
زواره، یکی از جاذبههای کویری ایران، به عنوان مقصدی آرام و تاریخی، همواره گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. این شهر که در قلب کویر مرکزی ایران واقع شده، نه تنها با طبیعت بینظیر و کویرهای دلفریب خود شناخته میشود، بلکه تاریخچهای غنی و فرهنگی جذاب نیز دارد.
فاصله زواره تا اصفهان؟ زواره در فاصله حدود ۱۱۵ کیلومتری از اصفهان قرار دارد. برای رسیدن به این شهر از اصفهان، با خودروی شخصی میتوانید حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت زمان بگذارید. فاصله زواره تا کاشان؟ زواره از کاشان حدود ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد. با خودروی شخصی، این مسیر معمولاً در حدود یک ساعت و نیم طی میشود.
زواره در کدام استان است؟ زواره در استان اصفهان واقع شده است. این شهر از توابع شهرستان اردستان میباشد. فاصله زواره تا تهران؟ فاصله زواره تا تهران حدود ۴۵۰ کیلومتر است. برای سفر به این شهر از پایتخت، زمان تقریبی سفر با خودرو حدود ۵ تا ۶ ساعت خواهد بود.
آداب و رسوم شهر زواره؟ مردم زواره به آداب و رسوم مذهبی خود اهمیت زیادی میدهند. برگزاری مراسم تعزیه، سینهزنی و زنجیرزنی در ایام محرم و صفر از جمله این آداب است. علاوه بر این، مردم زواره در هنرهای سنتی مانند گلیمبافی و قالیبافی نیز مهارت دارند.
آب و هوای زواره؟ زواره دارای آب و هوای گرم و خشک است. تابستانها دمای هوا ممکن است تا ۴۲ درجه سانتیگراد برسد، و در زمستانها دما به حدود ۸ درجه سانتیگراد کاهش مییابد. بادهای کویری که در این منطقه میوزند، به شدت بر شرایط آب و هوای این شهر تاثیر دارند. بهترین زمان سفر به زواره؟ بهترین زمان برای سفر به زواره، بهار و پاییز است. از اوایل اسفند تا اردیبهشت و از مهر تا آبان، هوای زواره دلپذیر و مناسب برای گردشگری است.
جاهای دیدنی زواره؟ زواره با جاذبههای تاریخی و طبیعی فراوان خود، به یکی از مقاصد گردشگری محبوب تبدیل شده است. مسجد جامع چهارایوانی، کویر دق سرخ، قلعه سنگ بست، یخچال سنتی زواره و خانه هشتبهشت نیری تنها بخشی از جاذبههای دیدنی این شهر هستند که هر کدام از آنها داستانی جذاب از تاریخ و فرهنگ غنی زواره را روایت میکنند. برای اطلاعات بیشتر و برنامهریزی سفر، زواره میتواند تجربهای منحصر به فرد برای شما به ارمغان آورد.
زواره، مقصدی بینظیر برای عاشقان طبیعت و آرامش. با اجاره اقامتگاه زواره از اتاقک، تجربهای فراموشنشدنی از سفر خواهید داشت.
زواره کجاست؟
زواره از توابع شهرستان اردستان در استان اصفهان است. این شهر در شمال شرقی اردستان و در فاصله ۱۰ کیلومتری از آن قرار دارد. زواره در حاشیه جنوبی دشت کویر قرار گرفته و مساحت آن، حدود ۶۴۹۹ کیلومترمربع است. شهرستان نطنز، همسایه غربی زواره و شهرستانهای اردستان و نائین، همسایگان جنوب غربی و جنوب شرقی آن هستند.
تاریخچه زواره
بعضی از تاریخدانان میگویند که نام شهر زواره از نام برادر رستم در شاهنامه گرفته شده است. نام قدیم شهر زواره، «اوزواره» بوده که بخش اول آن یعنی اوز، در زبان اوستایی به معنای آب و پسوند واره هم به معنی همانند است. در قرن چهارم هجری، بخشی از سادات طباطبایی شهر اصفهان به دلیل وجود مقبره امامزاده یحیی به این شهر مهاجرت کردند، به همین دلیل این شهر به «مدینه السادات» هم مشهور است.
در قرن هفتم زواره به دستور هلاکوخان مغول ویران شد و این اتفاق، باعث شد سادات طباطبایی مجبور به ترک این شهر شوند. بعد از بازگشت مجدد سادات، میان آنها و اهالی کرمان و یزد که ساکنان جدید زواره بودند، درباره مالکیت زمینهای این شهر اختلاف به وجود آمد که با وساطت خواجهنصیرالدین طوسی وزیر هلاکوخان برطرف شد.
زواره در زمان قاجار، مرکز شهرستان اردستان بود و در سال ۱۳۳۲ شمسی تبدیل به شهر شد.
فرهنگ و آدابورسوم زواره
مساجد تاریخی متعدد و سکونت سادات طباطبایی، زواره را در دسته شهرهای مذهبی قرار میدهد. برگزاری پرشور مراسم تعزیه، سینهزنی و زنجیرزنی در ماههای محرم و صفر، نشانه دیگری از اعتقاد اهالی زواره است.
گویش مردم زواره اردستانی است. آنها هنرمندان چیرهدستی در زمینه فرشبافی و گلیمبافی هستند، همچنین وجود خانهها و بناهایی با معماری منحصربهفرد، از فرهنگ غنی این شهر به ما خبر میدهد.
شهرها و روستاهای زواره
زواره از دو دهستان سفلی و ریگستان تشکیل شده است. دهستان ریگستان ۲۵ روستا و دهستان سفلی ۲۲ روستا دارد. مرکز دهستان سفلی، آبادی شهراب و مرکز دهستان ریگستان، آبادی تلکآباد است. در ادامه نام تعدادی از روستاهای زواره را میبینید:
- دچان
- اللهآباد
- اکبرآباد
- درقه
- دولتآباد
- سرهنگآباد
- امیرآباد
- باقرآباد
- جعفر آباد
- جهانآباد
اقتصاد شهر زواره
قناتها و چاههای عمیقی که در زواره وجود دارند، آب موردنیاز برای کشاورزی و آشامیدن را تأمین میکنند؛ بنابراین پایه اصلی اقتصاد زواره کشاورزی است. از مهمترین محصولات کشاورزان زواره میتوان به پسته، گندم، جو، خرما، ذرت، پنبه، کنجد، کرچک، ترهبار، انار و انجیر اشاره کرد. جالب است بدانید که قدمت برخی از باغهای پسته این شهر به ۸۰۰ سال میرسد.
در اطراف زواره شهرکهای صنعتی متعددی وجود دارد. یکی دیگر از منابع کسب درآمد مردم زواره، کار در کارخانههای فعال این شهرکها مانند کارخانههای فولاد زواره، مجموعه کارخانههای رشد طیور زواره و کارخانه مقواسازی است. زوارهایها در تولید صنایعدستی چیرهدست هستند و گلیمبافی و قالیبافی یکی دیگر از راههای کسب درآمد مردم این شهر است.
زواره، مقصدی ایدهآل برای کسانی که در جستجوی آرامش و زیباییهای طبیعی هستند. با اجاره اقامتگاه نطنز از اتاقک، هر لحظه از سفر شما به یاد ماندنی خواهد بود.
آبوهوای زواره
طبیعی است به خاطر وجود کویر دق سرخ (یکی از بخشهای دشت کویر) در زواره، آبوهوای این شهر گرم و خشک باشد. اگر به زواره سفر کردید مراقب بادهای کویری این شهر باشید. این بادها به باد زرد، باد سرخ و باد سیاه معروف هستند و با خود گردوخاک و صدای زیادی به همراه میآورند.
حداکثر دمای زواره در تابستان به ۴۲ درجه سانتیگراد میرسد. با اینکه در زمستان حداقل دمای این شهر ۸ درجه است ولی با وجود بادهایی که گفتیم، میتوان تصور کرد هوای این شهر در زمستان سردتر از چیزی باشد که به نظر میرسد. به طور معمول، میانگین بارش باران در این شهر کویری، سالانه بیشتر از ۷۵ تا ۸۰ میلیمتر نمیشود.
بهترین زمان سفر به زواره
اگر تحمل گرمای شدید در تابستان یا زمستانهای سرد و خشک کویری را ندارید، بهتر است برای سفر به زواره، بهار و پاییز را انتخاب کنید. از اوایل اسفند تا اوایل اردیبهشت یا از اوایل مهر تا اوایل آبان ماه، بهترین زمان سفر به زواره است.
جاهای دیدنی زواره
ویرانیهای مربوط به یک شهر تاریخی با نام لاسریه در شمال زواره که گفته میشود مربوط به دوران ساسانیان است، از قدمت بالای این شهر حکایت میکند. اگر این ویرانه را نادیده بگیریم، پیشینه اصلی آثار باستانی و اماکن دیدنی زواره به زمان سلجوقی میرسد که در دوران پس از اسلام، به اوج رشد و شکوفایی رسید.
در ادامه با مشهورترین و دیدنیترین جاذبههای زواره آشنا میشوید.
اصفهان، جایی که طبیعت زیبا و آرامش سفر در انتظار شما است. با اجاره اقامتگاه اردستان از اتاقک، آرامش را تجربه کنید.
مسجد جامع چهارایوانی
مسجد جامع چهارایوانی زواره در دوران سلجوقیان با وسعت حدود ۱۲۰۰ مترمربع ساخته شده است و برخی معتقدند که اهل تسنن آن را ساختهاند. کاشیکاریهای بینظیر این بنا، از همان ابتدای ورود شما را به وجد میآورد. این مسجد محل اصلی مبارزات و فعالیتهای سید حسن مدرس بوده و نزدیک به ۹۱۰ سال قدمت دارد. برای ساخت مسجد جامع چهار ایوانی از آجر، سنگ و خاک استفاده شده است.
نشانی مسجد جامع چهارایوانی بر روی نقشه
کویر دق سرخ
گنج ارزشمند شهر زواره، کویر دق سرخ است. در دل این جاذبه گردشگری، حیاتوحش غنی، ذخایر طلا، سرب، نمک و نفت وجود دارد. پیشنهاد میکنیم زمانی که به این کویر میروید، حتما دوربین عکاسی همراه داشته باشید. در این منطقه جانورانی مثل عقاب، جغد، روباه، کاکلی، شغال و پوشش گیاهی موسوم به جنگلهای تاغ وجود دارد. به جز عکاسی، از لذت شترسواری در این کویر هم غافل نشوید.
قلعه سنگ بست
در ایران قلعه سنگ بست بعد از الموت، بزرگترین و مستحکمترین قلعه به حساب میآید. این قلعه در قرن پنجم و به دستور یکی از نزدیکان حسن صباح از خاک و خشت ساخته شده است. اسطبل، انبار، قراولخانه و برجهای دیدهبانی از بخشهای مختلف این قلعه هستند. قلعه سنگ بست در سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.
نشانه قلعه سنگ بست بر روی نقشه
یخچال سنتی زواره
یخچالهای سنتی یکی از اماکن دیدنی در اکثر شهرهای کویری هستند. بنای یخچال سنتی زواره مخروطی شکل است. در ایام قدیم، اهالی زواره در شبهای سرد زمستان آب را در این یخچال ذخیره میکردند تا یخ بزند. آنها از این یخ برای رفع عطش در تابستان یا تهیه شربتهای رنگارنگ استفاده میکردند.
نشانی یخچال سنتی زواره بر روی نقشه
مسجد پامنار
مسجد پامنار در زواره با پنج محراب یکی دیگر از اماکن دیدنی زواره است. یک کتیبه به خط کوفی که از قرن پنجم هجری کشف شده، در مناره ۲۲ متری این مسجد قرار دارد و باعث شده که رتبه دوم بلندترین مناره کتیبهدار را از آن خود کند. برخی معتقدند که این مسجد در زمان سلجوقیان ساخته شده، در حالیکه برخی دیگر تصور میکنند باطنیها (طرفداران یکی از فرقههای شیعه با نام اسماعیلیون که در دوران سامانیان ظهور کردند) آن را ساختهاند. بنا بر ادعای دوم، این مسجد حدود ۹۶۰ سال قدمت دارد و وجود ۷ محراب در آن که نماد ۷ امام اسماعیلیان است.
در اصفهان، هر گوشهای از طبیعت دلیلی برای سفر است. با اجاره اقامتگاه نائین از اتاقک، به زیباییها سفر کنید.
خانه هشتبهشت نیری
این خانه تاریخی به شکل هشتضلعی و در دوران قاجاریه ساخته شده است. درحال حاضر از خانه هشتبهشت نیری به عنوان مکانی برای برگزاری مراسم مذهبی استفاده میشود. به جز شکل ظاهری، علت نامگذاری این بنا به نام معمار و سازندهاش یعنی حاج سید میرزا علیرضا نیری نیز بر میگردد. این خانه دوطبقه، دو حیاط مجزا و یک حوض بیضیشکل زیبا دارد.
نشانی خانه هشتبهشت نیری بر روی نقشه
کاخ امیرآباد
کاخ امیرآباد مانند خانه هشتبهشت نیری در دوران قاجاریه ساخته شده و دارای دوطبقه است. سهام السلطنه که در دوران پادشاهی ناصرالدینشاه محافظ راههای این منطقه بود، دستور ساخت کاخ امیرآباد را میدهد. او از این کاخ به عنوان محل استقرار خود و همراهانش در فصل زمستان استفاده میکرد. معماری چشمنواز و اصیل ایرانی در فضای داخلی کاخ امیرآباد، آن را تبدیل به یکی از جاذبههای گردشگری زواره کرده است.
نشانی کاخ امیرآباد بر روی نقشه
بازار تاریخی زواره
قاجاریان در ساخت بناها و آثار دیدنی زواره نقش مهمی داشتند. بازار تاریخی زواره یکی دیگر از بناهای تاریخی مربوط به این دوران است. متاسفانه در حال حاضر به دلیل عدم رسیدگی و نداشتن ایمنی کافی، بیشتر بخشهای این بازار متروکه است.
نشانی بازار تاریخی زواره بر روی نقشه
اقامتگاه نقشینه
در طول سفر به زواره بازدید از خانههای سنتی این شهر را فراموش نکنید. خانه نوریان یا خانه ننه کوکب، یکی از این خانههای سنتی است که از سال ۱۳۸۴ به فهرست آثار ملی کشور اضافه شده است. قدمت این بنا به دوران قاجار برمیگردد و ساختار معماری آن از چهار ایوان زیبا و ۱۱ اتاق تشکیل شده است. خانه نوریان که در حال حاضر تبدیل به اقامتگاه نقشیه شده، در یکی از محلههای قدیمی زواره یعنی پای قلعه سنگ بست قرار دارد.
نشانی اقامتگاه نقشینه بر روی نقشه
سوغات و صنایعدستی زواره
کویر دق سرخ که در بخشهای قبل معرفی کردیم، نهتنها یک جاذبه گردشگری بلکه یکی از مراکز پرورش شتر در زواره است. همین موضوع باعث شده زوارهایها از پشم شتر در ساخت انواع زیلو، سجاده و عبا استفاده کنند. عبا یکی از مشهورترین و قدیمیترین سوغاتیهای زواره است. بعد از این محصول، فرش دستباف و گلیم محبوبترین سوغاتیهای این شهر هستند.
زواره در زمینه سوغاتیهای دیگری مانند خراطی، سنگتراشی و سفالگری نیز شهرت دارد. اگر در سفر به زواره دنبال سوغاتیهای خوراکی هستید، معروفترین آن انار آبدار زواره است. از دیگر سوغاتیهای خوراکی این شهر میتوانیم به انواع ماست، دوغ، انار و رب انار محلی اشاره کنیم.
اگر به زواره سفر کردید، حتما نان پش غلبولی را امتحان کنید. این نان غنی با استفاده از آرد گندم، آب و تخممرغ پخته میشود. کپ نان، نان تابه دورو، نان قلیف، نان خشکه پز زعفرانی، نان کلاسیر و … از دیگر نانها و شیرینیهای سنتی این شهر هستند.
غذاهای محلی زواره
در سفر به زواره غذاهای محلی بهخصوص کاچی زواره را حتما امتحان کنید. کاچی زواره با کاچی شهرهای دیگر تفاوت دارد و بیشتر در زمستانها پخته میشود. زوارهایها برای درست کردن این کاچی از گندم، کشک، سیر داغ، نعنا داغ، گوشت مرغ یا گوشت قرمز یا گاهی جگر مرغ یا گوسفند استفاده میکنند.
رستورانهای زواره
در اکثر رستورانهای شهر زواره، به جز غذاهای محلی، سایر غذاهای سنتی ایران هم سرو میشوند. در ادامه فهرستی از بهترین رستورانها و کافههای این شهر را میبینید.
کافه سنتی زواره
اگر دوست دارید لذت خوردن لبنیات، نانها، نوشیدنیها و خوراکیهای سنتی زواره را در محیطی سنتی تجربه کنید، حتما به کافه سنتی زواره سر بزنید. این کافه همهروزه از ۴ عصر تا ۱۰ شب باز است.
آدرس کافه سنتی زواره: استان اصفهان، شهرستان اردستان، شهر زواره، خیابان امامزاده یحیی
نشانی کافه سنتی زواره بر روی نقشه
با اجاره اقامتگاه اصفهان از اتاقک، در سفر آرامشبخش استراحت کنید. زواره جایی است که روح شما در آن تازه میشود.
رستوران زرین زواره
اگر به دنبال غذاهای سنتی و ایرانی هستید، رستوران گزینه مناسبی است. این رستوران در نزدیکی بازار هفتگی زواره قرار دارد و از ۷ صبح تا ۱۱:۳۰ شب آماده میزبانی از شما است.
آدرس رستوران زرین: استان اصفهان، شهرستان اردستان، شهر زواره، بلوار جانباز
نشانی رستوران زرین زواره بر روی نقشه
رستوران یکسانسازی
این رستوران متعلق به هتل میزبان زواره است و با نام تالار و رستوران میزبان هم شناخته میشود. میتوانید هر روز از ساعت ۱۲ تا ۲ ظهر و ۷ تا ۹:۳۰ شب، سری به این رستوران بزنید و از انواع غذاهای محلی زواره و غذاهای ایرانی استفاده کنید.
آدرس رستوران یکسانسازی: استان اصفهان، شهرستان اردستان، شهر زواره، بلوار جانباز
نشانی رستوران یکسانسازی بر روی نقشه
مراکز خرید شهر زواره
بازار سنتی زواره مهمترین مرکز خرید این شهر است. در این بازار میتوانید انواع سوغاتیهای زواره مثل قالی، گلیم، ظروف سفالی، رب انار و غیره را تهیه کنید. به جز این مرکز خرید سنتی، زواره یک بازار هفتگی هم دارد که در روزهای یکشنبه و چهارشنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱ بعدازظهر فعال است. این یکشنبهبازار و چهارشنبهبازار، انتخاب خوبی برای تهیه انواع میوه و ترهبار در زواره هستند.
اقامت در زواره
یکی از جاذبههای سفر به زواره، امکان اقامت در خانههای سنتی و تجربه زندگی با حال و هوای ایام قدیم است. با این کار هم خیالتان بابت اقامت راحت است و هم از تماشای یک بنای تاریخی و زندگی چندروزه در آن لذت میبرید. اقامتگاه نقشینه که در بخش آثار و اماکن دیدنی زواره به آن اشاره کردیم، نمونهای از خانههای سنتی بهشمار میرود که حالا به اقامتگاه تبدیل شده است.
سایر اقامتگاهها و هتلهای شهر زواره را میتوانید با مراجعه به سایت اتاقک ببینید و رزرو کنید.
راههای دسترسی به زواره
بهترین راه دسترسی به این شهر، رفتن به شهر اصفهان و بعد طی کردن مسیری ۱۴۰ کیلومتری تا زواره است. به طور میانگین این مسیر حدود ۲ ساعت زمان میبرد. مسیر دسترسی ساکنان استانهای یزد و تهران کمی متفاوت است. آنها میتوانند هم با خودروی شخصی و هم با قطار، خود را به این شهر برسانند. چراکه زواره در امتداد جاده قم-کاشان-یزد قرار دارد. از طرفی ایستگاه راهآهن زواره یکی از ایستگاههای قطار در مسیر ریلی تهران به کرمان است.
نکاتی که در سفر به زواره لازم است بدانید
- مهمترین نکته برای سفر به زواره، انتخاب زمان درست برای سفر به این شهر است. آبوهوای زواره در فصلهای تابستان و زمستان، چندان مناسب سفر نیست. اگر در این فصول به زواره رفتید، برای فصل زمستان لباس مناسب و برای فصل تابستان تجهیزاتی مثل عینک آفتابی و کلاه همراه خود ببرید.
- اگر قصد اقامت در خانههای تاریخی این شهر را دارید، حتما قبل از سفر، رزرو خود را قطعی کنید. در غیر این صورت ممکن است حتی با سفر در زمان مناسب به زواره، نتوانید محل مناسبی برای اقامت پیدا کنید.
تجربهای متفاوت از سفر به زواره، شهری با تاریخ و طبیعتی غنی
زواره، شهر کویری با تاریخی کهن و جاذبههای طبیعی فراوان، مقصدی جذاب برای سفرهای متفاوت است. از کویر دق سرخ و آثار باستانی همچون مسجد جامع چهارایوانی تا جاذبههایی مانند قلعه سنگ بست و یخچال سنتی زواره، این شهر تاریخ و زیباییهای خاص خود را به نمایش میگذارد. علاوه بر این، زواره به واسطه مردمان هنرمند و صنعتگریاش در قالیبافی و گلیمبافی و کشاورزی مانند باغهای پسته ۸۰۰ ساله خود نیز شهرت دارد. سفر به این شهر در فصلهای بهار و پاییز بهترین تجربه را برایتان رقم خواهد زد. پس اگر به دنبال سفری متفاوت و فراموشنشدنی هستید، زواره گزینهای بینظیر است.
آیا شما نیز تجربهای از سفر به زواره دارید یا پیشنهادی برای بازدیدکنندگان دارید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سؤالات متداول درباره زواره
زواره کجاست؟
زواره از توابع شهرستان اردستان است و در ۱۰ کیلومتری شمال شرق آن قرار گرفته است.
بهترین زمان سفر به زواره کی است؟
از ابتدای اسفند تا اوایل اردیبهشت و از اوایل مهر تا پایان آبان ماه، بهترین زمان سفر به این شهر است.
معروفترین جاهای دیدنی زواره کداماند؟
مسجد جامع چهارایوانی، کویر دق سرخ، قلعه سنگ بست، بازار سنتی، یخچال سنتی، مسجد پامنار، خانه هشتبهشت نیری، کاخ امیرآباد و اقامتگاه نقشینه.
معروفترین رستورانهای زواره کداماند؟
کافه سنتی زواره، رستوران زرین و رستوران یکسانسازی.
چطور به زواره برویم؟
بهترین مسیر دسترسی از طریق شهر اصفهان و پس از آن اردستان است که پیمودن آن حدود ۲ ساعت طول میکشد. از طریق جاده قم به یزد نیز میتوان به این شهر رسید.
با سلام
اجداد من از سادات طباطبایی و ساکن زواره بودند ، لطفا بمن کمک کنید که از آنها اطلاعات بیشتری بدست بیاورم.
سلام بسیار کامل و عالی ولی چرا در بخش آداب و رسوم در ماه محرم به رسم نخل گردانی که خیلی مهمه اشاره ای نشده؟؟🌹🌹
درود آقای تاجیک.مسجد و منار پامنار توسط باطنی ها ساخته شده و هفت محراب به عدد ائمه اسماعیلی دارد و قدمت آن ۹۶۰ سال است.مسجد جامع ساخت اهل تسنن است در زمان سلجوقیان و قدمت آن ۹۱۰ سال است.لطفا متن را تصحیح فرمایبد.تشکر
سلام. ممنونم از تذکرتون. اصلاح شد.
سلام، در مورد ایستگاه راهآهن زواره سوال دارم، میتونید راهنماییم کنید؟
من چند شب باید ماشینمو در ایستگاه بذارم و با قطار میرم بندرعباس. پارکینگ شبانه روزی یا محل مطمئنی هست برای ماشین؟ ممنون
سلام با ایستگاه راه آهن زواره تماس بگیرید و سوال کنید توی نت این شماره رو گذاشتن:
۰۳۱۵۴۳۷۳۹۳۹
سلام، در مورد ایستگاه راهآهن زواره سوال دارم، میتونید راهنماییم کنید؟
من چند شب باید ماشینمو در ایستگاه بذارم و با قطار میرم بندرعباس. پارکینگ شبانه روزی یا محل مطمئنی هست برای ماشین؟ ممنون
سلام جناب تاجیک عزیز
ممنون از توضیحات ارزشمندتان من که خودم اصالتا جان آبادی هستم بسیاری از مطالب درمورد زواره رانمیدانستم .
قدردان لطف شما هستم.
خواهش می کنم. خوشحالم که از مطلب من استفاده کردید و دوستش داشتید.