جویبار در کدام استان است؟ جویبار مرکز شهرستان جویبار و یکی از شهرهای زیبای استان مازندران ایران است. جویبار نزدیک کدام شهر است؟ جویبار در نزدیکی بابلسر و شهر قائمشهر واقع شده است. فاصله تهران تا جویبار چقدر است؟ فاصله تهران تا جویبار ۲۵۱ کیلومتر است که طی کردن این مسیر حدوداً ۴ ساعت و ۱۸ دقیقه طول میکشد. فاصله جویبار تا نمک آبرود چقدر است؟ فاصله جویبار تا نمک آبرود ۱۸۶ کیلومتر است که پیمودن این مسیر حدودا ۲ الی ۳ ساعت زمان میبرد. فاصله جویبار تا دریا چقدر است؟ جویبار یکی از شهرهای ساحلی ایران است که در جنوب دریای خزر قرار گرفته است؛ بنابراین از هر طرف آن میتوانید به دریا برسید. دسترسی به ساحل دریا از مرکز این شهر حدودا ۱۵ دقیقه طول میکشد. فاصله جویبار تا ساحل چپکرود نیز ۱۷ کیلومتر است که برای رسیدن به آن باید ۲۰ دقیقه رانندگی کنید. البته اگر از مرکز شهر به طرف ساحل حرکت کنید حدوداً ۱۵ دقیقه طول میکشد.
از مکان های دیدنی جویبار میتوان به تکیه کردکلا، خشت پل، سواحل چپکرود، امامزاده مهدی میر هادی، امامزاده صادق رضا، پل تاریخی آزان، سیاهرود و غیره اشاره کرد. مکان های تفریحی جویبار نیز شامل پارک شهرداری جویبار، ساحل چپکرود، جمعه بازار جویبار، بوستان ساحلی چپکرود، بوستان المپیک و غیره هستند. نزدیکترین جنگل به جویبار جنگل تلار قائمشهر است. این جنگل مساحتی حدود ۱۴۷ هکتار دارد و یکی از جذابترین و تماشاییترین جاهای دیدنی قائمشهر به شمار میرود. رستورانهای شهر جویبار نیز رستوران آرامش، رستوران حاج حمید جویبار، سفره خانه سنتی عمورضا و غیره هستند. از مراکز خرید جویبار نیز میتوان از مرکز خرید شهرتاش کلاگرمحله، مجتمع تجاری پاسارگاد و جمعه بازار شهر جویبار نام برد. جمعه بازار جویبار کجاست؟ جمعه بازار جویبار، بازاری سنتی با قدمت حدود ۲۰۰ ساله است که در بلوار آیت الله معلمی واقع شده است. جمعه بازار جویبار کی باز میشود؟ جمعه بازار جویبار از ساعت ۷ صبح الی ۱۹ عصر باز است.
در این مقاله میخواهیم به سراغ یکی از مناطق بکر و باصفای مازندران برویم و درباره شهر جویبار برایتان بگوییم. شهری که در جوار دریای خزر واقع شده و دارای سواحل بکر و ویژگیهایی است که کمتر در دیگر مناطق وجود دارد. اگر میخواهید با جویبار آشنا شوید قبل از سفر و اجاره ویلا با ما تا آخر این مقاله از اتاقک همراه باشید.
شهر جویبار کجاست؟
حالا که با خواندن مقدمه وسوسه شدید به شهر جویبار بروید، احتمالا اولین سؤالی که به ذهنتان میآید این است که جویبار کجاست؟ یا در کجای مازندران قرار گرفته است؟ حتما اهل سفرها یا بهتر بگوییم کسانی که اهل سفر به شمال هستند بهتر میدانند، اما برای آنان که نمیدانند ما به شما میگوییم. جویبار مرکز شهرستان جویبار و یکی از شهرهای دیدنی استان مازندران است. فاصله تهران تا جویبار کمتر از ۳۰۰ کیلومتر است. جدا از اینکه فاصلهی کمی با پایتخت دارد، این شهر از جمله شهرهای کمتر شناخته شده مازندران به شمار میرود. شمال جویبار به دریای خزر و جنوب آن نیز به قائم شهر میرسد. این شهر از شرق به ساری و از غرب نیز به بابلسر منتهی میشود.
جویبار از دو واژه جوی به معنی رود کوچک و بار به معنی ساحل تشکیل شده است و در بیشتر منابع تاریخی با نامهای جوبر، جوبار، جوی بار آمده است. علت انتخاب این اسم برای این شهر، آبهای جاری، زیرزمینی و نهرهای فراوان است که تصمیم گرفتند برای جاری شدن شهر جویبار را انتخاب کنند! این نهرها در مسیر خود مناظر جذاب و دیدنی را خلق کرده و در نهایت به سمت دریای خزر سرازیر میشوند.
برای اجاره ویلا، سوئیت ساحلی و خانه در استان مازندران میتوانید از سایت اتاقک اقدام کنید.
تاریخچه جویبار
همانطور که گفتیم جویبار یکی از شهرهای استان مازندران است. سابقه سکونت در مازندران به حدود ده هزار سال پیش میرسد. درباره منطقه جویبار هم همین انتظار میرود که در آن زمان حیات بشری و سکونتگاههای انسانی وجود داشته است. اما همه اینها در حد حدس و گمان است چرا که آثار و شواهدی که بتواند از ساکنین اولیه شهر جویبار اطلاعاتی به ما بدهد، وجود ندارد. طبق شواهد تاریخی تنها یافتهمان این است که اجتماع اولیه مردم شهرستان جویبار به دوران صدر اسلام بازمیگردد.
در زمان قدیم یعنی تا قبل از دوره پهلوی، جویبار به دلیل غلات و پنبه فراوانی که در این منطقه کشت میشد به باغلو معروف بود. این شهر که از روستاهای پراکنده تشکیل شده بود تا قبل از دوره رضاشاه آنچنان اهمیتی نداشت اما پس از دوره رضاشاه به مرور بر اهمیت آن افزوده شد. اولین سنگ بنای شهر جویبار هم تاسیس کارخانه پنبهای بود که در سال ۱۳۱۰ به دستور رضاشاه در مرکز این شهر راهاندازی شد.
جویبار به معنی کناررود کوچک، کنارجوی و جوی بزرگی است که از جویهای کوچک تشکیل شده است. درباره وجه تسمیه این شهر نظرات مختلفی وجود دارد برخی میگویند علت نامگذاری این شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی جویبار بود. در گذشته در محل کنونی خیابان امام خمینی رودی عبور میکرد که در دو طرف آن خانههایی توسط مردم ساخته شده بود. به مرور زمان این نهر خشک شد و جای خود را به خیابان داد و چون جویبار در محل باتلاقی و رودخانه ای واقع شده بود، به این اسم نامگذاری شد. اما برخی دیگر معتقدند که این شهر در گذشته دارای آبهای زیرزمینی زیادی بود به دلیل همین آبهای زیرزمینی که در سطح این منطقه جاری میشد، نام این شهر را جویبار گذاشتهاند.
فرهنگ و آدابورسوم شهر جویبار
اهالی جویبار به زبان مازندرانی صحبت میکنند و متعلق به قومیت طبری هستند. لباس سنتی زنان این منطقه شلیته است که یکی از زیباترین لباسهای محلی ایران به شمار میرود. هرچند که زنان در گذشته از این لباس برای پوشش روزمره استفاده میکردند ولی امروزه این لباسهای محلی در مراسمات و عروسیها و برای رقصهای محلی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
جویبار هم مثل سایر مناطق ایران دارای آدابورسوم خاصی است. یکی از جذابترین آداب اهالی جویبار، مراسم نوروزخوانی است. درست است که مراسم عید نوروز در همه شهرها برگزار میشود اما نحوه برگزاری آن در هر شهری متفاوت است. مراسم نوروزخوانی جویبار بعد از نیمه اول اسفند برگذار میشود. در این مراسم چند نفر از اهالی جویبار راهی کوچه پس کوچههای این شهر میشوند. یک نفر ساز میزند، یک نفر شعری در وصف بهار میخواند و یک نفر هم که کولهکش نام دارد درِ خانهها را میزند و از اهالی خانه پول و شیرینی به عنوان عیدی میگیرد.
شهرها و روستاهای جویبار
از لحاظ تقسیمات کشوری شهر جویبار شامل بخش جویبار و ۲ دهستان سیاهرود (به مرکزیت دهستان گلیرد) و حسن رضا (به مرکزیت دهستان شیب آببندان) میشود. طبق آخرین برآوردی که در سال ۱۳۹۵ صورت گرفته است، جویبار ۳۲٬۹۲۴ نفر جمعیت دارد.
در گذشته حریم شهری جویبار دو خیابان بود که این دو خیابان از میدان کشتی تا میدان امام (سپاه) امتداد یافته بود. طی سالها این محدوده گسترش یافت و جویبار از محلات به هم پیوسته مختلف تشکیل شد. از جمله این محلات میتوان به کلاگرمحله، تازهآباد، کردمحله، سراجکلا، بالامحله، جوانمحله، فقیهمحله، حیدرآباد و باغبانمحله اشاره کرد.
اقتصاد شهر جویبار
شهر جویبار به خاطر موقعیت جغرافیایی و آبوهوای بسیار معتدل و مناسبی که دارد، بستری مناسب برای کشت برنج و غیره است به همین دلیل تولید محصولات کشاورزی، بار بخشی از اقتصاد این شهر را به دوش کشیده است. در کنار اینها تولید صنعتی ماشینآلات و تجهیزات کشاورزی و همچنین تولید صنایع دستی نیز از دیگر پایههای اصلی اقتصاد جویبار هستند.
بهجز اینها در شهر ساحلی جویبار به دلیل نزدیکی به دریای خزر، صید ماهی هم رونق خوبی دارد و تعداد زیادی از اهالی این شهر در این زمینه نیز فعالیت میکنند. سالانه بیش از هزار تن ماهی در این شهر صید و توزیع میشوند.
آبوهوای شهر جویبار
همانطور که گفتیم جویبار یکی از شهرهای ساحلی مازندارن است که در آغوش دریا قرار گرفته است. همین موضوع به ما میگوید که آبوهوای این منطقه به احتمال زیاد باید معتدل و مرطوب باشد. متوسط دمای این شهر ۲۱ درجه سانتیگراد است و حدودا شش ماه در سال بارندگی در این منطقه حاکم است.
وقتی یک شهر ساحلی و آبوهوای آن نیز معتدل و مرطوب باشد به این معناست که بهار آن تا قبل از گرم شدن هوا، خنک و حتی کمی رو به سردی است. تابستانهایش آبوهوایی گرم و شرجی دارد. پاییز جویبار تا قبل ز از آمدن زمستان و کوتاه شدن روزها، خنک همراه با بارندگیهای فراوان است. زمستان این شهر اما هوای بسیار سردی دارد، طبق گزارش ایستگاههای مطالعاتی روزهای یخبندان سالانه در این شهر حدودا ۱۰ روز گزارش شده است.
بهترین فصل سفر به جویبار
شهر زیبا و ساحلی جویبار به دلیل نزدیکی به سواحل دریای خزر و داشتن چشماندازهای طبیعی، آثار تاریخی و نهرهای فراوان مقصد محبوب بسیاری از گردشگران است. برای اینکه بتوانید نهایت لذت را از سفرتان به این شهر ببرید باید با بهترین زمان سفر به جویبار آشنا شوید.
با توضیحاتی که در بخش قبل درباره آبوهوای جویبار خواندید، دیگر خودتان بهتر از من میدانید که بهترین زمان سفر به جویبار بهار، اواخر تابستان و اوایل پاییز است. البته اگر خیلی با گرما رابطه خوبی ندارید، دو ماه اول سال، شهریور و مهر، بهترین زمان سفر به جویبار برای شماست. در این بازه زمانی میتوانید از فضای سرسبز و آبوهوای دلنشین جویبار حسابی لذت ببرید.
به طور کلی اگر از هوای گرم و شرجی بیزارید تیر و مرداد به این شهر نروید و اگر هوای سرد اذیتتان میکند برای سفر به این خطه در دو ماه اول زمستان یعنی دی و بهمن، برنامه نچینید.
برای اجاره ویلا شمال میتوانید از سایت اتاقک کمک بگیرید.
جاهای دیدنی جویبار
خیلی از افراد مهمترین هدفشان از سفر رفتن، بازدید از جاهای دیدنی شهر مقصد است. اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید و در این مقاله، مستقیم به بخش جاهای دیدنی جویبار آمدهاید پس من هم زیاد وقت را تلف نمیکنم و به شما در تهیه فهرست جاهای دیدنی جویبار کمکتان میکنم. البته جویبار با تاریخچهای غنی و جاذبههای طبیعی فراوان به قدری زیبا و پر از جاهای دیدنی است که نمیتوان به همه آنها در این مقاله اشاره کرد اما ما در ادامه ۵ تا از جاهای دیدنی جویبار را به شما معرفی میکنیم.
جاذبه گردشگری ساحل چپکرود
ساحل چپکرود جویبار، یکی از زیباترین سواحل استان مازندران در ایران است. این ساحل آرام در چهارده کیلومتری شهر جویبار واقع شده و با طبیعت خیرهکنندهاش و امکانات مناسب مثل دسترسی آسان به دریا، اقامت کوتاه مدت، آلاچیقهای تابستانی، رستوران، پارک ساحلی و وسایل بازی و ورزش به یک مقصد دلانگیز برای گردشگران و علاقهمندان به دریا و طبیعت تبدیل شده است.
ساحل چپکرود ۱۸ کیلومتر طول دارد و با داشتن ۱۰ راه دسترسی به دریا، جزء بکرترین و سالمترین سواحل در استان مازندران محسوب میشود. برای رسیدن به ساحل چپکرود میتوانید از دو مسیر خزرآباد و جویبار استفاده کنید. هر دوی این مسیرها در منطقه لاریم به روستای کوهیخیل منتهی میشوند. بعد از عبور از این روستا و قبل از رسیدن به بهمن میر، یک راه فرعی و خاکی وجود دارد که از جاده اصلی جدا شده و به طرف شمال ادامه مییابد. از این جاده خاکی تا ساحل چپکرود حدود ۳ کیلومتر راه است.
آدرس ساحل چپکرود: مازندران، جویبار، چپکرود
تکیه کردکلا
جاذبه توریستی تکیه کردکلا در شهرستان جویبار واقع شده است. این تکیه در روستای کردکلا قرار دارد و در دوران قاجار و در سال ۱۲۰۸ هجری قمری ساخته شده است. این بنا نمایی از جنس آجر دارد و سقفی آن نیز سفالینی است. در داخل ساختمان نقاشیهایی مربوط به جنگآوری و مراسم مذهبی وجود دارد که از ویژگیهای جالب این تکیه به شمار میرود. این نقاشیها از دوران قاجار به یادگار ماندهاند. تکیه کردکلا دارای بافت تاریخی و قدیمی است و به واسطه همین ارزش تاریخی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آدرس تکیه کردکلا: مازندران، جویبار، روستای کردکلا
پل جمعه بازار (خشت پل)
خشت پل، معروف به پل جویبار یا جمعه بازار نیز یکی دیگر از جاذبههای دیدنی جویبار است که در دوره قاجار ساخته شده است. این پل در ۵ کیلومتری شمال شرق جویبار و بر روی رودخانه سیاهرود واقع شده است. طول دهنه خشت پل ۵۸ متر و عرض آن نیز ۱۰.۲ متر است. این پل پنج چشمه (طاق) جناقی دارد و جهت آن نیز تقریباً شرقی- غربی است. این پل دارای نمای زیبای آجری است و ارتفاع آن از بلندترین نقطه تیزی طاق تا سطح آب رودخانه حدود پنج متر تخمین زده شده است.
پل تاریخی سیکاپل
پل تاریخی سیکاپل که به نام پل درویش محمدشاه نیز معروف است، در نزدیکی شهر جویبار و بر روی رودخانه سیاهرود قرار دارد. این پل نیز با نمای زیبا و ساختار آجری، یادگاری از دوران قاجار است و احتمال میرود بیش از ۲۰۰ سال از سال ساخت آن گذشته باشد. پل سیکاپل در دوران قاجار در مسیر جادههای مهم منطقه قرار داشته و جزء یکی از پل ارتباطی مهمی بود که بر روی رودخانه سیاهرود ساخته شده بود. اخیرا این پل به دلیل بافت قدیمی تخریب و با پل جدید جایگزین شده است. این پل جدید در همان مکان بر روی رودخانه سیاهرود و با نام قبلی سیکاپل، ساخته و به بهرهبرداری رسیده است.
پل تاریخی ازان
پل تاریخی ازان از دیگر پلهای قدیمی دوران قاجار است که در روستای ازان جویبار واقع شده است. این پل شش چشمه طاق دارد که ارتفاع بلندترین آنها از سطح آب به شش متر میرسد. طاقهای آجری این پل خشتی نمای زیبا و متفاوتی به آن بخشیده است.
سوغات و صنایع دستی جویبار
از همین اول بگویم که صنایعدستی شهر جویبار تنوع زیادی دارند پس مطمئن باشید در انتخاب سوغاتی به مشکل برنخواهید خورد و با دست پر خواهید برگشت. معروفترین سوغات و صنایعدستی این شهر ترشیجات، نانهای محلی و شیرینیهای خوشمزه است. این خوارکیها بهقدری خوشمزه هستند که پیشنهاد میکنیم در سفرتان به این شهر حتما از آنها امتحان کنید. پشت زیک (شیرینی خوشمزه و مقوی)، نان محلی، آغوزنون (شیرینی سنتی خوشمزه)، انواع ترشیجات، مربا، زیتون، برنج، چای و انواع ماهی از جمله سوغاتیهای خوراکی جویبار هستند.
اما اگر دلتان میخواهد به جز خوراکیهای خوشمزه یک سوغاتی به عنوان یادگاری از جویبار بیاورید پس سراغ صنایع دستی این شهر بروید. صنایع دستی چوبی از جمله منبت چوب و معرق چوب از رایجترین و جذابترین صنایع دستی این دیار هستند که نمونههایی از آنها را در کمتر جایی میتوانید، پیدا میکنید. از دیگر صنایعدستی جویبار میتوان به سوزندوزی، سفالگری، گلیم بافی، جاجیمبافی، حصیر بافی، نمدمالی، صنایع دستی چنته، پارچهبافی و جوراب بافی اشاره کرد.
غذاهای محلی جویبار
شما را نمیدانم ولی من وقتی پای سفر به میان میآید، به خصوص سفر به شهرهای شمالی یاد غذاهای خوشمزه و لذیذ میافتم و دلم میخواهد در سفر به این شهرها حتما غذاهای محلی آنجا را امتحان کنم. اگر شما هم مثل من شکمو و عاشق خوردن غذاهای محلی هستید، در سفر به شهرهای شمالی مثل شهر جویبار میتوانید غذاهای محلی با عطروطعم بینظیر را نوشجان کنید.
جویبار شهر غذاهای خوشمزه و سنتی خاص است. شاید غذاهای این شهر مشابهشان در دیگر شهرها هم پیدا شود ولی چیزی که باعث شده غذاهای محلی جویبار طعم و عطر خاص و متفاوتی داشته باشند، ادویههای استفاده شده و روش خاص پختوپز اهالی این منطقه است. نارخاتون، آش ماهی، کشک بادمجان، ماهی شکم پر، مرغ ترش، پلوی ماهی قزل آلا، کشک پلو، اردک شکم پر و آش ترش از معروفترین غذاهای محلی جویبار هستند. اگر خواستید در سفر به جویبار این غذاهای خوشمزه را امتحان کنید، پس بخش بعدی را از دست ندهید.
رستورانهای شهر جویبار
اگر در این مقاله قدمبهقدم همراه من آمده باشید و بخش قبل را خوانده باشید پس حتما متوجه شدید که در سفر به جویبار میتوانید غذاها و خوراکیهای خوشمزه و خاصی را پیدا کنید. اما برای صرف این غذاها باید به سراغ رستورانهای این شهر بروید به همین دلیل در این بخش شما را با ۳ تا از رستورانهای معروف جویبار آشنا خواهیم کرد.
رستوران حاج حمید جویبار
تالار و رستوران حاج حمید یکی از معروفترین رستورانهای شهر جویبار است. در این رستوران میتوانید انواع غذاهای محلی و انواع کبابها، مرغ،و گوشت گوسفندی را در کنار چلو و برنج محلی نوشجان کنید و حسابی خستگی در کنید. رستوران حاج حمید در ابتدای شهر جویبار واقع شده و رسیدن به آن بسیار راحت است.
آدرس رستوران حاج حمید جویبار: مازندران، کیلومتر ۲ جاده قائمشهر، ابتدای شهر جویبار
سفره خانه سنتی عمورضا
یکی از باصفاترین رستورانهای جویبار، سفره خانه سنتی عمورضا است. این رستوران علاوه بر فضای داخلی، دارای فضای باز سرسبزی است و اگر از اهالی جویبار سراغ رستورانهای این شهر را بگیرید احتمالاً افراد محلی هم این رستوران را به شما پیشنهاد میکنند. در منوی سفره خانه سنتی عمورضا انواع کباب، کوبیده، جوجه کباب، جگر و دیزی به چشم میخورد. شما میتوانید هرکدام از این غذاها را که خواستید در لژ خانوادگی این رستوران نوشجان کنید.
آدرس سفره خانه سنتی عمورضا: مازندران، جویبار، جاده قائمشهر.
رستوران آرامش
رستوران آرامش، یکی دیگر رستورانهای معروف جویبار است. این رستوران دارای فضایی لوکس و مدرنی است و در دو وعده نهار و شام آماده میزبانی از مهمانان و گردشگران است. در رستوران آرامش همانطور که از نامش پیداست، میتوانید با آرامش خاطر انواع چلوکبابها و انواع چلو خورشتها را نوشجان کنید.
آدرس رستوران آرامش: مازندران، جویبار، میدان معلم، خیابان ورزش، جنب سالن حاجیزاده
مراکز خرید جویبار
یکی از جذابترین بخشهای سفر سر زدن به بازارهای محلی و خرید کردن است. خرید کردن، گشتوگذار در بازارها و مراکز خرید لوکس و محلی یک شهر علاوهبر این که فرصت خرید سوغاتی و یادگاری از شهر مقصد را به ما میدهد، در کنار آن ما را با فرهنگ مردم آن شهر نیز بیشتر آشنا میکند. اگر شما هم اهل خرید هستید و دوست دارید در سفر به جویبار سری هم به بازارها و مراکز خرید این شهر بزنید، مرکز خرید شهرتاش کلاگرمحله، مجتمع تجاری پاسارگاد و جمعه بازار شهر جویبار ازجمله بهترین مراکز خرید این شهر به شمار میروند.
اقامت در شهر جویبار
اگر بخشهای قبل را خوانده باشید حتما متوجه شدید که جویبار ازجمله شهرهایی است که همه گزینههای لازم برای یک سفر به یاد ماندنی از سواحل بکر و زیبا گرفته تا آبوهوای خوب و جاهای دیدنی تاریخی را دارد. اگر از من بپرسید پیشنهاد من به شما این است که برای لذت بردن از این همه زیبایی بهتر است به فکر سفری چند روزه به جویبار باشید. اما اگر در سفر به این شهر دغدغهی اقامتگاه و اجاره سوئیت دارید لحظهای به این دغدغه مجال ندهید فقط کافی است وارد سایت سایت اتاقک شوید و نام جویبار را جستجو کنید تا فهرستی از اقامتگاههای مختلف این شهر برای شما نشان داده شود. سپس میتوانید بر اساس بودجه، مدت زمان سفر و تعداد همراهانتان بهترین اقامتگاه را رزرو کنید و با آسودگی خاطر راهی جویبار شوید.
راههای دسترسی به جویبار
فاصله تهران تا جویبار حدود ۲۷۴ کیلومتر است. میتوانید این مسیر را با خودروی شخصی یا اتوبوس در مدت زمان تقریبا ۴ ساعت طی کنید. از آنجایی که مسافت خیلی طولانی نیست و جاده منتهی به جویبار هم بسیار زیبا است، به همین دلیل بسیاری از افراد ترجیح میدهند با خودروری شخصی به جویبار سفر کنند.
جویبار شهر چندان بزرگی نیست و به همین خاطر فاقد فرودگاه است. این شهر تا ساری تنها ۲۵ کیلومتر فاصله دارد. به همین دلیل اگر میخواهید به صورت هوایی به جویبار سفر کنید میتوانید ابتدا با هواپیما به ساری بروید و از آنجا با تاکسی در کمتر از ۲۰ دقیقه به جویبار برسید.
فاصله جویبار از برخی شهرهای مهم به صورت زیر است:
- فاصلهی جویبار تا شهر تهران ۲۷۴ کیلومتر
- فاصلهی جویبار تا شهر اصفهان ۷۱۶ کیلومتر
- فاصلهی جویبار تا شهر شیراز ۱۲۰۰ کیلومتر
- فاصلهی جویبار تا شهر تبریز ۸۹۰ کیلومتر
- فاصلهی جویبار تا شهر مشهد ۷۵۸ کیلومتر
نکاتی که در سفر به جویبار لازم است بدانید!
- برای سفر فراموشنشدنی به جویبار، برنامهریزی خوب پیش از سفر ضروری است. اگر به تنهایی سفر میکنید، کار شما راحتتر است. اما اگر به صورت دسته جمعی سفر میکنید بهتر است با همسفرانتان توافق کنید و خواستههای آنها را هم در برنامهی سفر خود بگنجانید.
- در نظر داشته باشید که همیشه همهچیز در سفر به دقت برنامهریزی شده نخواهد بود. از لحظات زیبا و غیرمنتظره سفر لذت ببرید و با آغوش باز، تجربههای جدید را پذیرا باشید.
- قبل از سفر، در مورد جویبار به طور کامل اطلاعات به دست بیاورید. اطلاعات در مورد جاذبهها، آبوهوا، فرهنگ و غیره میتواند به شما در داشتن سفری بهتر کمک کند.
- کولهپشتیهای سنگین با خودتان نبرید و سعی کنید سبک سفر کنید.
- وسایل و تجهیزات ضروری و همچنین لباس مناسب هر فصل را در سفرتان به جویبار همراهتان ببرید.
- مدارک شناسایی، لوازم شخصی و داروهای ضروری را نیز فراموش نکنید.
سخن آخر
در این مقاله تصمیم گرفتیم بهجای سفر به شهرهای پرطرفدار استان مازندران، سری به شهر کمتر شناخته شده این خطه سرسبز بزنیم و از جویبار دیدن کنیم. شهری که به داشتن نهرهای فراوان معروف است و در دلش طبیعتی سرسبز و سواحلی بکر و بینظیری دارد. همچنان که در طبیعت و ساحل این شهر قدم میزدیم تازه فهمیدیم این شهر حواسش به عاشقان تاریخ هم است و برای آنها هم جاذبههای تاریخی زیادی در دلش جای داده است.
در حالیکه از آبوهوای خنک شهر جویبار لذت میبردیم سری هم به جاذبههای دیدنی این شهر ازجمله ساحل چپکرود، تکیه کردکلا، پل جمعه بازار (خشت پل)، پل تاریخی سیکاپل و پل تاریخی ازان زدیم و از آنها نیز دیدن کردیم. بعد از اینکه حسابی از گشتوگذار خسته شدیم سری هم به رستورانهای جویبار زدیم تا با خوردن غذاهای محلی جویبار خستگی در کنیم. در آخر هم چون خیالمان از بابت اقامتگاهی که از اتاقک رزرو کرده بودیم راحت بود، شب به اقامتگاه برگشیم تا خاطرات شیرین سفر را با یکدیگر مرور کنیم.
سوالات متداول درباره شهر جویبار
جویبار کجاست؟
جویبار مرکز شهرستان جویبار است که در استان مازندران واقع شده است.
بهترین زمان سفر به جویبار کی است؟
بهترین زمان سفر به جویبار بهار، اواخر تابستان و اوایل پاییز است.
معروفترین جاهای دیدنی جویبار کداماند؟
ساحل چپکرود، تکیه کردکلا، پل جمعه بازار (خشت پل)، پل تاریخی سیکاپل و پل تاریخی ازان از معروفترین جاهای دیدنی جویبار هستند.
معروفترین رستورانهای جویبار کداماند؟
رستوران حاج حمید جویبار، سفره خانه سنتی عمورضا و رستوران آرامش از معروفترین رستورانهای جویبار هستند.
چطور به جویبار برویم؟
برای سفر به جویبار میتوانید با خودروی شخصی یا اتوبوس راهی این شهر شوید. اما برای سفر هوایی باید ابتدا به ساری بروید و از آنجا با طی ۲۰ دقیقه راه به جویبار برسید.