جاهای دیدنی تالش گیلان کجاست؟ از دیدنیهای تالش میتوانیم به ییلاق سوباتان، ییلاق شکردشت، روستای شیلهوشت، دریاچه سراگاه، آبشار زمرد، سورتمه تالش، جنگل و ساحل گیسوم و پارک جنگلی سیاهداران اشاره کرد. از جاهای دیدنی تالش در شب به چه مکانهایی میتوان اشاره کرد؟ کاخ سردار امجد بهترین مکان برای قدم زدن شبانه در تالش است. جاهای دیدنی تالش در پاییز کجاست؟ تمامی مکانهای دیدنی تالش از جمله ییلاق سوباتان، ییلاق شکردشت، ییلاق دوخاله کوه، روستای شیلهوشت، دریاچه سراگاه، رودخانه کرگانرود و آبشار ورزان در پاییز زیبا هستند. جاهای دیدنی نزدیک تالش کجاست؟ آبشار ورزان از دیدنیهای اطراف تالش است. پارک جنگلی گیسوم در کدام قسمت تالش قرار دارد؟ پارک جنگلی گیسوم تالش در نزدیکی جنگل نور و جلگه بندر ترکمن قرار گرفته است. ییلاق سوباتان کجاست؟ این ییلاق در شمال غرب شهرستان تالش قرار دارد. اگر قصد سفر به تالش و اجاره ویلا در این شهر را دارید، ادامه این مقاله را از دست ندهید.
درباره تالش
تالش یکی از قدیمیترین شهرهای ایران است که اصالت آن به گفته بعضی از مورخین به زمان کوروش بزرگ میرسد. زمانی که مردم این منطقه جنگاورانی دلیر و شجاع بودند. طبیعت تالش چشم هر بینندهای را خیره میکند. سفر به تالش سفر به دنیایی دیگر است، دنیایی سرشار از نادیدههای بکر و زیبا که تمامی ندارند.
اگر از تالش به سمت شمال حرکت کنید به آستارا میرسید و اگر به سمت جنوب بروید، شهرستان رضوانشهر در انتظار شما است. اگر از شرق و غربش هم بخواهید بدانید، باید بگوییم دریای خزر همسایه شرقی تالش و اردبیل همسایه غربی این شهر هستند.
تالش همان جایی است که سفر به آن به برنامهریزیهای فامیلی بعد از یک وعده شام چربوچیلی محدود نمیشود و واقعاً عملی میشود؛ چون هم دل عشاق قدم زدن در جنگل و کنار دریا را به دست میآورد و هم دل کسانی که میخواهند به مناطق کوهستانی و ارتفاعات بروند. فاصله تهران تا تالش هم چندان زیاد نیست و اگر از اتوبان قزوین-رشت بروید حدود ۵ ساعت و نیم در راه خواهید بود.
اگر دوست دارید به این شهر زیبا سفر کنید، پس از اجاره سوئیت ارزان در تالش از اتاقک، چمدانهایتان را ببندید و راهی یک سفر خاطرهانگیز شوید.
برای آشنایی بیشتر مقاله تالش کجاست؟ را مطالعه کنید.
پارک جنگلی گیسوم، زیباترین جای دیدنی تالش
بهجرئت میتوانم گیسوم را یکی از زیباترین و بهترین جاهای دیدنی شهر تالش بدانیم. گیسوم منطقهای بهشتی است که در یک نقطه از آن جنگلی پوشیده از درختان سبز و سربهفلککشیده به ساحل میرسد.
گیسوم همچنین یک مکان مناسب برای جنگل نوردی و کمپ کردن است و کافی است انتخاب کنید میخواهید با صدای موج دریا بیدار شوید یا صدای آواز پرندگان.
بهترین مسیر برای رسیدن به پارک جنگلی گیسوم این است که در جاده رشت به آستارا، ۲۳ کیلومتر رانندگی کنید تا به منطقه گیسوم برسید. بعد از ۱۰ کیلومتر، در جاده گیسوم و مسیر اسالم به خلخال، جنگل گیسوم پیش روی شما است.
ییلاق سوباتان، از همه جای دنیا این گوشه مرا بس!
روستای سوباتان یا به تعبیر من بهشت گیلان، ییلاقی بکر و کمتر شناختهشده در شهر تالش است. طبیعت سوباتان متفاوت و دلفریب است و به خاطر قرار گرفتن بر روی ارتفاعات، آبوهوای خنکی دارد. این روستا یکی از ییلاقهای پرطرفدار در فصل بهار و تابستان است که جان میدهد برای فرار کردن از گرمای هوا؛ البته همین آبوهوای خنک باعث شده که ییلاق سوباتان زمستانهای سخت و پربرفی هم داشته باشد.
اگر به روستای سوباتان میروید حواستان باشد که چشم و قلبتان را برای دیدن زیباییهای بیرقیب آماده کنید. دریاچهها، آبشارهای متعدد، آبگیرها، دشتهای سرسبز و تماشای زندگی عشایری از جاذبههای گردشگری سوباتان است. عشایری که به ما گوشزد میکنند زندگی میتواند سادهتر و قشنگتر از آن چیزی باشد که ما فکر میکنیم. راستی این روستا محل رویش گلپر است و به همین خاطر در اواخر تابستان و اوایل پاییز عطر گلپر در سراسر روستا پیچیده است. پیشنهاد میکنیم حتماً یک روز کامل از سفرتان به تالش را برای گشتوگذار در ییلاق سوباتان کنار بگذارید.
برای رسیدن به این ییلاق دیدنی، وارد جاده تالش به سوباتان شوید و بعد از ۳۶ کیلومتر رانندگی، به روستای سوباتان خواهید رسید.
دریاچه سراگاه، جایی برای فرار از روزمرگیهای زندگی
در دریاچه سراگاه هرگز از تماشای تصویر آسمان و حرکت ابرها روی آب خسته نمیشوید.
سراگاه دریاچهای طبیعی است که آب آن از چشمههای اطراف تأمین میشود. پرورش ماهی در این دریاچه باعث شده سراگاه مقصد محبوب پلیکانها باشد و تماشای پرواز آنها، چشمانداز کمنظیری را در مقابل چشمان شما به وجود بیاورد.
هیچ دوربینی نمیتواند مثل ذهنتان مناظر بینظیری که در مسیر رسیدن به این دریاچه میبینید را ثبت و ضبط کند. تصاویری که از قدم زدن کنار شالیزارها و باغهای کیوی شروع میشود، با همراهی مردمان محلی ادامه پیدا میکند و درنهایت به قاب تماشایی دریاچه سراگاه میرسد. اصلاً هرچه من بگویم کم است تا خودتان نروید و نبینید باورتان نمیشود که در این دریاچه چه جادویی پنهان است.
دریاچه سراگاه در روستایی به همین نام در دهستان جوکندان تالش قرار دارد و برای رسیدن به روستا کافی است ۱۰ کیلومتر به سمت شمال غرب تالش حرکت کنید.
آبشار ورزان، شقایق و دشت و آبشار در یک قاب
آبشار ورزان از چشمههای بالادست سرچشمه میگیرد و از صخرهای سنگی فرو میریزد. منظره سرازیر شدن آبشار در دشتی پوشیده از شقایق یکی از جاذبههای طبیعی بینظیر تالش است. تماشای آبشاری با ارتفاع بیش از ۱۰۰ متر ارمغانی از طبیعت تالش برای طبیعت گردان است که بیتوجهی به آن، قدرنشناسی در برابر نعمت این منطقه است.
برای تماشای این آبشار میتوانید از جنوب تالش وارد جاده مریان شوید و بعد از اینکه به ییلاق سوباتان رسیدید از این آبشار دیدن کنید.
پارک سیاهداران، بام تالش
پارک جنگلی سیاهداران یکی از معروفترین جاهای دیدنی تالش است که بومیها به آن جنگل سیادران میگویند. علت آن هم وجود تعداد زیاد درختان بهخصوص درختان بلوط قدیمی در این جنگل است که باعث شده از دور منطقهای سیاهرنگ به نظر برسد.
یکی از جذابیتهای اصلی این پارک بعد از فضای جنگل و درختان، حضور گوزنها در آن است. طوری که این بار احساس میکنید در حال قدم زدن در کارتون سفیدبرفی هستید.
در بازدید از این پارک بعد از قدم زدن در جنگل و تماشای آهو و گوزن، میتوانید سورتمهسواری را امتحان کنید تا کمی هیجان سفر بیشتر شود و بعد از آنهم به رستورانهای این پارک بروید و یک وعده غذای گیلانی یا سنتی ایرانی نوش جان کنید. آنهم در حالی که نمایی از شهر تالش پیش روی شما است و اصلاً به همین خاطر به این پارک بام تالش هم میگویند.
پارک سیاه دران در جنوب غربی تالش و در روستای سیاه دران قرار دارد که فاصله آن با مرکز تالش زیاد نیست و فقط به ۱۵ دقیقه رانندگی نیاز دارد.
کاخ سردار امجد، تماشای معماری قاجاری این بار در تالش
دوران قاجار یکی از دوران شکوه معماری در ایران است و در شهرهای مختلف، عمارتها و کاخهای زیبایی با معماری آن زمان به جا مانده است. یکی از این عمارتها در مرکز شهر تالش یعنی هشتپر است که متعلق به نصرتالله خان سردار امجد است. سردار امجد از اواخر دوران سلطنت ناصرالدینشاه تا زمان مشروطه حاکم گرگان رود در تالش بود و به دلیل نفوذی که در شهر داشت، این عمارت را برای برگزاری مراسم و میزبانی از مهمانان ساخت؛ البته در طول ۲۵ سال! این بنا بزرگترین بنای آجری غرب گیلان است که در سال ۱۳۸۴ به فهرست آثار ملی ایران اضافه شد.
در حال حاضر این کاخ در میدان اصلی شهر قرار دارد و متأسفانه امکان بازدید از داخل کاخ وجود ندارد اما گویا قرار است بهزودی بخشهایی از آن به موزه تبدیل و آماده بازدید عموم شود.
میتوانید در قدم زدنهای شبانه در شهر تالش و دور میدان اصلی شهر و جایی که نبض زنده زندگی شهری در تالش است، از تماشای شکوه این کاخ لذت ببرید.
ییلاق دو خاله کوه، ییلاقی که اسمش فضایش را لو میدهد!
استان گیلان و هر شهر آن مثل تالش، پر از جاهای دیدنی است که هنوز خیلی از آنها بکر و ناشناخته مانده است. در بین ییلاقهای کمتر شناختهشده تالش، یک ییلاق با اسم جالب به نام ییلاق دو خاله کوه وجود دارد. ییلاقی که در آن هنوز زندگی به شکل روستایی خودش در جریان است و خبری از ساختمانهای بلند، دود، زندگی شهری و … نیست. اگر میخواهید صحنههای زیبای طبیعت را از نزدیک ببینید، برای اواخر اردیبهشت تا اوایل پاییز برنامه سفر به تالش و حداقل یکشب اقامت در ییلاق دو خاله کوه را بچینید.
برای رسیدن به ییلاق دو خاله کوه کافی است بعد از اینکه به شهر تالش رسیدید وارد جاده اسالم- تالش شوید.
غار سوباتان، غار طلسم شده تالش
در فاصله ۱۵ کیلومتری با روستای سوباتان که خودش از جاهای دیدنی معروف تالش است، غاری دیدنی به نام غار سوباتان وجود دارد. اگر به خرافات و طلسم اعتقاد دارید، پیشنهاد میکنیم از این غار دیدن نکنید؛ چون به گفته اهالی محلی غار سوباتان یک غار طلسم شده است و اگر کسی وارد آن شود، صدمه میبینید.
اگر هم به این مدل شایعهها بیتوجه هستید و درعینحال دلتان کمی هیجان میخواهد، به غار سوباتان یا به گفته بومیها گنجخانه بروید و خودتان را به تماشای چشمانداز سرسبز و هوای خنک مهمان کنید. بهتر است یک راهنما یا طبیعت گرد حرفهای همراهتان باشد چون دهانه غار کمی باریک است و ممکن است نتوانید آن را به راحتی بین صخرهها پیدا کنید.
برای رسیدن به غار سوباتان، وارد جاده تالش- سوباتان شوید تا بعد از ۳۶ کیلومتر رانندگی به روستای سوباتان برسید. بعد باید حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پیادهروی کنید تا به غار برسید.
روستای آق اولر، روستای اروپایی ایران
در سفر به تالش حتماً سری به روستای آق اولر بزنید. روستایی که در آن جنگل، رودخانه، دشت و کوهستان را یک جا میبینید. اگر هم شانس یارتان باشد و صبح زود بیدار شوید، میتوانید قدم زدن در مسیری رؤیایی در میان مهها را تجربه کنید. مسیرهای پیادهروی و قدم زدن در این روستا شبیه مسیرهایی است که در فیلمهای خارجی و روستاهایشان میبینیم. اگر باور نمیکنید عکسهای این روستا را ببینید!
روستای آق اولر در شمال غربی تالش قرار دارد و فاصله آن با مرکز شهر یعنی هشتپر فقط ۳۷ کیلومتر است.
قلعه صلصال، قلعه بهجامانده از دوران ساسانیان
اگر در سفر به تالش، به روستای لیسار که در فاصله کمی از تالش قرار دارد بروید میتوانید بقایای قلعه باشکوه صلصال را ببینید. در فضای درونی این قلعه مثل سایر قلعههای همنسلش یک ارگ، مقر فرمانروایی، مقر نگهبانی، آبانبار و شبکه آبرسانی قرار دارد و برای اینکه نگهبانان دید خوبی به دشمنان داشته باشند در میان کوه ساخته شده است.
برای تماشای قلعه صلصال باید از مرکز تالش به سمت لیسار حرکت کنید. بعد خودتان را به روستای قلعه دوش برسانید. این روستا در یک کیلومتری جاده تالش به آستارا قرار دارد.
آبشار شیله وشت، منطقهای بکر و شاید کمی ترسناک
آبشار سهطبقه شیله وشت در دل کوهستان قرار دارد و چون آب آبشار از سهطبقه جاری میشود، صدایی که از آن به گوش میرسد صدایی ترسناک است که از ابهت آبشار شیله وشت به ما خبر میدهد.
وقتی به تالش رفتید و خواستید از روستای زیبای شیله وشت و آبشار سهطبقه آن دیدن کنید به یاد حرف من بیافتید تا مطمئن شوید در مورد هیجان تماشای این آبشار اغراق نکردهام. پیشنهاد میکنم اگر دلتان سفر هیجانانگیزی میخواهد، حتماً در سفر به تالش و البته به کمک یک راهنما از آبشار شیله وشت دیدن کنید.
برای اجاره ویلا شمال و در نزدیکی آبشار شیله وشت، میتوانید روی اتاقک حساب کنید.
برای رسیدن به روستای شیله وشت باید ۲۸ کیلومتر در مسیر تالش به سمت سوباتان حرکت کنید.
ییلاق شکر دشت، شیرین و خوشرنگ مانند اسمش
یکی از زیباترین و خاصترین جاهای دیدنی تالش ییلاق شکر دشت است. این ییلاق همانجایی است که تصورتان از دشت پر گل را به واقعیت تبدیل میکند، چون ییلاق شکر دشت از اواسط خرداد تا مرداد به دشت شقایقها تبدیل میشود. به همین خاطر است که ییلاق شکر دشت به عروس تالش هم معروف است.
در ییلاق شکر دشت از تماشای زیباییهایی طبیعی سیر نمیشوید و دلتان میخواهد هر طور شده گوشه گوشه زیباییهای این ییلاق را در ذهنتان نقاشی و قاب کنید.
ییلاق شکر دشت در فاصله ۲۷ کیلومتری شهر تالش قرار دارد و چون جاده مناسبی ندارد بهتر است بعد از رسیدن به روستا، مسیر ییلاق را پیاده بروید. البته به احتمال خیلی زیاد یکی از افراد محلی که با نیسان یا وانت از جاده میگذرد شما را به ییلاق خواهد رساند.
تپههای باستانی تول، رد پای دوران ایران باستان
در ابتدای این مقاله گفتم که قدمت تالش به صدها سال پیش میرسد و به همین خاطر جای تعجب نیست که در این شهر مناطق باستانی مثل قلعه صلصال و منطقه تاریخی تول وجود داشته باشد.
مهمترین جاذبه تاریخی این منطقه دو تپه به نامهای تپه ۱ و تپه ۲ است که اصالت تپه شماره ۱ به دوران ایران باستان و تپه شمار ۲ به زمان بعد از اسلام میرسد. به همین خاطر این منطقه و تپهها به فهرست آثار ملی ایران اضافه شدهاند.
در این منطقه تاریخی گورستانی بزرگ با قبرهای مختلف، ظروف سفالی، جام طلا و … کشف شده است و همین موضوع باعث شده که سالها پیش عدهای از افراد جاهطلب، با سودای پیدا کردن گنج به قسمتهایی از بافت این منطقه آسیب برسانند و حتی بخشهایی از آن را از بین ببرند.
برای بازدید از این منطقه تاریخی کافی است از تالش به سمت روستای تول حرکت کنید.
روستای مریان، همسایه تاریخی روستای آق اولر
در فاصله کمی از روستای آق اولر، روستای زیبای دیگری به نام روستای مریان وجود دارد که مثل سایر روستاهای تالش طبیعتی شگفتانگیز و دیدنی دارد. اگر در اواسط فصل بهار یا اواخر تابستان به این روستا بروید، میتوانید از هوای بارانی و خنک این منطقه لذت ببرید و تجربه یک سفر آرامشبخش را به فهرست سفرهای خود اضافه کنید.
در این روستا یک حمام تاریخی وجود دارد که قدمت آن به دوران صفویه میرسد و بازدید از آن برای عشاق تاریخ خالی از لطف نیست. یکی از مهمترین جاذبههای این روستا گورستانی وسیع با گورهای سهطبقه است که از روستای مریان تا روستای آق اولر ادامه پیدا میکند. به گفته کارشناسان قدمت این گورها به دوران قبل از میلاد مسیح میرسد و قدم زدن در این فضا قطعاً باعث میشود احساسات متناقضی در شما به وجود بیاید.
روستای مریان در ۳۷ کیلومتری شمال غرب مرکز تالش و شرق روستای آق اولر قرار دارد.
آبشار لوشکی
نوبتی هم باشد، نوبت معرفی یکی از جاهای دیدنی تالش است که برای تماشای آن بهتر است از قبل آمادگی بدنی داشته باشید. چرا که برای رسیدن به این جای دیدنی مسیر ماشینرو وجود ندارد و حداقل ۲ ساعت پیادهروی پیش روی شما است.
آبشار لوشکی در تالش برای طرفداران جنگل نوردی و کسانی که گذشتن از مسیرهای صعبالعبور حالشان را خوب میکند، یکی از بهترین جاهای دیدنی شهر به حساب میآید.
آبشار لوشکی یک آبشار پلکانی است که ارتفاع آبشار اصلی آن ۷۵ متر است. این آبشار در روستای لوشکی تالش قرار دارد و سرچشمه آب آنها قله سنگسر است.
بهترین مسیر برای رسیدن به این آبشار حرکت از تالش به سمت روستای لوشکی است. در فاصله ۵ کیلومتری روستای درزکری آبشار لوشکی در انتظار شما است.
اجاره ویلا در تالش گیلان و راهنمای اجاره ویلا، سوئیت و خانه برای اقامت
حالا که با ۱۵ تا از معروفترین جاهای دیدنی تالش آشنا شدید، اتاقک برای شما پیشنهاد ویژهای دارد که دیگر نیازی نیست نگران محل اقامت خود در تالش باشید.
برای اجاره ویلا در تالش گیلان کافی است از طریق سایت اتاقک برای اجاره ویلا استخردار، سوئیت، آپارتمان و کلبه اقدام کنید و با گذراندن چند مرحله ساده اقامتگاه مدنظرتان را رزرو کنید. حالا دیگر همهچیز برای سفر آماده است و مطمئنیم سفر دلچسبی خواهید داشت.
سؤالات متداول درباره جاهای دیدنی تالش
جاهای دیدنی تاریخی در تالش کدامند؟
کاخ سردار امجد، قلعه صلصال، تپههای باستانی تول
پارک جنگلی گیسوم کجاست؟
بهترین مسیر برای رسیدن به پارک جنگلی گیسوم این است که در جاده رشت به آستارا، ۲۳ کیلومتر رانندگی کنید تا به منطقه گیسوم برسید. بعد از ۱۰ کیلومتر، در جاده گیسوم و مسیر اسالم به خلخال، جنگل گیسوم پیش روی شما است.
بهترین زمان اقامت در ییلاق سوباتان کی است؟
بهترین زمان اقامت در ییلاق سوباتان از نیمه اردیبهشت تا اواخر تابستان است.
فاصله تهران تا تالش چه قدر است؟
اگر از آزد راه قزوین- رشت که بهترین مسیر برای سفر به تالش است بروید، بعد از حدود ۵ تا ۶ ساعت رانندگی به تالش میرسید.
سلام به محضر اساتید و دوستانی که در معرفی تالش عزیزمان زحمت میکشند دستشان را می فشارم و خاضعانه از حضور همه شما قدر دانی میکنم نظر خاصی ندارم به جهت یاداوری
عرض میکنم تالش از زمان گذشته (طالش ) این چنین نوشتاری داشته کرگان رود هم کرگانرود نوشته میشد. از نظر جغرافیای فقط حوزه مسیر رودخانه را شامل میشد .متاسفانه لیسار از این جغرافیا ۲۰کیلومتر فاصله دارد بنام کرگانرود میشناسند .
منطقه گردشگری بسیار جذاب و دیدنی ومنطقه وجود داره برای کوه پیمای بنام سنگا یا سنگان مشهور است