ملارد کجاست؟ | دیدنی‌های تاریخی و طبیعی ملارد

مَلارد از شهرهای استان تهران است و در غرب این استان قرار دارد. فاصله تهران تا شهر ملارد حدود ۵۰ کیلومتر است. ملارد فاصله زیادی تا کرج ندارد. کرج در شمال این شهر و مسافت میان این دو، در حدود ۲۲ کیلومتر است. آثار باستانی و طبیعت زیبایی در این شهر وجود دارد. تخت رستم و بقعه امامزاده ابراهیم از دیدنی‌های تاریخی این شهر هستند. کوه مخروطی ملارد و تپه بالکین، کوه‌های باستانی و روستای گمرکان هم از دیدنی‌های جذاب ملارد به شمار می‌روند. در ملارد باغ‌های میوه فراوان وجود دارد و از همین رو، طبیعت گردی ملارد مشهور است.  صنایع دستی آن هم شامل تراش و نقاشی روی شیشه هستند.

سوالات متداول

ملارد در کدام استان است؟

ملارد در استان تهران واقع شده است.

فاصله ملارد تا تهران چقدر است؟

فاصله ملارد تا تهران در حدود ۵۰ کیلومتر است.

فاصله ملارد تا کرج چقدر است؟

 فاصله ملارد تا کرج در حدود ۲۲ کیلومتر است.

جاهای دیدنی ملارد کدامند؟

تخت رستم، تپه بالکین، تپه ارسطو، نهر گلبرگ، روستای گمرکان، امامزاده بی‌بی سکینه، قلعه محمود آباد و امامزاده قاسم از نقاط گردشگری ملارد هستند.

ملارد کجا و در کدام استان است؟

ملارد کجاست
شهر ملارد در نزدیکی تهران

شهر ملارد در استان تهران است و در فاصله ۵۰ کیلومتری از آن قرار دارد. از ناحیه شمال هم به کرج می‌رسد و فاصله زیادی با آن ندارد (۲۲ کیلومتر). ملارد از اواخر دهه ۸۰ شمسی از شهریار جدا شده و به عنوان شهری مستقل شناخته می‌شود. این شهرستان از شمال شرقی به فردیس می‌رسد و در ناحیه شمال تا غرب هم با اشتهارد و شهرهای دیگر کرج همسایه است. زرندیه استان مرکزی در جنوب ملارد است و شهریار هم در شرق آن قرار می‌گیرد.

جاهای دیدنی ملارد

ملارد شهر کوچکی است؛ اما نسبت به وسعت خود دیدنی‌های مختلفی از جاذبه‌های تاریخی تا طبیعت بکر دارد. در ادامه، از نقاط دیدنی این شهر کوچک بیشتر می‌خوانید.

امامزاده ابراهیم ملارد

این امامزداه متعلق به نوادگان امام علی نقی است. امامزاده ابراهیم برای مردم ملارد ارزش زیادی دارد و داستان‌هایی درباره وجود اشیایی عتیقه در آن وجود داشته است. برخی از بومیان ملارد معتقدند که اشیایی کهن و عتیقه در زیر خاک امامزاده دفن بوده که سال‌ها پیش از سوی سارقان دزدیده شده‌اند. این امامزاده فضایی صمیمی و معنوی دارد و برای همین، بسیاری از گردشگران در ملارد به آن سر می‌زنند.

قلعه محمودآباد

قلعه محمودآباد در روستایی به همین نام در شهر ملارد قرار دارد. این قلعه بارویی ۴ متری و برج‌های گنبدی‌شکلی با ارتفاع ۸ متر دارد. ساختار و معماری این قلعه جالب توجه است و از نظر تاریخی ارزش زیادی دارد. مورخان و باستان‌شناسان معتقدند که قدمت قلعه محمودآباد به دوران صفویه می‌رسد.

امامزاده قاسم

در روستای بیدکنه شهر ملارد، امامزاده دیگری هم وجود دارد که با نِمایی آجری و گنبدی ساده جلب توجه می‌کند. این امامزاده از نوادگان امام حسن مجتبی است و مقبره او مساحت بسیار اندکی در حدود ۵۰ مترمربع دارد.

امامزاده بی‌بی سکینه

امامزاده بی بی سکینه ملارد
امامزاده بی‌بی سکینه

امامزاده بی‌بی سکینه شهرت زیادی دارد و مردمان فراوانی به حاجت‌دهی آن معتقدند. از آنجا که شهرت این امامزاده زیاد و زائران پرشماری دارد، به تزئینات و نمای آن، اهمیت زیادی داده می‌شود. برای مثال، کاشی‌کاری‌ها و آینه‌کاری‌هایی در آنجا صورت گرفته و گنبدی با پوشش کاشی دارد. در حوالی امامزاده بی‌بی سکینه زائرسرایی ساخته شده و گورستانی هم در نزدیکی آن قرار دارد. بازارچه‌های فصلی مختلفی هم در محوطه امامزاده برگزار می‌شوند.

تپه ارسطو

تپه ارسطو از قدیمی‌ترین و تاریخی‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر ملارد است. قدمت این تپه باستانی به بیشتر از ۹هزار سال پیش می‌رسد. در طول سالیان مختلف، با حفاری باستان‌شناسان، آثاری مانند صنایع دستی سفالی و اسکلت‌های انسانی از این مکان استخراج و کشف شده‌اند.

تپه بالکین

در سال ۱۳۸۲، این تپه در شهر ملارد به ثبت ملی رسیده است. علت اهمیت تاریخی آن، قدمت چهارهزارساله‌اش عنوان می‌شود. در این تپه، حکاکی‌ها و تصاویری تاریخی از دوران‌های گذشته به چشم می‌خورند. روی سنگ‌ها و کتیبه‌های تپه بالکین، نقوشی از انسان‌ها، حیوانات و اَشکال هندسی دیده می‌شوند.

تخت رستم

تخت رستم در ملارد
تخت رستم

آتشکده تخت رستم متعلق به دوران ساسانیان بوده است. در حال حاضر، بقایایی از یک کوه مخروطی از آن دوران باقی مانده که ارتفاعی در حدود هزار و ۳۰۰ متر دارد. تخت رستم در فهرست آثار ملی ایران هم قرار گرفته و مسیر رسیدن به آن در ملارد، آرام، زیبا و خوش آب و هواست. بنای تخت رستم به سنگ و ملات گچی ساخته شده و مکانی برای نگهداری آتش هم در آن تعبیه کرده بودند.

جای تفریحی ملارد

در ملارد، امکان گردشگری و تفریح هم وجود دارد. در ادامه، این مکان‌ها را معرفی کرده‌ایم. در سفر به ملارد می‌توانید سری به آن‌ها بزنید.

روستای گمرکان ملارد

در بخش صفادشت ملارد، روستایی تاریخی و زیبا وجود دارد که نامش گمرکان است. در گذشته‌ها، از این روستا برای نظارت بر تردد کاروان‌های مختلف استفاده می‌شده است. تپه‌هایی باستانی و طبیعت دل‌نشینی در روستا وجود دارد که باعث می‌شود در لیست طبیعت گردی ملارد قرار بگیرد. بافت سنتی روستا و خانه‌های قدیمی آن هم برای گردشگران جالب توجه هستند.

نهر گلبرگ

در طبیعت گردی ملارد می‌توانید به نهر گلبرگ هم سر بزنید. این مورد از جاذبه‌های طبیعی شهر ملارد، تفرجگاه کوچکی است که در آن نهری باصفا وجود دارد. در حوالی نهر گلبرگ، شهربازی بازینوی ملارد واقع شده و با پشت سر گذاشتن حدود ۲ کیلومتر به آن می‌رسید. پارک آبی سوپارک ملارد هم در ۴ کیلومتری این نهر زیبا قرار دارد.

رودخانه ملارد

رودخانه شور در حوالی ملارد قرار دارد و رودی فصلی است که از غرب به شرق ناحیه اشتهارد جریان دارد. این رودخانه از کوه‌های جنوب غربی استان قزوین روان می‌شود و در نهایت به رودخانه کرج می‌پیوندد. رودخانه شور در مسیر عبور از ملارد از شوره‌زاری می‌گذرد که باعث تغییر آب آن و شورشدنش شده‌ است.

فاصله تهران تا ملارد

ملارد در نزدیکی تهران
شهر ملارد

مسیر تهران تا شهر ملارد ۵۰ کیلومتر یا به عبارت دقیق‌تر، ۴۹ کیلومتر است. برای تردد میان این دو شهر به صرف حدود ۵۲ دقیقه زمان نیاز است. شهرهای میان ملارد و تهران شامل مارلیک، مشکین دشت، فردیس، شهریار و اندیشه می‌شوند. احمدآباد مستوفی، شهر قدس، گرمدره سرآسیاب هم در این مسیر قرار دارند.

فاصله ملارد تا ماهدشت

ماهدشت در جنوب استان البرز قرار دارد و فاصله آن تا ملارد در حدود ۱۷ کیلومتر است. به طور کلی، برای رفتن از ملارد به نقاط مختلف استان البرز از حدود ۱۵ تا ۲۲ کیلومتر فاصله است.

ملارد؛ شهری با پشتوانه تاریخ در نزدیکی پایتخت

ملارد در استان تهران و در فاصله ۵۰ کیلومتری آن، قدمتی تاریخی دارد. برخی از آثار باستانی و مکان‌های تاریخی آن،قدمتی چندین هزارساله دارند و به دوران ساسانیان بازمی‌گردند. امامزاده‌ها، طبیعت کوهستانی و صنایع دستی این شهر از شاخصه‌های آن هستند.

نیلوفر شهدوست

نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلفش، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا