، نمایانگر تلفیقی از سنت و مدرنیته هستند و به بازدیدکنندگان اجازه می‌دهند تا طیف گسترده‌ای از کالاهای سنتی و محلی و همچنین محصولات مدرن را کشف کنند. بازارروس‌ها، بازار اینچه برون و غیره ازجمله معروفترین بازارهای این شهر هستند که با معماری خیره‌کننده و فضای پر جنب‌وجوش خود، فرصتی برای تجربه خریدی اصیل و به یادماندنی را فراهم می‌آورند.

اقامت در گنبد کاووس

گنبد کاووس، با جاذبه‌های تاریخی و طبیعی خود، مکانی ایده‌آل برای اقامت و گشت و گذار است. این شهر، با هتل‌ها و مهمان‌پذیرهای متنوع، به گردشگران خوش‌آمد می‌گوید و فرصتی برای استراحت در فضایی آرام و دلنشین را فراهم می‌کند. از هتل‌های لوکس گرفته تا خانه‌های محلی با صفا، همگی گزینه‌هایی برای اقامت در این شهر زیبا هستند. برای یافتن و اجاره بهترین مکان‌های اقامت در گنبد کاووس، کافی است به سایت اتاقک مراجعه کنید و با رزرو اقامتگاه مناسب، اقامتی به یادماندنی را در این شهر تجربه کنید.

راه‌ های دسترسی به گنبد کاووس

راه های دسترسی به گنبد کاووس؛ گنبد کاووس کجاست

دسترسی به گنبد کاووس، راه‌های مختلفی وجود دارد. اگر مبدا سفرتان تهران است میتوانید از جاده فیروزکوه راهی این شهر شوید. اگر از غرب کشور ازجمله سنندج راهی گنبد کاووس می‌شوید، می‌توانید از مسیر همدان، اسلامشهر، ورامین، سمنان، دامغان و شاهرود به این شهر بروید. ان دسته از گزدشگرانی هم که از جنوب کشور مثل بندرعباس راهی میشوند میتوانند مسیر بندرعباس – سیرجان را در پیش بگیرند و سپس با عبور از یزد، اصفهان، سمنان و شاهرود، در نهایت به گنبد کاووس برسند. اگر میخواهید با اتوبوس از تهران به این شهر بروید، در نظر داشته باشید که همه روزه اتوبوس‌هایی از مقصد پایانه شرق تهران و پایانه‌های بیهقی، راهی گنبد کاووس می‌شوند. اما از آنجایی که گنبد کاووس فاقد فرودگاه و راه آهن است؛ بنابراین برای سفر هوایی و ریلی باید ابتدا با هواپیما یا قطار به گرگان بروید و سپس با استفاده از تاکسی به شهر گنبد کاووس راهی شوید از گرگان تا گنبد کاووس حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. علاوه بر این، می‌توانید از مینی‌بوس‌های موجود در گرگان برای رفتن به گنبد کاووس استفاده کنید.

سخن آخر

گنبد کاووس، با برج قابوس که؛ چون نگینی در دل تاریخ می‌درخشد، نه تنها به عنوان نمادی از معماری اسلامی بلکه به عنوان قلب تپنده فرهنگ و هنر ایرانی نیز شناخته می‌شود. این شهر، با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی و همچنین سنت‌های دیرین خود، داستان‌های بسیاری برای گفتن دارد و هر گوشه‌ای از آن، شاهدی بر تاریخ غنی و فرهنگ پویای ایران است. گنبد کاووس، جایی است که گذشته و حال در آغوش هم جای گرفته‌اند تا فصل نوینی را رقم بزنند.

سوالات متداول درباره گنبد کاووس

گنبدکاووس در کدام استان قرار دارد؟

گنبدکاووس در استان گلستان قرار دارد.

 

مائده سمیع‌زاده

مائده هستم. فارغ‌التحصیل رشته برق و مخابرات، اما از اون جایی که عاشق طبیعت و ایران‌گردی هستم، تصمیم گرفتم، با نوشته‌هام پلی بشم برای آشنا کردن شما با طبیعت بکر و زیبای ایران عزیزمون، به قول نیما یوشیج هر قدر به طبیعت نزدیک شویم، زندگی شایسته تری پیدا می‌کنیم.

نوشته های مشابه

‫۲۶ دیدگاه ها

  1. ببخشید ولی بومیان اصیل گنبد وقتی میگین همون مازندرانی ها. هستن ک قدیم شهر جرجان زبانشون مازندرانی بود شما نوشتی مهاجر

  2. مردمان گنبد کاووس خیلی خوب هستند هرکی گنبد کاووس نرفته یک بار بره یک ماه بمونه دیگه موندنی میشی اونجا آنقدر خوب هستش بهترین هست گنبد کاووس

    1. سلام .اسم گرگان امروزی ،استر آباد بوده و زمان رضا خان به گرگان تغییر کرده .بقایای شهر قدیم گرگان هم که چون عرب ها حرف گ نداشتن، جرجان نام گذاشتن ،در کنار امامزاده گنبد واقع شده .

  3. خیلی دوستدارم ی سری به استان گلستان بزنم با مردمانی دوست داشتنی بخصوص گنبد کاووس و بندرترکمن اگر قسمت شد بیام فقط برای زیارت و دیدار هموطنان

    1. سلام خدمت دوستان گنبد کاووس از بس جاهای دیدنی داره با یک روز دو روز ماندن تمامش کنی پیشنهاد من حداقل ۱۰روز اونم موقع تابستان

  4. سلام ، در قسمت بالا زمانیکه از رود اترک صحبت شده ، یه جا نوشته اید ارمنستان که درستش ترکمنستان است

    1. مازندران چه ربطی به گنبد کاووس داره؟یخورده فکر کن آخه.نقشه رو ببین.گنبد کجاست مازندران کجاست.پس ساری و قائم شهر هم واسه گرگانیا بوده!خخخخ

    1. خوشحالیم که از خدمات مون راضی بودید. میتونید برای رزرو های بعدی تون از تخفیف های مخصوص جشنواره اتاقک استفاده کنید.

  5. ما ۴ ماه پیش رفتیم گنبد کاووس. یه اقامتگاه اجاره کردیم قیمتشم خیلی مناسب بود ولی چیزی که بیشتر از همه نظرمو جلب کرد، برخورد خوب میزبان بود. واقعا خوش‌برخورد و با حوصله بودن. هرجا هستن سلامت باشن.

  6. این اقامتگاه‌های پاک برای ما که مسافرت زیاد می‌ریم خیلی خوبن. دیگه دوران این مرض کرونای لعنتی آدم خیالش از بابت نکات بهداشتی جایی که میره خیلی راحت‌تره

  7. من خودم یه سوئیت کوچیک توی گرگان دارم. خداروشکر چندین ساله که مهمون میاد و می‌ره. شکر خدا سود مالی خوبی داشته برام تا به اینجا.

  8. آخی یادش بخیر! پارسال یه اقامتگاه توی گنبد طاووس اجاره کردیم. دسته‌جمعی چه کیفی داد! قیمتا خیلی نسبت به جاهای دیگه به صرفه‌تره. جنگل تنگه چهل چای هم خیلی باصفاست. خیلی خوب توصیفش کردید. هر کی نرفته بره حتما.

    1. جنگل های گنبد خیلی کثیفن اینو خودم که گنبدی هستم میگم ولی یه جاهایی هستن میری بالای کوه اونجا یه هوای سرد و خوبی داره که وصف شدنی نیست گنبدی ها شاید بدونن جنگل ابر کجاست اونجا شما صبح بلند میشی ابر ها زیز پاتن

  9. یا خدا چقدر اقامتگاه‌ها زیادن! فکر کنم سه روز صبح تا شب هم بشینی بگردی توی سایت بازم نتونی همشونو ببینی! انتخابو سخت نکنید دیگه.

  10. جالب بود. زیاد اطلاعاتی در مورد گنبدکاووس نداشتم. توی سایت سرچ کردم قیمت مهمانسراهاشم خیلی مناسبه. یه بار که شمال رفتیم می‌ریم گنبد کاووس. خسته شدیم از مازندران و گیلان و جاهای تکراری.

  11. جالب بود. زیاد اطلاعاتی در مورد گنبدکاووس نداشتم. توی سایت سرچ کردم قیمت مهمانسراهاشم خیلی مناسبه. یه بار که شمال رفتیم می‌ریم گنبد کاووس. خسته شدیم از مازندران و گیلان و جاهای تکراری.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا