بوشهر که آن پایین و در جوار خلیج فارس جا خوش کرده یکی از شهرهایی است که بارها تحت فرمانداریهای مختلف قرار گرفته تا بالاخره برای خودش استان شده و سری در سرها درآورده است. بوشهر جاهای دیدنی بسیاری دارد و مردمش با آن لباسهای خنک، نخی و سنتی که هزار جور نقشونگار دارد، مشغول ماهیگیری و کارهای روزمره هستند. دلتان نخواهد، اینجا غیر از جاهای دیدنی، سوغاتهایی ناب دارد که هیچ کجای دیگر ایران نمیتوانید سراغ آن را بگیرید. باتوجهبه محبوبیت شهر بوشهر میان گردشگران، در این مقاله میگوییم که بوشهر کجاست و کجاها برای گردش بروید. برای اقامت نیز، میتوانید با اجاره بومگردی تجربهای متفاوت و دلچسب در این شهر داشته باشید.
تاریخچه بوشهر
قدمت شهر بوشهر به دوره ایلامیها و تمدن بینالنهرین میرسد. در آن زمانهای دور، این خطه جزئی ازسرزمینهای تحت سیطره دولت مادها بود که در جنوبغربی قلمرو قرار داشت. در زمان حکومت مادها، یعنی ابتدای سده هشتم قبل از میلاد، بوشهر جزئی از ساتراپنشین چهاردهم دولت مادها در دوران حکومت هوخشتره بود.
جالب است بدانید که حوالی شهر برازجان، آثار قدیمی و باارزشی از دوره هخامنشیها کشف شده که نشاندهنده قدمت این سرزمین است. البته در دوره ساسانی و در زمان حکومت اردشیر بابکان هم شهری در ۲ فرسنگی بوشهر ساخته شد که حالا به خرابهای تبدیل شده و اسم زیبای آن «ریشهر» است.
در روزهای آخر عمر قاجار یعنی حدود سال ۱۳۱۶ بود که ایران را به ۲۷ بخش تقسیم کردند که در آن جزایر خلیج فارس، بنادر و شهر بوشهر به یکی از این بخشها تبدیل شدند. از آن سال بهبعد، تقسیمات کشوری جدیدی که انجام شد، بوشهر را به یکی از شهرستانهای استان هفتم یعنی استان فارس تبدیل کرد و بهنوعی بوشهر شد جزو قلمرو استانداری فارس.
با شروع سال ۱۳۳۹، تقسیمات کشوری با تحولاتی روبهرو شد که در آن شهر بوشهر و توابعش از استان فارس جدا و بهاسم «فرمانداری کل بنادر و جزایر خلیج فارس» به مرکزیت بوشهر سری میان سرها درآورند.
همان اوایل دهه ۱۳۴۰، شهر بوشهر که مرکزیت فرمانداری کل بنادر و جزایر خلیج فارس بود تحت عنوان «فرمانداری کل بنادر و جزایر خلیج فارس و دریای عمان» ادغام شد. در آذر سال ۱۳۴۶، اسم این فرمانداری باز تغییر کرد و به «استان ساحلی» تبدیل شد. بوشهر هم از آن زمان بهبعد زیر نظر استانداری ساحلی به مرکزیت شهر بندرعباس از استان هرمزگان قرار گرفت.
در آذر سال ۱۳۴۹ صفحه دیگری از تاریخ تغییرات برای شهر بوشهر ورق خورد. در این سال بود که شهرستانهای دشتستان و بوشهر تحت عنوان «فرمانداری کل بوشهر» از آن استان ساحلی سال ۱۳۴۶ جدا شدند. در نهایت پس از سالها فرازونشیب و جدا شدن و پیوستن، بوشهر در تاریخ ۹ مهر سال ۱۳۵۲ به استان تبدیل و ۲ شهرستان بوشهر و دشتستان را زیر پَر و بال خود گرفت. از آن زمان بهبعد، بوشهر باز تغییراتی داشت و حالا برای خودش ۱۰ شهرستان دارد. حالا که درباره بوشهر میدانید اجازه دهید کمی هم از جغرافیا و مردمش برای شما بگوییم.
جغرافیا بوشهر
استان بوشهر در بخش جنوبغربی ایران و چسبیده به خلیج فارس قرار دارد. مساحت بوشهر حدود ۲۷۶۵۳ کیلومتر مربع است و از شمال و جنوب تا شرق و غرب با شهرها و استانهای زیر همسایگی دیرینه دارد:
- از شمال با قسمتی از استان خوزستان و استان کهگیلویه و بویراحمد همسایه است.
- از جنوب و غرب با خلیج فارس همسایه است.
- از جنوبشرقی با قسمتی از هرمزگان همسایه میشود.
استان بوشهر از یک بخش جلگهای در حاشیه ساحلی غربی و یک بخش کوهستانی در نوار شرقی انتهای زاگرس جنوبی تشکیل شده است. در ادامه زاگرس فارس، ارتفاعات مهم بوشهر قرار دارند که به آنها «رشته کوه گچترش» میگویند. دیگر ارتفاعات بوشهر در نوار جنوبی به دریا میرسد و با اسم «ارتفاعات نوکند» شناخته میشوند.
یکی از بلندترین قلههای استان بوشهر، «کوه خورموج» است که با ارتفاعی حدود ۱۸۶۰ متر در شهرستان دشتی جا خوش کرده است. از دیگر ارتفاعات مهم بوشهر میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- کوههای گیسکان با ارتفاع ۱۶۰۰ متر؛
- کوههای پشتپر یا بزپر با ارتفاع ۱۴۲۰ متر در شرق برازجان؛
- کوه سیاه با ارتفاع ۱۵۰۰ متر در دشتپلنگ؛
- کوه درنگ با ارتفاع ۱۲۲۳ متر در شهرستان دیر؛
- کوه گچور با ارتفاع ۱۶۰۳ متر؛
- کوه بوریان با ارتفاع ۷۳۰ متر در تنگستان.
اگر قصد سفر به این استان دیدنی را دارید، با اجاره بومگردی در بوشهر میتوانید اقامتی دلنشین و متفاوت را تجربه کنید و از زیباییهای طبیعی و تاریخی این منطقه لذت ببرید.
نقشه منطقه آزاد بوشهر کجاست؟
[button color=”primary” size=”medium” link=”https://www.google.com/maps/place/%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87+%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C+%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B7%D9%82+%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%E2%80%AD/@35.7714305,51.4181754,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x3f8e0689773fc1a7:0xcabacd4cca23dca4!8m2!3d35.7714262!4d51.4156005!16s%2Fg%2F11dzzdmb44?hl=fa&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D” icon=”” target=”true” center=”true” nofollow=”false” sponsored=”false”]نشانی منطقه آزاد بوشهر روی نقشه[/button]
اقلیم بوشهر
بوشهر در گوشهای از ایران قرار گرفته که به خط استوا نزدیک است و آفتاب در طول روز خصوصا تابستان طوری تیز میتابد که میتوان روی سنگها نیمرویی جانانه درست کرد. بنابراین، این استان آبوهوایی گرم و خشک داشته و گاهی رطوبت دریا هوا را شرجی میکند. پس در نوار ساحلی خلیج فارس میتوانید انتظار آبوهوایی گرم و مرطوب را داشته باشید.
با گزارشهای هواشناسی مشخص شده که بیشترین گرمای هوا در این شهرستان ۵۲.۵ درجه سانتیگراد و کمترین دمای هوا هم -۱ درجه سانتیگراد است. دمای متوسط در این استان هم به ۲۵.۷ درجه سانتیگراد میرسد.
اقلیم استان بوشهر در ۷ ماه از سال گرم و خشک، در ۲ ماه از سال معتدل تا سرد و در ۳ ماه باقیمانده از سال هم معتدل تا گرم است.
مردمشناسی بوشهر
اکثر قریب به اتفاق مردم بوشهر مسلمان هستند، البته بعضیها هم مذهب سنی داشته که بیشتر در جنوبشرقی استان یعنی شهرهای کنگان، عسلویه و جزیره شیف ساکن شدهاند. مردم بوشهر بیشترشان به زبان فارسی با لهجه بوشهری حرف میزنند؛ اما در بعضی از شهرستانها مردم ممکن است با گویش دشتی، بردستانی، تنگستانی، اچمی یا کازرونی هم با شما صحبت کنند. جالب اینجاست که مردم بوشهر در شهرهای شمالی استان یعنی گناوه، دشتستان و جم به زبان لری هم حرف میزنند. البته باید اشاره کنم که بعضی از اهالی همین مناطق به زبان عربی هم صحبت میکنند.
مردمی از واشی خلیج فارس در استان بوشهر هستند که گویش شیرین و گرمی از رگههای زبان شبانکارهای، ترکمنی، بلوچی و لری دارند و حتی بعضی از کلماتی که استفاده میکنند ریشه در زبانهایی مانند انگلیسی، پرتغالی، عربی، هلندی و هندی دارد. بعضی از عشایر استان بوشهر به زبانهای ترکی مسلط هستند و بیشتر در منطقههای دشتی و دشتستان چادر میزنند.
لباس محلی مردم بوشهر
آبوهوای گرم و رطوبتی که خلیج با خودش میآورد، باعث شده تا جنس لباس در استان بوشهر اهمیت ویژهای داشته باشد. برای همین مردم شهر معمولا لباسهای نخی و سبک میپوشند تا از دست گرما فرار کنند. زنهای زیبا و دوستداشتنی استان بوشهر لباسهای بلندی میپوشند که دورچین است و همراه آن مقنعهای نازک و سیاهرنگ، شلوار چیت، عبای سیاه، روبنده نازک و کوش (نوعی کفش صندل محبوب در بوشهر) میپوشند. پیراهن رسمی همین زنان هم لباسهای گشادی است که به آن «پیراهن عربی» میگویند. در دوخت این پیراهنهای سنتی از تزئینهای زیادی استفاده شده و اکثر خانمها خودشان این تزئینات را روی لباس میدوزند. خیلی از خانمهای جاافتاده هم که وقتی از خانه بیرون میآیند چادری محلی سر میکنند.
لباس محلی مردهای بوشهر، پیراهنی سفید و بلند است که به آن «دشداشه» میگویند. مردهای مسنتر اغلب نوعی دستار که شالی از ترمه است به سر میبندند. جالب اینجاست که وجود این دستار ترمه نشان میدهد که سنی از آن مرد بوشهر گذشته است. در کنار دشداشه و دستار، مردان بوشهری نوعی جبه به اسم «دگله» هم زیر پیراهنهای آستینکوتاه سفید که به آن «کاپیتان» میگویند میپوشند. مردهای بوشهر روی کمر شلوار خود، لُنگی میبندند که به آن «لنگوته» میگویند و آخرین تزئین لباس آنها هم، عرقچینی رنگی است که به سر میگذارند.
صنایع دستی و سوغات بوشهر
از محبوبترین و معروفترین صنایع دستی و سوغات مردم بوشهر میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- عبابافی؛
- گرگوربافی؛
- گبهبافی؛
- حصیربافی؛
- خرما؛
- پنیر نخل؛
- ارده؛
- ماهی؛
- میگو.
دیدنیها بوشهر
حالا که میدانید بندر بوشهر کجاست و مردمانش چه آداب و رسومی دارند، وقت آن رسیده سری به دیدنیهای این شهر تاریخی و گرم بزنیم. در ادامه بعضی از جاهای دیدنی بوشهر را به شما معرفی میکنیم؛ شاید دلتان هوای خلیج کرد.
ساحل ریشهر بوشهر کجاست؟
یکی از جاذبههای گردشگری بوشهر، ساحل ریشهر است. این ساحل منظرههایی از غروب و دریا دارد که انگار در نقاشیهای بابراس قدم میزنید. ساحل ریشهر حدود ۸ کیلومتری مرکز شهر قرار گرفته و وقتی به بالای سکوهای پارک میروید، منظره زیبای دریا و ساحل را خواهید دید.
یکی از خوبیهای ساحل ریشهر، داشتن امکانات رفاهی مناسب برای کمپ و گردش است. از طرفی میتوانید در ساحل قدم زده و اگر خلیج شرایط مساعدی داشت تنی به آب بزنید.
لوکیشن ساحل ریشهر بوشهر روی گوگلمپ
[button color=”primary” size=”medium” link=”https://www.google.com/maps/search/%D8%B3%D8%A7%D8%AD%D9%84+%D8%B1%DB%8C%D8%B4%D9%87%D8%B1+%D8%A8%D9%88%D8%B4%D9%87%D8%B1%E2%80%AD/@28.8973887,50.8406914,15z/data=!3m1!4b1?hl=fa&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D” icon=”” target=”true” center=”true” nofollow=”false” sponsored=”false”]نشانی ساحل ریشهر بوشهر روی نقشه[/button]
ساحل صدفی بوشهر کجاست؟
پارک ساحلی صدف که به آن ساحل صدفی بوشهر هم میگویند نزدیک پارک مرجان قرار دارد. این پارک امکانات خوبی برای استراحت و کمپزدن داشته و برای همین خیلی از گردشگرها وقتی بخواهند چادر بزنند به این پارک میآیند.
صدفهای جورواجوری که این ساحل دارد باعث شده تا اسمش را ساحل صدفی بگذارند. بچهها هم که همراه پدر و مادرشان به این منطقه میآیند با یک کیسه مشغول جمع کردن صدفها میشوند.
لوکیشن ساحل صدفی بوشهر روی گوگلمپ
[button color=”primary” size=”small” link=”https://www.google.com/maps/place/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DA%A9+%D8%B3%D8%A7%D8%AD%D9%84%DB%8C+%D8%B5%D8%AF%D9%81%E2%80%AD/@28.9638861,50.8183366,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x3fb4485a427ac2eb:0xf9117cf7f787d527!8m2!3d28.9638814!4d50.8157617!16s%2Fg%2F11ckr524s3?hl=fa&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D” icon=”” target=”true” center=”true” nofollow=”false” sponsored=”false”]نشانی ساحل صدفی بوشهر روی نقشه[/button]
نخلستان بوشهر کجاست؟
نخلستان آبپخش بوشهر در شهرستان دشتستان قرار گرفته و یکی از عجایب استان است. در این نخلستان، جویی از آب از لابهلای پای نخلها عبور میکند که وظیفه هر روزه آن سیراب کردن نخلهای بلندقدی است که باید سرسبز باقی بمانند.
باغبان خوشسلیقه، نخلها را طوری کاشته که در ردیفهای منظم قد کشیدهاند؛ اما روی هم سایه نمیاندازند. بنابراین آفتاب کافی سهم همه نخلها خواهد شد. جالب است بدانید که ۳۵% از خرمای مصرفی و صادراتی کشور از همین نخلستانها برداشت میشود؛ پس آبپخش نقش مهمی در اقتصاد استان بوشهر بازی میکند.
لوکیشن نخلستان بوشهر روی گوگلمپ
[button color=”primary” size=”medium” link=”https://www.google.com/maps/search/%D9%86%D8%AE%D9%84%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86+%D8%A8%D9%88%D8%B4%D9%87%D8%B1%E2%80%AD/@29.2244244,51.3997766,10z/data=!3m1!4b1?hl=fa&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D” icon=”” target=”true” center=”true” nofollow=”false” sponsored=”false”]نشانی نخلستان بوشهر روی نقشه[/button]
موزه مردم شناسی بوشهر کجاست؟
موزه مردم شناسی بوشهر یکی از جاهای دیدنی استان است که چند وقتی است اسم آن به «عمارت طاهری» تغییر پیدا کرده و میزبان کسانی است که میخواهند بافت زیبا و واقعی خانههای قدیمی شهر را ببیند.
در این موزه با آداب و رسوم بوشهریها بیشتر آشنا میشوید. ساختمان عمارت طاهری هم که به دوران قاجار برمیگردد، نشانهای از سبک معماری در آن زمانهای بوشهر است. این ساختمان در گذشته، شهرداری بوده اما بعد از مدتی به موزهای تبدیل شده که حالا پُر از خاطرات تلخ و شیرین است.
در بخشی از عمارت طاهری میتوانید با مشاغل اصلی مردان بوشهری آشنا شوید که شامل موارد زیر میشود:
- آهنگری؛
- ماهیگیری؛
- خیاطی.
عمارت طاهری، ۱۰ اتاق دارد و از همینجا معلوم میشود خانه اعیاننشینی بوده است. در هر کدام از این اتاقها نشانهای از فرهنگ، آداب، رسوم، پوشش و صنایع دستی مردم بوشهر را خواهید دید.
لوکیشن موزه مردم شناسی بوشهر روی گوگلمپ
[button color=”primary” size=”medium” link=”https://www.google.com/maps/place/%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87+%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85+%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C+%D8%A8%D9%88%D8%B4%D9%87%D8%B1+(%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%AA+%D8%B7%D8%A7%D9%87%D8%B1%DB%8C)%E2%80%AD/@28.9938741,50.832328,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x3fb449471e9d4d9d:0x1f04a59b99ea2e64!8m2!3d28.9938694!4d50.8297531!16s%2Fg%2F1214m2t9?hl=fa&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D” icon=”” target=”true” center=”true” nofollow=”false” sponsored=”false”]نشانی موزه مردمشناسی بوشهر روی نقشه[/button]
بام بوشهر کجاست؟
قله پازنان با ارتفاع ۱۹۶۷ متر یکی از بزرگترین قلههای استان بوشهر است که به آن لقب «بام بوشهر» دادهاند. قله پازنان بخشی از کوهستان صخرهای بیرمی است که شکارگاههای معروف زیر را در دل خود جای داده است:
- تنگ سدر؛
- تنگ پلنگی؛
- تنگ باریکو؛
- تنگ شیرینه؛
- تنگ پرزیه.
با این همه شکارگاهی که این کوهستان صخرهای دارد، باید انتظار حیوانات وحشی و نایاب زیادی را داشته باشید. البته بهنظر میرسد حالا بهدلیل حفاظت از محیط زیست منطقه، شکار در این شکارگاهها ممنوع باشد.
بلندای قله پازنان با شهرت بام بوشهر باعث شده تا خیلیها باروبندیل سفر ببندند و سختی کوهنوردی در این ارتفاعات را بهجان بخرند تا ببیند چه چیزی بالای بام بوشهر انتظار آنها را میکشد؛ اما از ما به شما نصیحت، اگر کوهنورد قهاری نیستید و همراه محلی ندارید، پا در مسیر این صخرههای کوهستانی نگذارید.
لوکیشن بام بوشهر روی گوگلمپ
[button color=”primary” size=”medium” link=”https://www.google.com/maps/search/%D8%A8%D8%A7%D9%85+%D8%A8%D9%88%D8%B4%D9%87%D8%B1%E2%80%AD/@29.0620482,51.1205531,11z/data=!3m1!4b1?hl=fa&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D” icon=”” target=”true” center=”true” nofollow=”false” sponsored=”false”]نشانی بام بوشهر روی نقشه[/button]
بازار سنتی بوشهر کجاست؟
بازار سنتی همان بازار قدیم بوشهر است که در بافت قدیم شهر جا خوش کرده و زمانی آنچنان هیاهویی در آن برپا بود که بهزور میتوانستید صدای فروشنده را بشنوید که گفته این جنس چند!
اینجا مرکز مبادلات تجاری و اقتصادی مهم مردم بوشهر است و با وجود بازارهای دیگری که راه افتاده و آن همه مرکز خرید و پاساژ، باز هم سر از اینجا در میآورند. اگر بدانید بافت قدیم بوشهر کجاست، قطعا بازار سنتی آن را هم پیدا میکنید.
قدمت بازار سنتی و قدیم بوشهر به دوره افشاریه برمیگردد، اما این بازار در دوران قاجار بود که به اوج خود رسید. در این دوران، بازرگانهای زیادی از انگلیس و پرتغال وارد بازی تجاری بازار شدند و تجارت در این منطقه رونق گرفت. رونق بازار بهحدی زیاد شد که در دوره ناصرالدین شاه قاجار، حدود ۲۴۰ غرفه بازار باز بود و هر کدام برای خودشان دَخلی پُر از سکه داشتند.
معماری زیبای بازار طوری است که در فصل تابستان باد خنک در میان غرفهها میپیچد پس تا دلتان بخواهد میتوانید بچرخید و خرید کنید چون خبری از تابش آفتاب سوزان بیرون نیست.
لوکیشن بازار سنتی بوشهر روی گوگلمپ
[button color=”primary” size=”medium” link=”https://www.google.com/maps/place/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1+%D8%A8%DB%8C%D9%86+%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%84%D9%84%DB%8C+%D8%A8%D9%88%D8%B4%D9%87%D8%B1%E2%80%AD/@28.9355065,50.9417456,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x3fb4438e031f77e7:0x3b8b9d48d0659ac5!8m2!3d28.9355018!4d50.9391707!16s%2Fg%2F11f_m05n_7?hl=fa&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D” icon=”” target=”true” center=”true” nofollow=”false” sponsored=”false”]نشانی بازار سنتی بوشهر روی نقشه[/button]
جزیره نگین بوشهر کجاست؟
جزیره نگین بوشهر در گوشه شمال شرقی استان قرار گرفته است. از بوشهر تا این جزیره کوچک حدود نیم ساعت در راه هستید. قبلترها خبرهایی پخش شده بود که گویا قرار است جادهای ۱۰ کیلومتری از بوشهر مستقیم تا جزیره نگین بکشند که هنوز خبری از آن نیست.
آبی آب خلیج فارس که تنهاش به تنه خاک سرخ ساحل جزیره نگین میخورد، آب را رنگین میکند و صخرهها هم که یک نقاشی تمامعیار هستند. ترکیبی از طیف رنگی سرخ و آجری که مورد علاقه خیلی از گردشگرهاست.
لوکیشن جزیره نگین بوشهر روی گوگلمپ
[button color=”primary” size=”medium” link=”https://www.google.com/maps/place/%D8%AC%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87+%D9%86%DA%AF%DB%8C%D9%86%E2%80%AD/@28.9953315,50.8472156,16z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x3fb4480880f15dad:0x71a2d7df8fed7600!8m2!3d28.9969425!4d50.8417307!16s%2Fg%2F12276wyt?hl=fa&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D” icon=”” target=”true” center=”true” nofollow=”false” sponsored=”false”]نشانی جزیره نگین بوشهر روی نقشه[/button]
نیروگاه اتمی بوشهر کجاست؟
نیروگاه اتمی یا نیروگاه هستهای بوشهر اولین تاسیسات هستهای ایران بوده که در آن راکتور آب فشرده با ظرفیت بالا راهاندازی شده است. یک شرکت روسی پیمانکار این تاسیسات بوده و ساخت آن به دوران پهلوی دوم یعنی حدود سال ۱۳۵۴ برمیگردد.
لوکیشن نیروگاه اتمی بوشهر روی گوگلمپ
[button color=”primary” size=”medium” link=”https://www.google.com/maps/place/%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%87+%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C+%D8%A8%D9%88%D8%B4%D9%87%D8%B1%E2%80%AD/@28.829784,50.8885431,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x3fb45b0148cd8cf7:0x1e527a1751247283!8m2!3d28.8297793!4d50.8859682!16s%2Fm%2F04f3bh4?hl=fa&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D” icon=”” target=”true” center=”true” nofollow=”false” sponsored=”false”]نشانی نیروگاه اتمی بوشهر روی نقشه[/button]
بندر سیراف بوشهر کجاست؟
بندر سیراف از آن قدیمیهای بوشهر است؛ چون دورههای مختلفی از تاریخ ایران را به چشم دیده است. دورانی بوده که مردمان زرتشتی، یهودی، رومی، مسیحی، چینی، بودایی و حتی یونانی کنار هم زندگی میکردند. واقعا دوران عجیب و غریبی بوده!
بندر سیراف در نزدیکی گورستان صخرهای سیراف قرار دارد که خودش جاذبهای تاریخی و متفاوت از شهر بوشهر است. در بندر به مسجد جامع سیراف هم دسترسی دارید که در سال ۱۸۸ هجریقمری و روی خرابههایی از دژ ساسانی ساخته شده است.
لوکیشن بندر سیراف بوشهر روی گوگلمپ
[button color=”primary” size=”medium” link=”https://www.google.com/maps/place/%D8%A8%D9%86%D8%AF%D8%B1+%D8%B3%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%81%D8%8C+%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86+%D8%A8%D9%88%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%8C+%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%E2%80%AD/@27.6644477,52.3533296,15z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x3e4dbe147eb24b31:0xd40236fc55e2b816!8m2!3d27.6704094!4d52.3373914!16s%2Fm%2F0271rfz?hl=fa&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D” icon=”” target=”true” center=”true” nofollow=”false” sponsored=”false”]نشانی بندر سیراف بوشهر[/button]
بندر گناوه بوشهر کجاست؟
بندر گناوه از شهرهای شمالی بوشهر است و در همسایگی خلیج فارس و بین بندر بوشهر و بندر دیلم قرار دارد. این بندر خودش دنیایی از جاذبههای گردشگری و جاهای دیدنی است که بلافاصله بعد از ورود به بوشهر با لهجهای محلی شما را صدا میزند.
قدمت بندر گناوه به بیشتر از هزار سال پیش برمیگردد و تاریخ کهن آن را میتوان با آثار تاریخی و باستانی کشف شده در این منطقه به اثبات رساند. در این بندر مهم، مراکز خرید زیادی راهاندازی شده که از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را در عرض ۵ دقیقه برای شما فراهم میکنند. چون این بندر به کشورهای عربی نزدیک است، میتوانید در بازارهایش انواع کالاهای اورجینال و خارجی را با قیمتی باورنکردنی بخرید.
لوکیشن بندر گناوه روی گوکلمپ
[button color=”primary” size=”medium” link=”https://www.google.com/maps/place/%D8%A8%D9%86%D8%AF%D8%B1+%DA%AF%D9%86%D8%A7%D9%88%D9%87%D8%8C+%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86+%D8%A8%D9%88%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%8C+%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%E2%80%AD/@29.5792363,50.5605952,13z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x3fb65cce55bcfdc1:0xb6499d493f69a74b!8m2!3d29.5808374!4d50.51721!16s%2Fm%2F09g7m4r?hl=fa&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkxMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D” icon=”” target=”true” center=”true” nofollow=”false” sponsored=”false”]نشانی بندر گناوه روی نقشه[/button]
بوشهر و بومگردیهای جذابش
با این همه داستانی که تعریف کردیم، میدانید بوشهر کجاست و برای خودش چه گوهری است. این استان جنوبی که خط ساحلی طولانیای با خلیج آبی فارس دارد و در دل خود دیدنیهایی را پنهان کرده که باید در سفر دید و شناخت. اگر با معرفی مردم بوشهر و اقلیم خاص و جاهای دیدنیاش دلتان هوای سفر کرده، جای نگرانی ندارد چون اتاقک اقامتگاههای فوقالعاده زیبایی در بوشهر دارد که باید شبی را در آن سحر کنید تا حس زندگی در میان معماری بوشهر و مردمان خونگرمش را با پوست و استخوان حس کنید.