کلاچای کجاست؟

کلاچای در شرقی‌ترین نقطه استان گیلان قرار گرفته و آب‌وهوایی متفاوت در طول سال دارد. این شهر از شمال به دریای خزر می‌رسد و به‌همین‌دلیل رطوبت دریا در تابستان‌‌ها هوا را به شدت شرجی می‌کند. گرمای هوا یک طرف، شرجی بودن آن باعث عرق‌ریزان تابستان می‌شود. این شهر از شرق به چابکسر، از غرب به رودسر و از جنوب به رحیم‌آباد و ارتفاعات جنگل‌‌های البرز می‌رسد پس کاملا در سرسبزی احاطه شده است. جاهای دیدنی کلاچای شامل ساحل کلاچای، رودخانه پلرود، روستای واجارگاه و سیاهکلرود هستند که خودشان یک سفر گردشگری جدا نیاز دارند. این شهر فاصله کمی با رشت و لاهیجان و رامسر و چالوس داشته و با حداکثر ۲ ساعت رانندگی به این شهرها دسترسی خواهید داشت. هواشناسی کلاچای هم همیشه می‌گوید که بهار و پاییز بهترین فصل برای سفر خواهد بود.

هواشناسی کلاچای

کلاچای جزو شرقی‌ترین شهرهای استان گیلان است که از شمال با دریای خزر، از شرق با چابکسر، از غرب با رودسر و از جنوب با ارتفاعات جنگل‌های البرز و رحیم‌آباد احاطه شده است.

وضعیت آب‌وهوا در ماه‌های اول فروردین خیلی خوب و مطبوع است چون هنوز خورشید آن روی سوزان خودش را نشان نداده اما از وسط‌های اردیبهشت تا اوایل خرداد هوا رو به گرم شدن می‌گذارد. باتوجه‌به موقعیت جغرافیایی، هواشناسی کلاچای در فصل‌های مختلف سال متفاوت از دیگری است. این شهر به‌دلیل نزدیکی به دریا، آب‌وهوایی شرجی در تابستان دارد که همین شرجی بودن هوا باعث افزایش رطوبت و افزایش دما در تابستان خواهد شد. اگر در فصل تابستان خصوصا تیر و مرداد در کلاچای بیرون از خانه باشید، مثل ابر بهاری عرق می‌ریزید.

تابستان را که پشت سر بگذارید، پاییز با آن آب‌وهوای مطبوع و دلچسب و باران‌های گاه‌وبی‌گاه از راه می‌رسد. هوا حالا آنقدر در کلاچای لذت‌بخش و دلنشین شده که سیل گردشگران به سمت شهر و روستاهای کلاچای سرازیر شود. پاییز برگ‌ریزان که با آن تگرگ‌ها و باران‌هایش خداحافظی کند باید به زمستان سرد و سخت کلاچای سلام کنید. اینجا از سمت دریا سوزی می‌آید که استخوان می‌ترکاند. بنابراین اگر در فصل زمستان به کلاچای رفتید حتما با خودتان لباس گرم ببرید.

با این تفاسیر در میان چهار فصل سال، بهار و پاییز می‌تواند جزو بهترین‌ انتخاب‌های شما برای سفر به این شهر زیبا و رویایی باشد.

روستاهای اطراف کلاچای

روستاهای زیادی در اطراف کلاچای هستند که واقعا مثل یک اثر هنری می‌درخشند.

روستای اره چاک اشکورات

یکی از روستاهای کلاچای که منطقه‌ای ییلاقی است، روستای اره چاک اشکورات نام دارد. این روستا پُر از جاذبه‌های گردشگری و جاهای دیدنی است چون در ارتفاعات سرسبزی قرار گرفته که مسیر کلاچای به قزوین است.

این روستای ییلاقی محل زندگی خیلی از افرادی است که تابستان به دنبال جایی خنک و خوش‌ آب‌وهوا هستند. جمعیت این روستا در ماه‌های دیگر سال (غیر از تابستان) حدود ۲۰ خانواده است. اما در فصل تابستان تعداد خانواده‌هایی که در اره چاک اشکورات زندگی می‌کنند افزایش پیدا می‌کند. این روستا به داشتن باغ‌های فندق شهرت دارد.

لوکیشن روستای اره چاک اشکورات روی گوگل‌مپ

لوکیشن این روستا روی گوگل‌مپ ثبت نشده اگر به این منطقه سفری داشتید حتما لوکیشن آن را ثبت کنید.

روستای واجارگاه

یکی از شرقی‌ترین روستاهای بخش کلاچای شهرستان رودسر، روستای واجارگاه است که به زبان گیلکی به آن وَجَئرگِه می‌گویند. این روستا مملو از باغ‌های چای و مرکبات است و ارتفاعات آن خصوصا جاده کوهپایه‌ای سبزکویه یا مسیر بزکویه واقعا زیبا و غیرقابل‌ توصیف است. در این روستا حدود ۷ کارخانه چای وجود دارد که همگی فعال هستند.

روستای واجارگاه کلاچای

از دیگر جاهای دیدنی واجارگاه می‌توان به باغ مهستان اشاره کرد که در مرز بین دو استان گیلان و مازندران قرار گرفته و در سال ۱۳۹۴ به بهره‌برداری رسیده است. در این باغ غیر از گونه‌های گیاهی مختلف می‌توانید نمونه‌هایی از فرهنگ و اصالت مردم گیلان را نیز ببینید.

بهترین زمان سفر به واجارگاه، فصل بهار است. یعنی درست همان موقعی که درخت‌ها شکوفه داده‌اند و مه غلیظی مسیر بزکویه را در آغوش کشیده است.

لوکیشن روستای واجارگاه روی گوگل‌مپ

روستای سیاهکلرود

روستای سرسبز سیاهکلرود یکی از دیدنی‌ترین و زیباترین روستاهای گیلان در بخش کلاچای است. این روستا آنقدر دیدنی هست که حتی مسیر رسیدن به آن هم تماشایی است. اینجا رودخانه‌ای جریان دارد که در کنارش تعداد زیادی درخت‌های خزه بسته زندگی می‌کنند.

روستای سیاهکلرود کلاچای

خزه‌ها خودشان را از روی زمین به تنه درخت رسانده‌اند و حالا تعدادی از آن‌ها آنقدر پیش‌روی کرده‌اند که می‌توانند به نوک شاخه‌ها رسیده و آفتاب را لمس کنند. اینجا رودخانه‌های زیادی دارد که شامل خشکرود، کوه سرد، پربرف سمام و تعدادی رودخانه بزرگ و کوچک دیگر است. البته نباید باغ‌ها و مزرعه‌های مختلف آن را نادیده گرفت.

لوکیشن روستای سیاهکلرود روی گوگل‌مپ

روستای سلاکجان

روستای سلاکجان یکی دیگر از روستاهای کلاچای است که در ۸ کیلومتری جنوب این شهر قرار گرفته و مثل دیگر روستاهای کلاچای در زیبایی و هوای خوب غرق شده است. مسیر دسترسی به روستای سلاکجان از طریق روستای واجارگاه بوده بنابراین بازدید از این روستا یک تیر و دو نشان است.

یکی از ویژگی‌های جذاب روستای سلاکجان این است که به اینترنت دسترسی ندارد بنابراین وقتی در این روستا اقامت کنید فقط خودتان هستید و طبیعت و آب‌وهوای خوش و فضای باغ‌های زیبای روستا.

لوکیشن روستای سلاکجان روی گوگل‌مپ

مسافت و مسیرها

فاصله کلاچای تا شهرهای مهم به شرح زیر است.

کلاچای کجاست

فاصله کلاچای تا رشت

فاصله کلاچای تا رشت ۷۰ کیلومتر است و حدود ۱ ساعت و ۴۳ دقیقه در راه هستید.

برای رفتن به رشت باید از کلاچای در خیابان امام خمینی برانید تا وارد جاده رودسر – رامسر شوید. در این جاده هم‌چنان به راه خود ادامه دهید تا میدان معلم و میدان امام رضا رد شوید. جاده رودسر – رامسر را ادامه دهید تا در انتها وارد جاده رودسر به لنگرود شوید. در انتهای این جاده به کنارگذر لنگرود و بعد از آن وارد جاده لاهیجان به لنگرود شوید. بعد از این جاده، باید وارد بزرگراه لاهیجان به رشت شده و از میدان ابریشم عبور کنید. از کوچصفهان که عبور کردید وارد جاده کمربندی کوچصفهان می‌شوید. همین مسیر را که ادامه دهید به رشت می‌رسید.

فاصله کلاچای تا رامسر

فاصله کلاچای تا رامسر ۳۰ کیلومتر است و حدود ۳۷ دقیقه در راه هستید.

برای رفتن به کلاچای وارد جاده رودسر به رامسر شده و مسیر خود را ادامه دهید تا وارد جاده ساحلی شوید. در جاده ساحلی برانید تا به میدان شهید رجایی برسید. دور میدان وارد بلوار شهید عباس منفرد شوید تا به مرکز شهر رامسر برسید.

فاصله کلاچای تا لاهیجان

فاصله کلاچای تا لاهیجان ۴۵ کیلومتر است و حدود ۴۷ دقیقه در راه هستید.

برای رفتن به لاهیجان همان مسیر رشت را تا انتهای جاده کنارگذر لنگرود ادامه داده و بعد از آن وارد بلوار امام رضا شوید. در انتهای بلوار می‌توانید وارد مرکز شهر لاهیجان شوید.

فاصله کلاچای تا چالوس

فاصله کلاچای تا چالوس ۱۱۳ کیلومتر است و حدود ۲ ساعت و ۱۸ دقیقه در راه هستید.

برای رفتن به چالوس همان مسیر رامسر را تا میدان شهید رجایی ادامه داده و سپس دور میدان وارد بلوار باهنر شوید. در انتهای بلوار باهنر وارد بلوار معلم شده و از دور میدان معلم وارد جاده ساحلی (بلوار امام خمینی) شوید. مسیر جاده ساحلی را ادامه دهید تا از میدان خلعتبری عبور کنید. بعد از میدان وارد جاده رامسر – تنکابن می‌شوید. در ادامه وارد کنارگذر تنکابن می‌شوید، مسیر را ادامه دهید تا وارد جاده چالوس – تنکابن شوید. در انتهای این مسیر به چالوس خواهید رسید.

جاذبه‌های طبیعی و تاریخی

کلاچای جاذبه‌های گردشگری، تاریخی و طبیعی زیادی دارد که در ادامه فقط تعدادی از آن‌ها معرفی می‌شوند.

رودخانه پلرود

رودخانه پلرود یکی از جاهای دیدنی کلاچای است که باید از نزدیک ببینید. این رودخانه پُرآب و زلال عرض زیادی داشته و میزبان ماهی‌های مختلفی است. پلرود بزرگ‌ترین رودخانه شرقی استان گیلان است که در بخش کلاچای شهر رودسر قرار گرفته و شاخه‌های بزرگی از آن تشکیل می‌شود. یکی از این شاخه‌ها چاک‌رود است و در غرب تا بخش موسی کلایه و کیلشم ادامه پیدا می‌کند تا به سفید رود بریزد.

رودخانه پلرود

اگر به این منطقه سفر کردید می‌توانید در کنار رودخانه بساط پیک‌نیک را پهن کرده و از صدای خوش و دلنشین پرنده‌ها لذت ببرید.

لوکیشن رودخانه پلرود روی گوگل‌مپ

غار درین کش

غار درین کش یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی کلاچای است اما اطلاعات زیادی از این غار در دسترس نیست. حتی لوکیشن آن هم ثبت نشده و تنها مسیر آن را روستایی‌ها می‌دانند.

لوکیشن غار درین کش روی گوگل‌مپ

لوکیشن غار درین کش روی گوگل‌مپ ثبت نشده اگر برای بازدید از این غار رفتید، حتما لوکیشن آن را ثبت کنید.

ساحل کلاچای

ساحل کلاچای

بیشتر ساحل کلاچای با سنگ‌های بزرگ پوشانده شده تا خطر غرق شدن را کاهش داده باشند و از طرفی ساحل تمیز و زیبا باقی بماند. اگر به‌دنبال جایی آرام و دلنشین هستید که ساعتی را با شنیدن صدای سیلی‌های موج دریای خزر به ساحل استراحت کنید، ساحل کلاچای می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما باشد. فقط توجه کنید که در بخش‌های مخصوصی از ساحل می‌توانید شنا کنید. یک لیوان چای لاهیجان بریزید و با ساحل خلوت کنید تا خستگی از تنتان فرار کند.

لوکیشن ساحل کلاچای روی گوگل‌مپ

آبشار سیاه لم

اگر جاذبه‌هایی مثل آبشار و چشمه برای شما جذاب است و زندگی‌های شکل گرفته در کنار آن را دوست دارید، آبشار سیاه لم کلاچای می‌تواند گزینه خوبی برای عصر یک روز گرم تابستانی باشد. چون هوای این منطقه به‌خاطر آبشار و چشمه‌ها و همین‌طور حضور سبز درختان، خنک و مطبوع است. برای رسیدن به آبشار باید حدود ۳۰ دقیقه در مزرعه‌های چای و باغ مرکبات پیاده‌روی کنید که خودش نوعی تفریح جدید محسوب می‌شود. وقتی به آبشار برسید تازه می‌بینید که این همه پیاده‌روی ارزشش را داشته است.

لوکیشن آبشار سیاه لم روی گوگل‌مپ

لوکیشن آبشار سیاه لم روی گوگل‌مپ ثبت نشده بنابراین اگر گذرتان به این آبشار خورد لوکیشن آن را ثبت کنید.

کوه سماموس

کوه سماموس

یکی دیگر از جاهای دیدنی کلاچای، کوه سماموس است. این کوه در قسمت جنوبی کلاچای قرار گرفته و به‌نوعی مرز بین جنگل‌های شمال و دره اشکور محسوب می‌شود. ارتفاع کوه سماموس حدود ۳ هزار و ۷۲۱ متر است و در جنوب به قله بزرگ خشچال و کوه‌ بزابن می‌رسد.

اگر بخواهیم درباره وجه تسمیه اسم کوه بگوییم این‌طور می‌شود که «سمام» اسم روستایی در بخش املش گیلان است و «موس» به معنای تپه‌ است. کوه سماموس یکی از بهترین انتخاب‌ها برای کوه‌نوردی است چون فضای سرسبز و زیبای آن هرگز برای شما تکراری نشده و برای ادامه مسیر به همه انرژی دوباره می‌دهد. گل‌های تازه به تازه‌ای که در کوهپایه می‌رویند جایی فوق‌العاده برای عکاسی هستند پس این فرصت را از دست ندهید.

لوکیشن کوه سماموس روی گوگل‌مپ

کلاچای و سفر به شرقی‌ترین نقطه گیلان

کلاچای جای دیدنی زیاد دارد و روستاهای این شهر آنچنان تصاویر خیره‌کننده‌ای از سرسبزی و طبیعت دارند که شیفته آنجا خواهید شد. این شهر یکی از اصلی‌ترین مقاصد سفرهای نوروزی و تابستانی است. البته به‌خاطر آب‌وهوای گرم و شرجی فصل پاییز هم گردشگر در این شهر خیلی زیاد است. آنچه که گردشگران را به سمت کلاچای می‌کشاند، آب‌وهوای مطبوع و خوب آن در بهار و پاییز و جاهای دیدنی کلاچای است. این دیدنی‌ها در بهار با شکوفه‌های بهاری و در پاییز با برگ‌ریزان درخت‌های مختلف زیباتر نیز خواهند شد. اگر برای سفر به این شهر برنامه‌ریزی می‌کنید، اتاقک اقامتگاه‌های مختلفی دارد که می‌توانید آن‌ها را از قبل و به‌صورت آنلاین رزرو کنید.

سوالات متداول

  1. کلاچای کجاست؟ کلاچای یکی از شرقی‌ترین شهرهای استان گیلان است که طبیعتی سرسبز و بی‌نظیر داشته و فقط ۷۰ کیلومتر با رشت فاصله دارد.
  2. بهترین فصل برای سفر به کلاچای کدام است؟ بهترین فصل برای سفر به کلاچای بهار و پاییز است چون فصل تابستان هوا خیلی گرم و شرجی است و عرق از سر تا پای شما را خیس می‌کند.
  3. روستاهای دیدنی کلاچای کدامند؟ روستای واجارگاه، روستای سیاهکلرود و روستای سلاکجان از جمله زیباترین روستاهای کلاچای هستند.

 

 

فرحناز احمدزاده

گفتن داستان‌ها از زاویه‌ای دیگر، پیشۀ من است. داستان‌هایی که پنجره‌ای رنگی روبه‌روی چشمان شما باز می‌کنند تا در میان ازدحام دنیای بیرون، راه خود را پیدا کنید. می‌نویسم تا با اشتیاق دنبال آرزوها بروید، با آگاهی بخرید، آسان سفر کنید و زندگی را راحت‌تر بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا