عباس آباد کجاست؟ | بکر و خوش آب و هوا

عباس آباد شمال کجاست؟ عباس آباد، یکی از شهرهای استان مازندران است که در بخش مرکزی شهرستان عباس‌آباد و در ناحیه شرقی شهرستان تنکابن واقع شده است. آب و هوای عباس آباد در بهار معتدل و در پاییز نیز همراه با بارش‌های فراوان است. تابستان‌های این شهر گرم شرجی و زمستان‌های آن نیز سرد و طولانی است.

فاصله عباس آباد تا متل قو 10 کیلومتر است که حدودا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد. فاصله عباس آباد تا رامسر 49 کیلومتر است که با خودروی سواری حدودا یک ساعت طول می‌کشد. فاصله نوشهر تا عباس آباد تقریباً ۴۴ کیلومتر است که پیمودن این مسافت ۵۳ دقیقه زمان می‌برد. فاصله عباس آباد تا تهران نیز ۱۷۲ کیلومتر است که می‌توانید در مدن زمان ۳ ساعت و ۲۵ دقیقه با ماشین شخصی، این مسیر را طی کنید. فاصله عباس آباد تا رشت نیز تقریبا ۱۶۴ کیلومتر است که طی کردن این مسیر حدودا ۳ ساعت و ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. همچنین فاصله نور تا عباس آباد نیز ۸۹ کیلومتر است که پیمودن این مسیر ۱ ساعت و ۳۲ دقیقه زمان می‌برد.

جاهای دیدنی عباس آباد شامل پلاژ ساحلی عباس آباد، روستای مازیچال، پارک جنگلی خرماچال، جنگل خشکه‌ داران، تنگه بهشت و غیره هستند. از جنگل های عباس آباد نیز می‌توان به جنگل خشکه‌داران، پارک جنگلی خرماچال، جنگل مازیچال و غیره اشاره کرد.

غذاهای محلی شهر عباس آباد نیز شامل خورش اسپناساک، مرغ ترش، خورش مرغ و آلو، بنه بزه آش، آش چهل گیاه، ترش ترشو، باقلا وابیج،کهی انار، مالابیج، ملاقورمه، بادمجان شکم پر، شیشه ناز، ادرک شکم پر، لوه کباب، کباب ترش بپرسته کرگ، هلی کتنی، نرگسی اسفناج و غیره هستند. از رستوران های شهر عباس آباد نیز می‌توان از رستوران بزرگ هتل گل، رستوران خانه دارچین، رستوران اکبرجوجه، رستوران آنزان، پلاکباب پهلوانان کوچک، رستوران ساحلی گیلماز و غیره نام برد.

اگر قصد سفر به شمال و اجاره ویلا را دارید با ما تا آخر این مقاله از اتاقک همراه باشید که می‌خواهیم شما را با عباس آباد آشنا کنیم، شهری که در همجواری دریا قرار گرفته و سرسبزی و طراوت از سر و رویش می‌بارد.

شهر عباس آباد کجاست؟

عباس آباد شمال کجاست؟ عباس آباد شهری در استان مازندران است و در شمال ایران قرار دارد. این شهر در ناحیه شرقی شهرستان تنکابن واقع شده است و از شمال به دریای خزر، از جنوب به منطقه کلاردشت، از شرق به شهر سلمان شهر و از غرب به شهر نشتارود متصل می‌شود. بر اساس آخرین آمار سرشماری، جمعیت عباس‌آباد در سال ۱۳۹۵ حدود ۵۲۸۳۲ نفر بوده است. شهرستان عباس آباد حدود ۳۱۱ کیلومتر مربع مساحت دارد و از ۳ بخش، ۳ شهر و ۴ دهستان تشکیل شده است. همچنین، شامل روستاهای سرسبز زیادی می‌شود و با اجاره ویلا در عباس آباد می‌توانید از طبعیت بی‌نظیر این روستاها لذت ببرید.

تاریخچه عباس آباد

شهرستان عباس آباد که در مازندران قرار دارد قبلا به نام تاریخی لنگا معروف بود. نام لنگا به سال ۲۷۷ ه‍.ق (در حدود ۱۱۰۰ سال پیش) بر می‌گردد و به عنوان یکی از آبادی‌های غرب طبرستان شناخته می‌شد. از لنگا در زمان‌های قبل از حکومت علویان همیشه به عنوان یک آبادی از شهرهای رویان یاد‌شده و در گذشته منطقه رویان از شهرستان نور، نوشهر، چالوس، تنکابن و گاهی مرز غربی آن تا رودسر ادامه می‌یافت. همچنین دو گویش طبری کجوری و طبری کلارستاقی زیر مجموعه زبان کهن طبری، گویش مردم لنگا در زمان قدیم بوده است. اگر به فکر اجاره ویلا شمال هستید، با رفتن به عباس آباد از طبیعت بکر آن دیدن کنید و در یک منطقه تاریخی اقامت داشته باشید.

معرفی شهرهای عباس آباد

توجه کنید که شهرستان عباس آباد را با روستای عباس آباد بهشهر اشتباه نگیرید. عباس آباد ۴۳ روستای زیبا و سرسبز دارد که سالانه پذیرای مسافران و گردشگران زیادی است. اسامی روستاهای تابع شهرستان عباس آباد شامل اسپی رود، امام دشت، بااوج خیل، پرچور، پسنده اولیا، پلنگ کلا، تازه آباد، تیلاکنار، تیلورسر شرقی، جیسا خضرآباد، جیسا دانیال، جیسا کلارآباد، چارز، حمزه آباد، حیدرآباد، خشکلا، خضرآباد، دانیال ، دراسرا، زیارت‌ور، سجادیه، سرتاکرات، سرلنگا، سلامت‌سرا، سی‌بن، سی‌سرا، سید محله، شجاع محله، شهرک صنعتی، طالش خیل، کاظم کلا، کراتکوتی، کلاکرده، گرجی سرا، گرداب، گلور بالا، ماشا الله آباد، مشهدی سرا، نارنج‌بندبن، ولیکستان، هردوابرود، یالبندان، یالبندان‌سرا می‌شود.

وضعیت اقتصادی شهر عباس آباد

فاصله عباس آباد تا دریا، دمای معتدل و بارش‌های قابل ملاحظه باعث شده است که به قطب تولید انواع گل و گیاه در غرب مازندران تبدیل شود. به طوری که هر سال بخش زیادی از این تولیدات به کشورهای همسایه صادر می‌گردد. استقرار شهرک صنعتی به وسعت ۹۲ هکتار، وجود ۵۲۰ قطعه اراضی جنگلی و جلگه‌ای و نیز برخورداری از جاذبه‌های فراوان گردشگری و تاریخی و سواحل زیبا از دیگر موقعیت‌های ممتاز و قابلیت‌های بالقوه اقتصادی این شهرستان محسوب می‌شود. اکثر مردم این شهر کسب‌و‌کار خود را در زمینه تولید گل و گیاه، صیادی، گردشگری و نیز فعالیت‌های صنعتی راه‌اندازی کرده‌اند. بر‌اساس همین مزیت‌ها و وجود جاهای دیدنی عباس آباد، طی سال‌های اخیر این شهرستان از رونق اقتصادی بالایی برخوردار شده است.

آداب و رسوم و فرهنگ مردم عباس آباد

مادر و پسر کنار در ورودی چوبی یک خانهآداب و رسوم و سنت‌های مردم عباس آباد مازندران هر چند از فرهنگ سنتی استان مازندران و گیلان تاثیر گرفته است اما ویژگی‌های خاصی دارد. تولد نوزاد آغازگر حیات جدید است. در این شهرستان وقتی که فرزندی به دنیا می‌آید، چهار گوشه اتاق فرزند با خواندن آیۀ الکرسی خط کشیده و با این کار حصاری نامریی به دور مادر و نوزاد ایجاد می‌شود تا از آزار اجنه مصون بمانند و از فرزند تا شش شب مواظبت کند. این عمل را چله‌پایی نامیده‌اند.

زمانی که اولین دندان فرزند درمی‌آید، مراسمی به نام دندان‌کشان (یا دندانی) برگزار می‌شود. در این مراسم معمولا اقوام نزدیک دور هم جمع‌شده و در دیگی بزرگ مقداری گندم، لوبیا و باقلا پخت‌کرده و سپس آن را داخل ظرفی می‌ریزند و بین افراد محله پخش می‌کنند.

در این شهرستان برای استقبال از بهار، از شب چهارشنبه سوری پاکسازی و نقاشی منازل آغاز می‌شود و حلول سال نو را با پهن کردن سفره هفت‌سین جشن می‌گیرند. با آمدن سال نو برای تبرک‌نمودن خانه معمولا به دست کودک یک دسته گل و کتاب قرآن می‌دهند و خانه را با قدم نو متبرک می‌کنند. این عمل را مادرمه نامیده‌اند.

یکی‌دیگر از آداب و روسوم، مراسم عروسی است ابتدا خواستگاری بوسیله اقوام انجام می‌شود و پس از رضایت خانواده عروس معمولا غذایی در شب آماده می‌کنند که نام آن آروپلو است، سپس مراسم شربت‌خوری که همراه با مراسم عقد‌کنان صورت می‌گیرد. پس از این مراسم دوران نامزدی آغاز ‌شده که از شش ماه تا یک سال است و شب قبل از عروسی مراسم حنا‌بندان برگذار‌شده و فردای آن روز مراسم عروسی و پذیرای انجام می‌گیرد و سپس مراسم رفتن دنبال عروس طی تشریفاتی در خانواده عروس برای اجازه‌گرفتن و بردن عروس به خانه داماد برگذار می‌شود.

آب و هوای شهر عباس آباد

عباس آباد یکی از شهرستان‌های خوش آب‌و‌هوای استان مازندران محسوب می‌شود. این شهرستان دمایی معتدل دارد و از بارش‌های زیادی برخوردار است. همچنین فاصله عباس آباد تا دریا، هوای خنک و جاهای دیدنی عباس آباد باعث‌شده که این شهر از محبوبیت زیادی در بین مسافران  برخوردار شود.

بهترین زمان سفر به شهر عباس آباد

عباس آباد شمال، در فصل بهار دارای زیباترین طبیعت است. آب و هوای این شهر در اواسط فروردین معتدل می‌شود و این اعتدال تا اوایل تیر ماه ادامه می‌یابد. همچنین، از اول بهار تا وسط تابستان، کشت برنج در این شهر آغاز می‌شود. عباس آباد در تابستان‌ها هوایی بسیار گرم و شرجی و مرطوب دارد و به همین دلیل در این فصل سفر به این شهر توصیه نمی‌شود. همچنین در فصل پاییز نیز دارای بارندگی‌های فراوانی خواهد بود. خلوت‌بودن شهر و مناطق تفریحی و گردشگری به سبب بازگشایی مدارس، از مزیت سفر به این شهر در فصل پاییز است. به طور کلی باتوجه به فاصله عباس آباد تا دریا و قرارگیری آن در امتداد رشته کوه‌های البرز و قرار‌گرفتن در دسته شهرهای کوهستانی، زمستان‌های سرد و طولانی دارد و سفر در این سه ماه سال نیز به مسافران توصیه نمی‌شود. در کل بهترین زمان سفر به عباس آباد اوایل بهار تا اواسط تابستان است.

مکان‌ های دیدنی عباس آباد

شهرستان عباس آباد از جاذبه‌های گردشگری فراوانی برخوردار است. از جمله جاهای دیدنی عباس آباد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

جنگل خشکه‌ داران

درختان و سرسبزی پارک جنگلی خشکه دارنجنگل خشکه داران در واقع تنها جنگل جلگه‌ای در ایران است که به واسطه کمیاب بودن، جزو یکی از آثار طبیعی ارزشمند و مهم عباس آباد به حساب می‌آید. در این جنگل گونه‌های جانوری و گیاهی بسیار متنوعی وجود دارند و زیبایی این جنگل را دو چندان کرده‌اند. پیشنهاد می‌کنیم در صورت سفر به عباس آباد، حتما از این مکان زیبا دیدن کنید.

روستای مازیچال

منظره ی کوه های پوشیده از درخت . یک کلبه چوبی روی تپه سرسبز در روستای مازیچالیکی دیگر از مکان‌های دیدنی عباس آباد روستای مازیچال است. این جنگل شبیه به یک گودال بوده و تعداد زیادی درخت بلوط را در خود جای داده است. این روستا جزو مناطق ییلاقی عباس آباد به شمار می‌آید که به همین دلیل تابستان‌های آن خنک و دلچسب است.

پارک جنگلی خرماچال عباس آباد

رودخانه ای در میان پارک جنگلی خرمچالبه عنوان دیگر جاذبه گردشگری عباس آباد باید به پارک جنگلی خرماچال اشاره کنیم. این جنگلی بین جاده کلاردشت و عباس آباد واقع شده است. خرماچال نیز در فصل تابستان که گرمای زیادی اکثر منطق را فرا می‌گیرد، هوای بسیار دلچسب و خنکی دارد. این پارک جنگلی برای چند ساعت پیکنیک و وقت گذرانی بسیار گزینه مناسبی است.

پلاژ ساحلی عباس آباد

پلاژ ساحلی لب دریا و تخت هایی برای نشستن مسافران در پلاژدر این پلاژ ساحلی امکان شنا و پیک‌نیک وجود دارد و شما می‌توانید اوقات خوشی را در آنجا تجربه کنید. پلاژ ساحلی عباس آباد برای شنا ایمن سازی شده و همچنین به منظور اقامت، رستوران‌ها و اتاق‌هایی نیز در آنجا وجود دارد که در صورت تمایل می‌توانید از آنها استفاده کنید.

سوغات و صنایع دستی شهر عباس آباد

چند سبد حصیری رنگی از صنایع دستی مازندراناز جاذبه‌های هر شهری می‌توان به سوغاتی‌های آن اشاره کرد. عباس آباد نیز مانند سایر مناطق گردشگری، دارای تولیدات و محصولات خاصی است. این شهر صنایع دستی متنوعی دارد که می‌توانید آن‌ها را برای عزیزان خود خریداری نمایید. از جمله سوغاتی‌های عباس آباد می‌توان به انواع شیرینی‌ها، انواع محصولات کشاورزی، نازک‌کاری‌های چوبی، تابلو فرش‌ها، کتیبه‌های سفالی و سرامیکی، سبد‌ها، کلاه‌های حصیری و حتی لباس‌های محلی اشاره کرد.

برای آشنایی بیشتر مقاله جاهای دیدنی عباس آباد را مطالعه کنید.

غذاهای محلی شهر عباس آباد

اردک درسته شکم پر به همراه دورچین شبزی از غذاهای محلی عباس ابادعلاوه بر اینکه جاهای دیدنی عباس آباد بسیار زیاد است، این شهرستان، طیف وسیعی از غذاهای رنگارنگ با چاشنی‌ها و سبزی‌های بومی، مواد اولیه سالم را شامل می‌شود که بهترین بخش سفر به این خطه از کشور همین خوردن غذاهای محلی آن است. شهرهای شمالی ایران از جمله شهرستان عباس آباد به غیر از جاذبه‌های منحصربه‌فرد، غذاهای بسیار خوشمزه‌ای نیز دارد که نمایانگر فرهنگ این منطقه هستند. غذاهای شمالی، دنیایی از غذاهای سالم و خوشمزه را تشکیل می‌دهند که حتی افراد بیمار مثل کسانی که به فشارخون و دیابت مبتلا هستند، می‌توانند این غذاها را با خیال راحت میل کنند.

استفاده از مواد اولیه تازه و طبیعی مانند دانه‌های انار جنگلی در رب انار، شیر، گردو، ماست، کره، دوغ و روغن حیوانی باعث پخت غذاهای ارگانیک و سالم در این شهر می‌شود. مصرف کم نمک، شکر و روغن و استفاده زیاد از سیر و پیاز نیز از جمله ویژگی‌های این غذاها به شمار می‌روند. حتما در سفر خود به مازندران و علاوه بر دیدن چشم‌اندازهای آن، خوردن غذاهای محلی این دیار را تجربه کنید. علاوه بر معرفی جاهای دیدنی عباس آباد، از غذاهای محلی عباس آباد می‌توان مالابیج، ملاقورمه، بادمجان شکم پر، خورش عدس، خورش کدو سبز، اسفناج مرجی، قلیه، چنگل قلیه، کدو بره، آغوز مسما، خورش ناردون، خورش بادمجان کبابی، خورش اسپناساک، مرغ ترش، خورش مرغ و آلو، کهی انار، خورش ترش سماق، شیشه ناز، ادرک شکم پر، کشمش پلو، بیج بیج، زیره پلو، شیره پلو، لوه کباب، کباب ترش، بنه بزه آش، آش چهل گیاه، ترش ترشو، باقلا وابیج، بپرسته کرگ، هلی کتنی، نرگسی اسفناج، مشکوفی را نام برد.

رستوران های شهر عباس آباد

پلو و مرغ و رب انار به همراه دورچین غذای مخصوص رستوران های اکبر جوجههنگام سفر به شهرستان  عباس آباد می‌توانید به رستوران‌هایی که در این منطقه وجود دارد بروید و از خوردن غذاهای خوب آنها لذت ببرید. از جمله رستوران‌های معروف عباس آباد می‌توان به رستوران بزرگ هتل گل واقع در مسیر جاده ساحلی، رستوران خانه دارچین در خیابان شهدا (مسیر گل کوه)، رستوران اکبرجوجه عباس آباد در مسیر جاده ساحلی، رستوران پلاکباب پهلوانان کوچک در راه جاده چالوس، رستوران ساحلی گیلماز در مسیر جاده ساحلی ، اشاره کرد.

برای آشنایی بیشتر مقاله سوغات و صنایع دستی عباس آباد را مطالعه کنید.

مراکز خرید شهر عباس آباد

مردی در حال پاک کردن ماهی در بازار ماهی فروشانمراکز خرید متنوع و زیادی در عباس آباد وجود دارد. برخی از این مراکز خرید به شرح زیر است:

  • گالری کمند
  • گلستان آزالیا
  • شهر سفال
  • هایپر مارکت چند منظوره
  • مرکز خرید عباس آباد
  • فایبر گلاس یزدی
  • پاساژ قائم
  • بازار ماهی فروشان عباس آباد

اقامت در شهر عباس آباد

علاوه بر جاذبه گردشگری فوق‌العاده، شهر عباس آباد دارای امکانات رفاهی خوبی نیز هست. همچنین کار ویلاسازی در این منطقه بسیار رایج و پررونق است. شما هنگام سفر برای اجاره ویلا و سوئیت در عباس آباد هیچ دغدغه ای نخواهید داشت؛ به علاوه، عباس آباد در فاصله کمی از شهر چالوس قرار دارد؛ بنابراین امکان استفاده از مراکز اقامتی شهر چالوس نیز برای مسافرانی که به این شهر سفر می‌کنند، وجود دارد. هتل الماس عباس آباد، اقامتگاه بومگردی کلبه سوتراش، هتل آپارتمان آسمان و… از جمله اقامتگاه‌های عباس آباد هستند که شما برای رزرو این اقامتگاه‌ها و اجاره ویلا و سوئیت می‌توانید به وبسایت اتاقک مراجعه کنید.

راه‌های دسترسی به شهر عباس آباد

همانطور که گفتیم عباس آباد در غرب مازندران و در میان جنگل‌های سرسبز دامنه‌های البرز و در جوار ساحل دریای خزر قرار دارد و از شمال به دریای خزر، از غرب به جنگل‌های خشکه داران، از جنوب به کلاردشت و از شرق به سلمان شهر متصل بوده و فاصله آن تا تهران نیز حدودا ۱۸۵ کیلومتر است. دسترسی به عباس آباد از طریق جاده هراز و چالوس میسر می‌شود.

نکاتی که در سفر به شهر عباس آباد لازم است بدانید

عباس آباد یکی از مناطق بکر و دست نخورده شمال کشور محسوب می‌شود که باید از آن در برابر تخریب محافظت کنیم. محیط‌زیست فقط برای نسل حاضر یا نسل‌های گذشته نیست؛ بلکه نسل‌های آینده نیز باید به خوبی از آن استفاده کنند و بهره ببرند. در صورت آسیب‌دیدن فضاهای طبیعی و بکر، آنها از حالت زیبای اولیه خارج‌ شده و به طور طبیعی جاذبه‌های گردشگری خود را  از دست خواهند داد. ما می‌توانیم به راحتی از محیط‌زیست عباس آباد محافظت کنیم. فقط کافی است که هرکدام از ما زباله‌ها را داخل سطل زباله ریخته و از تخریب و نابود‌کردن پوشش گیاهی و جنگلی بپرهیزیم.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. سلام و وقت بخیر، بنده متولد و ساکن بهشهر هستم و این عکسی که از دریاچه عباس آباد شهرستان عباس آباد گذاشتید، بنظرم عکس سد عباس آباد شهرستان بهشهر هست.تصحیح بفرمایید.ممنون

    1. سلام باعرض ادب صحبت ایشون درسته من خودم ساکن عباس آباد هستم دریاچه معتلق به بهشهر است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا