شهرکرد، مرکز استان چهار محال بختیاری است که یکی از جذابترین شهرهای ایران محسوب میشود و بدون اغراق، هر فرد یک بار باید به آن سفر کند. هرچه از زیبایی شهر کرد بگوییم، کم است. علاوه بر طبیعت بکر، جاذبه های تاریخی شهرکرد هنوز هم پابرجا ماندهاند و دیدن آنها خالی از لطف نیست. اگر قصد سفر به شهرکرد را دارید و به فکر اجاره ویلا در این شهر هستید، پیش از سفر بهتر است که با جاذبههای آن آشنا شوید و با برنامهریزی دقیق، از آنها دیدن کنید.
ما نیز در این مقاله قصد داریم به بررسی جاذبه های دیدنی شهرکرد بپردازیم و بهترین زمان سفر به این شهر را هم بررسی کنیم. تا انتهای مطلب همراه وبلاگ اتاقک باشید.
شهرکرد کجاست؟
برای اینکه بفهمیم شهرکرد کجای ایران است، کافیست به نقشه ایران نگاه کنیم و در نواحی غربی کشور، شهرکرد را پیدا میکنیم. شهرکرد مرکز شهرستان شهرکرد و مرکز استان چهارمحال و بختیاری است. همسایههای شمالی و جنوبی شهر کرد به ترتیب لرستان و کهگیلویه و بویراحمد هستند. شرق و غرب شهر کرد هم به ترتیب به چهارمحال و بختیاری و خوزستان میرسد.
شهرکرد در آغوش زاگرس و در ارتفاع ۲۰۶۰ متری از سطح دریا قرار دارد. همین موقعیت جغرافیایی باعث شده است که این شهر بتواند در فهرست بلندترین مراکز استانها، لقب بام ایران را از آن خود کند. جمعیت شهر کرد طبق آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۵، ۱۹۰ هزار و ۴۴۱ نفر بود.
آدرس شهرکرد روی نقشه
اگر میخواهید به طور دقیق لوکیشن شهرکرد را مشاهده کنید و شهرها و مکانهای اطراف آن را هم ببینید، بر روی دکمه زیر کلیک کنید:
تاریخچه شهرکرد
تا به اینجای متن به شما گفتیم که شهرکرد در کدام استان است و در کدام موقعیت جغرافیایی قرا دارد. حال برای بررسی تاریخچه شهرکرد، ماشین زمانمان را روشن کردیم و همینطور در زمان سفر کردیم تا به دوران اشکانی و ساسانی رسیدیم. این قدمت با توجه به سکههای باستانی کشفشده از این دوران و وجود تپههای باستانی از دوران قبل از میلاد به دست آمده است. برای مثال کارشناسان باستانشناسی در شمال شهر کیان برای تپه گورگای و تپه سراب یا گبندک عمری ۷ هزارساله را تخمین زدند. همچنین ابزارها و سفالینههایی ۹ هزارساله در تپه اسکندری شهر هفشنجان پیدا شده است که مهر تائید دیگری بر قدمت تاریخی و پیشینه با سابقه این نقطه از ایران میزند.
در متون تاریخی تا قبل از دوران صفویه نامی از شهر کرد برده نشده است. با این حال میتوان حدس زد واژه کرد به معنی چوپان و رواج دامپروی و گلهداری در این منطقه، ریشه نام شهر کرد است. در ضمن باید بگوییم برای اولین بار در اسناد و نوشتههای دوران زندیه به این منطقه دیدنی ایران اشاره شده است. نام قدیم شهرکرد، دهکرد بود و بعد از تبدیل این خطه زیبا از سرزمینان به شهر در سال ۱۳۱۴، نام آن به شهرکرد تغییر کرد. شما با اجاره سوئیت در شهرکرد، میتوانید در مرکز شهرکرد به گشت و گذار بپردازید و از نزدیک تاریخ غنی آن را مشاهده کنید.
فرهنگ و آدابورسوم شهرکرد
بیشتر اهالی شهر کرد شیعه ۱۲ امامی هستند و به زبانهای فارسی با لهجه شهرکردی، لری بختیاری و ترکی قشقایی صحبت میکنند.
به هر گوشه ایران که سر بزنیم، شاهد مردمی با فرهنگ و آدابورسوم خاص خودشان هستیم و شهرکرد هم با این پیشینه تاریخی از این قضیه مستثنا نیست. چند مورد از معروفترین خصوصیات مردم شهرکرد و فرهنگ اهالی این خطه عبارتاند از:
- مراسم خیمه سوزان: سنتی دیرینه که بیشتر در طاقانک شهر کرد برگزار میشود. در این مراسم خیمههایی بسیار بزرگ به رنگ سفید و سبز در دهه اول محرم برپا میشوند و در روز عاشورا آنها را آتش میزنند. تفاوت خیمه سوزان این منطقه با سایر نقاط ایران، وسعت خیمهها و شکوه مراسم است.
- مراسم شال اندازی: این رسم یکی از رسوم اهالی چهارمحال و بختیاری و شهر کرد در نوروز است. در این رسم جوانان به بام خانهها میروند و با انداختن شالی بلند در حیاط خانه، از صاحبخانه میخواهند هدیهای را به مناسب شروع سال نو در شال آنها بیندازد.
در ضمن یکی از زیباترین خصوصیات مردم چهارمحال و بختیاری و شهر کرد، علاقه و استعداد بینظیر آنها در موسیقی است. حتماً شما هم بارها آوازهای بختیاری را با آن نوای سوزناک و درعینحال تأثیرگذارش شنیدهاید. سازوآواز، نقطه مشترک فرهنگ و آدابورسوم اهالی شهر کرد در مراسم جشن و پایکوبی یا سوگواری و عزاست. در ضمن، افراد زیادی به دنبال پاسخ این سوال هستند که آیا شهر کردی ها لر هستند؟ در واقع، همه مردمان شهرکرد از قوم لر نیستند؛ ولی لرهای زیادی در این شهر زندگی میکنند.
شهرها و روستاهای شهرکرد
ازنظر تقسیمات جغرافیایی، شهرستان شهر کرد شامل دو بخش مرکزی و لاران میشود. مرکز بخش مرکزی، شهر شهرکرد و مرکز بخش لاران، سورشجان است. بخش شهرکرد هم شامل دو دهستان به نام حومه و طاقانک و پنج شهر شهرکرد، هفشنجان، شهر کیان، طاقانک و نافچ میشود. بخش سورشجان هم از دو دهستان لار و مرغملک و دو شهر سورشجان، سودجان و هارونی تشکیل شده است. برخی از روستاهای شهرکرد، بسیار آرام و زیبا هستند و طبیعتگردان زیادی چندین روز را در آنها به گشت و گذار میپردازند.
اقتصاد شهرکرد
در کتاب جغرافیایی کامل ایران نوشته شده است که اهالی این منطقه به خاطر وجود دشتهای سرسبز، برای دامپروی و دامداری به این خطه کوچ کرده بودند. همین موضوع به ما از رونق دامداری و دامپروی در شهر کرد میگوید.
پایههای اقتصاد سنتی شهر کرد علاوه بر دامپروی و دامداری، بر پایه صنایع دستی این شهر مثل نمدمالی، قالیبافی، گیوهبافی و … هم استوار است.
با پیشرفت صنعت و ساخت کارخانههایی مانند سیمان شهر کرد، فولاد زاگرس، برفاب شهر کرد و … و همزمان با صنعتی شدن این شهر، تعدادی زیادی از ساکنان این شهر در این کارخانهها مشغول به فعالیت و کسب درآمد هستند.
آبوهوای شهرکرد
همانطور که گفتیم شهر کرد یکی از شهرهای غربی ایران است که در دامنه زاگرس قرار دارد. ارتفاع ۲۰۶۰ متری این شهر از سطح دریا باعث شده است که آبوهوای شهرکرد در دسته اقلیم نیمه مرطوب معتدل قرار بگیرد.
این دستهبندی به این معناست که آبوهوای شهرکرد در بهار و تابستان خنک و در پاییز و زمستان بسیار سرد است.
میانگین دمای سالانه شهر کرد، ۱۱.۵ درجه سانتیگراد است. کمترین دمای هوای ثبتشده برای شهر کرد ۳۲ درجه سانتیگراد زیر صفر و بیشترین دمای هوای ثبتشده برای این شهر ۴۲ درجه سانتیگراد بالای سفر بوده است. همچنین باید بگوییم گرمترین ماه سال در شهر کرد، مرداد و سردترین ماه سال دی است.
بهترین زمان سفر به شهرکرد
با توجه به توضیحات بخش قبل میتوان حدس زد که بهترین زمان سفر به شهرکرد برای لذت بردن از آبوهوایی مطبوع بهار و تابستان خواهد بود.
با این حال اگر اهل اسکی و تفریحات زمستانی هستید و شرایط سفر پاییزی و زمستانی برای شما مهیاست، میتوانید از زیباییهای طبیعت شهر کرد در پاییز و زمستان هم دیدن کنید.
جاهای دیدنی شهرکرد
تا این جای مقاله به شما سرنخهایی درباره دشتهای سرسبز، دامنههای باصفا و آبوهوای شهر کرد دادیم. اگر تمام قسمتها را خوانده باشید، حدس میزنیم که برای آشنایی با جاهای دیدنی شهرکرد حسابی هیجان داشته باشید. پس بیمعطلی برویم سراغ اینکه، شهرکرد کجا بریم؟
آبشار زردلیمه
یکی از معروفترین جاهای دیدنی شهرکرد، آبشار زرد لیمه است. این آبشار در ۸۴ کیلومتری شهر کرد در شهرستان اردل قرار دارد. این آبشار وسیع با ارتفاع ۴۰ متر و عرض ۶۵ متر، جایی میان کوههای زاگرس و در میانه راه کوچ عشایر مخفی شده است.
با اینکه بازدید از این آبشار کار چندان راحتی نیست و نیاز به آمادگی بدنی دارد، ولی عرقریزان بازدید از آن برای عشاق طبیعت و کوهنوردی بسیار دلچسب خواهد بود. بهخصوص که در اطراف آن پوشش گیاهی دلربایی شامل درختان بلوط، گردو، انار وحشی و … در کنار سنگنوشتهای با عمر ۶۰۰ ساله وجود دارد.
قلعه چالشتر
یکی دیگر از جاهای دیدنی معروف شهرکرد، قلعه چالشتر است. قلعهای که برای همه ما ایرانیها میراثی ارزشمند به حساب میآید. این قلعه در شمال شرق شهر کرد قرار دارد و از دوران قاجار به یادگار مانده است. تخمین قدمت این قلعه هم به خاطر شاخصههای معماری تلفیقی اروپایی و ایرانی در ساخت آن است که در دوران قاجار بسیار رواج داشت.
موزه باستانشناسی (حمام پرهیزگار)
در بین جاهای دیدنی شهرکرد، بین جاذبههای طبیعی و تاریخی رقابت تنگاتنگی وجود دارد. یکی دیگر از جاذبههای تاریخی شهر کرد، حمام پرهیزگار است که این روزها به موزه باستانشناسی شهر کرد تبدیل شده است. بنای این موزه با کاربری حمام در دهه ۲۰ شمسی و دوران پهلوی ساخته شد.
در این موزه از ابزارهای سنگی، ظروف سفالی، مجسمههای گلی با عمر ۹۰۰ ساله و کتیبهای از دوران هخامنشیان نگهداری میشود. بازدید از این موزه باعث میشود عشاق تاریخ حسابی کیف کنند و مسرور شوند.
چشمه دیمه
چشمه دیمه یکی از جذابترین جاهای دیدنی شهرکرد است. این چشمه در زمان بیداری زایندهرود و قبل از خشک شدن آن، یکی از منابع اصلی تأمین آب زایندهرود به حساب میآمد. همچنین آب این چشمه به خاطر املاح و مواد معدنی بسیار غنی و گواراست. طبیعت زیبای اطراف چشمه دیمه و موقعیت جغرافیای آن باعث شده است که بسیاری از گردشگران در سفر به شهر کرد، اطراف این چشمه بساط پیکنیک یا کمپ را برپا کنند.
قلعه دزک
در گشتوگذارمان در بین جاهای دیدنی شهر کرد، نوبت بازدید قلعه دزک رسیده است. قلعهای که در سال ۱۲۹۲ هجری قمری و بهقصد ساخت پایگاهی نظامی ساخته شد. این قلعه در روستای به همین نام قرار دارد و در دوران مشروطه یکی از مهمترین محلهای استقرار بختیاریهای مشروطهخواه بود. این قلعه به خاطر معماری بینظیر و قدمت تاریخی به فهرست آثار ملی ایران اضافه شده است.
باید بگوییم طبق روایات گویا علیاکبر دهخدا و ملکالشعرای بهار هم مدتی در این قلعه زندگی کرده بودند.
پارک ملی تنگ صیاد
پارک ملی تنگ صیاد یکی دیگر از جاهای دیدنی شهرکرد است که طرفداران زیادی دارد. این پارک منطقهای حفاظتشده است و از سال ۱۳۴۹، شکار در آن ممنوع است.
این پارک دیدنی زیستگاه ۲۵۲ گونه گیاهی است که در کنار حیواناتی مانند قوچ و میش وحشی در صلح و آرامش زندگی میکنند.
سکوت این منطقه و طبیعت خیرهکننده پارک ملی تنگ صیاد، این پارک را به یکی از محبوبترین جاهای دیدنی شهرکرد تبدیل کرده است.
مسجد اتابکان
برای آخرین مورد از جاهای دیدنی شهر کرد میخواهیم به مسجد اتابکان برویم. مسجدی که یکی از معروفترین دلایل محبوبیت آن، درب چوبی ۸۰۰ ساله و معماری خاصش است.
مسجد اتابکان در داخل شهرکرد قرار دارد. این مسجد تاریخی در ادوار مختلف مرمت و بازسازی شده است و قدمت ساخت آن به دوران حکومت اتابکان میرسد.
سوغات و صنایع دستی شهرکرد
حالا که در این مقاله و سفر مجازی همراه ما بودید و پابهپای هم از جاهای دیدنی این شهر بازدید کردیم، حتماً گرسنه شدید. پس بیایید با هم با سوغات و صنایع دستی شهرکرد آشنا شویم تا هم قاروقور شکممان را کم کنیم هم یادگاری و سوغاتی بخریم.
با سوغاتیهای خوراکی شهر کرد شروع کنیم. از معروفترین خوردنیهای خوشمزه شهر کرد میتوان به بادام، گردو، عسل، گز بلداجی، کشک، قره قوروت، نان کاکولی و گیاهان دارویی مثل زنجبیل، کاسنی، شیرینبیان، بادیان و شاهتره اشاره کرد.
گلیم و گبه، چوقا (لباس محلی ایل بختیاری)، خرسک، جاجیم، نمد و قفل هم از معروفترین صنایع دستی و سوغات شهرکرد هستند.
مردم غیور و با اصالت این منطقه مردمانی هنرمند در ساخت انواع صنایع دستی هستند و توصیه میکنیم حتماً در سفر به این خطه، یک یادگاری هرچند کوچک از هنرمندی آنها بخرید. چراکه مانند آن را در هیچ جای دیگری پیدا نخواهید کرد.
غذاهای محلی شهرکرد
سراغ یکی دیگر از بخشهای خوشمزه این مقاله یعنی بررسی غذاهای محلی شهر کرد برویم. از حق نگذریم جایجای ایران غذاهای خوشمزهای دارد که شیوه پخت و عطر و بوی آنها با فرهنگ و رسوم و منابع طبیعی آن خطه گره خورده است.
آش انار، آوریز (نوعی خوراک گوشت)، کاچی شیر، گردو پلو، کشک و کدو، کباب بختیاری، شله بریان، شوربای قیمه ریزه، اماج، اشکنه، اوگندی و نوچیزی تنها چند مورد از غذاهای محلی شهر کرد هستند.
رستورانهای شهرکرد
اگر قسمت قبل را خوانده باشید، حتماً دلتان میخواهد در سفر به شهر کرد غذاهای محلی را امتحان کنید بهخصوص که بهاحتمالزیاد به خاطر طبیعت زیبا و آبوهوای خوب شهر کرد، اشتهای شما زیاد شده است. پس این بخش را با دقت بخوانید تا با ۳ تا از معروفترین رستوران های شهر کرد آشنا شوید.
رستوران سنتی فردوسی
یکی از رستورانهای خوش حس شهر کرد با معماری سنتی ایرانی، رستوران فردوسی است. در منوی رستوران فردوسی انواع غذاهای اصیلی ایرانی و دیزی سرو میشود. توصیه میکنیم اگر گیاهخوار نیستید، در سفر به شهر کرد حتماً غذاهای کبابی بهخصوص کباب بختیاری را امتحان کنید.
آدرس رستوران سنتی فردوسی: چهارمحال و بختیاری، شهر کرد، میدان فردوسی، خیابان فردوسی شمالی
رستوران تخت جمشید
یکی دیگر از رستورانهای پرطرفدار شهر کرد، رستوران تخت جمشید است. در این رستوران میتوانید انواع غذاهای دریایی و سنتی را نوش جان کنید. در این رستوران منوی مخلفات و چاشنیها که پای ثابت سفرهای ایرانی هستند هم وجود دارد.
آدرس رستوران تخت جمشید: چهارمحال و بختیاری، شهر کرد، بلوار امام رضا، خیابان توسلی
سفرهخانه سنتی چلچراغ
سفرهخانه سنتی چلچراغ با معماری سنتی و تختهایی که برای سرو غذا دارد، یکی از رستورانهای محبوب شهر کرد میان گردشگران است. در آشپزخانه این سفرهخانه انواع غذاهای سنتی شهر کرد و غذاهای سنتی ایرانی طبخ میشوند. همچنین در این رستوران میتوانید بعد از نوش جان کردن غذا، یک سینی چای با نبات و دارچین سفارش دهید و خاطرات سفر را دوره کنید.
آدرس سفرهخانه سنتی چلچراغ: چهارمحال و بختیاری، شهر کرد، چهارراه فردوسی، خیابان سعدی
مراکز خرید شهرکرد
یکی از جاذبههای سفر، گشتوگذار در مراکز خرید است. چراکه گشتوگذار در این مراکز به ما کمک میکند سوغات و یادگاری بخریم و از نزدیک با فرهنگ و شیوه زندگی مردم شهر مقصد آشنا شویم.
اگر میخواهید قبل از سفر به این شهر زیبا با مراکز خرید شهر کرد آشنا شوید، پس فهرست زیر را به خاطر داشته باشید:
- بازار بزرگ شهر کرد
- بازار لحاف دوزان
- یکشنبهبازار
- پاساژ میلاد
- مرکز خرید ستاره شهر
- بازارچه صنایع دستی شهر کرد
اقامت در شهرکرد
حالا که با همه جاذبههای شهر کرد از جاهای دیدنی گرفته تا غذاهای محلی و سوغات آشنا شدیم، وقت آن رسیده است که برنامه سفر را جدیتر بچینیم. یک برنامهریزی خوب برای سفر با حذف یکی از مهمترین دغدغهها یعنی اجاره اقامتگاه یا بررسی شرایط اقامت شروع میشود. اقامتگاهی که با بودجه و انتظارات ما هماهنگ باشد و بتوانیم با خیال راحت قبل از سفر آن را رزرو کنیم.
برای اقامت در شهرکرد شما دو راه دارید. اگر اهل کمپینگ هستید و در نیمه اول سال به شهر کرد سفر کردید، میتوانید در اطراف چشمه دیمه یا جاذبههای طبیعی شهر کرد کمپ کنید. اگر هم اهل کمپینگ نیستید یا کودک و سالمند در سفر همراه شماست، کافی است یک اتاق یا سوئیت را قبل از سفر اجاره کنید.
راههای دسترسی به شهرکرد
خب دیگر در این قسمت از مقاله نوبت بررسی راههای دسترسی به شهر کرد رسیده است. اگر عزمتان در سفر به شهرکرد جدی است که حتماً این بخش را بخوانید. اگر هم هنوز مردد هستید، باز این قسمت را مطالعه کنید تا بتوانید در اولین فرصت راهی این شهر زیبا و دیدنی شوید.
سفر با خودروی شخصی
فاصله زمینی تهران تا شهرکرد تقریباً ۵۵۵ کیلومتر است. این مسافت بهصورت میانگین و بدون احتساب زمان توقف و ترافیک جاده در حدود ۶ ساعت طی میشود.
برای سفر به شهرکرد با خودروی شخصی از هر جای تهران که هستید باید راهی قم شوید. بعد از پشت سر گذاشتن قم، کاشان و زرینشهر، شهر کرد در انتظار شماست.
سفر با اتوبوس
سفر با اتوبوس یکی از راههای دسترسی مقرونبهصرفه به شهر کرد است. برای این شکل از سفر، کافی است از سامانه فروش آنلاین یا حضوری بلیط اتوبوس شهر کرد را خریداری کنید. مبدأ حرکت اتوبوسهای تهران به مقصد شهر کرد پایانه بیهقی، پایانه جنوب و پایانه غرب و مقصد هم پایانه اتوبوسرانی شهر کرد در خروجی این شهر به سمت فسا است.
سفر با هواپیما
یکی از سریعترین و البته گرانترین راههای سفر، سفر با هواپیماست. شما میتوانید فاصله تهران تا شهر کرد را با هواپیما هم طی کنید. مدتزمان سفر هوایی به شهرکرد حدود ۱ ساعت و ۵ دقیقه است. در این شکل از پرواز مبدأ حرکت شما از تهران فرودگاه مهرآباد و مقصد فرودگاه بینالمللی شهدای شهر کرد در ۵ کیلومتری جنوب این شهر خواهد بود.
نکاتی که در سفر به شهرکرد لازم است بدانید
- در زمان اوج سفر به شهر کرد یعنی بهار و تابستان، اقامتگاه خود را از قبل رزرو کنید.
- در سفر با ماشین شخصی از سلامت بدنه و فنی خودرو مطمئن شوید. لاستیک زاپاس، زنجیر چرخ و بنزین اضافی همراه داشته باشید.
- در سفر هوایی به شهر کرد، زمانی را برای تأخیر در پرواز لحاظ کنید.
- در سفر به شهر کرد با اتوبوس سبک سفر کنید و وسایل اضافی با خودتان نبرید.
- مدارک شناسایی و پول نقد همراه داشته باشید.
- داروهای ضروری را فراموش نکنید.
- زمان بازدید از جاذبههای طبیعی، حواستان به محیطزیست باشد و هیچ رد پایی از خودتان بهجا نگذارید.
- در سفر به هر شهری به عقاید و باورهای مردم محلی احترام بگذارید.
با اتاقک، در شهرکرد اقامتی به یادماندنی را تجربه کنید
در این مقاله یک سفر مجازی به غرب ایران و شهرکرد داشتیم. جایی که طبیعت بکر و تاریخی غنی دارد. شهرکرد نازنین ما با مردم غیور و مهربانش یکی از زیباترین شهرهای ایران به حساب میآید. در این مقاله همهچیز برای سفر به شهر کرد را بررسی کردیم. با جاهای دیدنی و بهترین زمان سفر به آن آشنا شدیم و بعد سراغ سوغات و صنایع دستی، غذاهای محلی و رستورانها رفتیم. در انتها هم روشهای اقامت و دسترسی به این منطقه دیدنی را بررسی کردیم. اگر قصد سفر به شهرکرد را دارید، برای اجاره ویلا و سوئیت از اتاقک کمک بگیرید. با این کار مهمترین چالش در سفر را از بین میبرید و با خیالی آسوده راهی این سرزمین جادویی و شگفتانگیز میشوید. ما شرایطی را برای شما فراهم کردهایم که بدون دردسر و به راحتی، بتوانید در شهرکرد اتاق اجاره کنید. کافیست وارد سایت شوید و بعد از وارد کردن تاریخ ورود و خروج خود، سوئیت مورد نظرتان را رزرو کنید.
سؤالات متداول درباره شهرکرد
شهرکرد کجاست؟
شهرکرد مرکز شهرستان شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری در غرب ایران است.
بهترین زمان سفر به شهرکرد کی است؟
بهار و تابستان بهترین زمان سفر به شهرکرد است.
معروفترین جاهای دیدنی شهرکرد کدامند؟
آبشار زردلیمه، قلعه چالشتر، مسجد اتابکان، موزه باستانشناسی، پارک ملی تنگ صیاد، چشمه دیمه و قلعه دزک از معروفترین جاهای دیدنی شهرکرد هستند.
معروف ترین رستوران های شهرکرد کدامند؟
سفرهخانه سنتی چلچراغ، رستوران سنتی فردوسی و رستوران تخت جمشید سه تا از معروفترین رستورانهای شهرکرد هستند.
چطور به شهرکرد برویم؟
برای سفر به شهرکرد گزینه سفر با خودروی شخصی، سفر با اتوبوس و سفر هوایی پیش روی شماست.
سلام .تنگه صیاد مختص شهرستان فرخشهر است