یادم میآید اولین بار که به چارسو رفتم، سال ۹۴ یا ۹۵ بود. میخواستم فیلمی که الآن یادم نمیآید را ببینم و شنیده بودم تجهیزات صوتی و تصویری سالنهای سینمایی آن خیلی مدرن هستند. برای سانس ۸ بلیط گرفته بودیم و من که همیشه دیر میرسم، ساعت ۷:۵۵ زیر پل حافظ از تاکسی پیاده شدم و باعجله دنبال ورودی پاساژ میگشتم که ناگهان میخکوب شدم. سرم را گرفتم بالا و محو معماری مدرن این پاساژ آنهم در دل خیابان قدیمی و اصیل جمهوری شدم. هنوز داشتم با تعجب نگاه میکردم که تلفنهای آویزان زردرنگ از سردر ورودی دلم را برد. خلاصه دیگر در حال و هوای خودم بودم که دیدم تلفن همراهم مرتب زنگ میخورد و دوستانم میگویند باز که دیر آمدی! حالا از آن موقع بیشتر از ۷ سال میگذرد و دیگر اکثر شما برای خرید موبایل، تجهیزات جانبی، تعمیر کامپیوتر، تماشای فیلم یا حتی صرف غذا به این مرکز خرید رفتید. اگر هم نرفتید یا قصد سفر به پایتخت را دارید و میخواهید درباره چارسو بیشتر بدانید، پس بیایید با این ساختمان مدرن ۷ طبقه و رقیب پاساژ علاءالدین آشنا شویم.
چارسو تهران کجاست؟
بازار چارسو درست روبروی پاساژ قدیمی و معروف علاءالدین قرار دارد. حالا شاید بپرسید پاساژ علاءالدین کجاست که خب حق دارید. پس برای اینکه یک آدرس سرراست و بی حاشیه داشته باشید، بگذارید اینطور بگویم:
آدرس بازار چارسو: تهران، خیابان جمهوری، تقاطع حافظ، بازار چارسو
از آدرس که گفتیم، ولی آدم اگر جایی را نشناسد و فقط چند عکس یا چند تعریف در مورد آن از دیگران شنیده باشد که نمیتواند وقتش را بگذارد و برود در دل خیابان نهچندان خلوتی مثل خیابان جمهوری؛ بنابراین بهتر است درباره این بازار معروف که یکی از پرطرفدارترین جاهای دیدنی تهران است، بیشتر بدانیم. پس برویم بخش بعد:
تاریخچه و معماری بازار چارسو
بازار چارسو در سال ۱۴۰۲، ۱۱ ساله شد. پس خیلی از قدمت آن نمیگذرد. با این حال توانست در همین ۱۱ سال به یکی از قطبهای تجاری در صنعت موبایل و حوزه فرهنگی تبدیل شود. البته باید بگویم که تکمیل نهایی پروژه این پاساژ، ۴۰ ماه طول کشید. پاساژ چارسو در منطقه ۱۲ شهرداری و در زمینی به مساحت ۵۷۰۰ مترمربع ساخته شد.
یکی از جذابیتهای پاساژ چارسو موبایل، معماری مدرن آن توسط محمد مجیدی است. کسی که توانست به زیبایی و ظرافت با الهام از معماری سنتی ایرانی، پاساژی مدرن را طراحی کند. تا قبل از حادثه پلاسکو، بازار چارسو تهران تنها پاساژ با معماری مدرن و مینیمال در حدفاصل خیابان حافظ تا میدان بهارستان بود.
نکته جالب درباره معماری بازار چارسو این است که از دور مثل قطعههای بازی جنگا است، چراکه در طراحی نمای بیرونی آن سه قطعه نامنظم روی هم قرار گرفتند. چارسو تهران را از هر سمت که نگاه کنید جذاب است بهخصوص وقتی با ماشین از روی پل حافظ عبور میکنید و بازار چارسو مثل یک آدم خیلی شیک برای شما دست تکان میدهد.
بخشهای مختلف بازار چارسو
چارسو پاساژی ۷ طبقه است که بخشهای مختلف آن شامل موارد زیر میشود:
طبقه همکف، بورس لوازم صوتی، تصویری و لوازمخانگی
از همان بدو ورود به پاساژ (البته به شرطی که از پارکینگ مستقیم به سینما نروید)، همهمه نمایندگیهای مختلف و آدمهای هیجانزدهای که در حال امتحان کردن لوازم صوتی و تصویری جدید بهخصوص پارتی باکس و اسپیکرها هستند، شما را به وجد میآورد. از هر گوشه آنکه نمایندگی برندهای معروفی مثل نمایندگی سامسونگ، نمایندگی LG، شیائومی، هواوی و … وجود دارد، صدای موزیکی بلند پخش میشود که خبر از تست یک پارتی باکس یا اسپیکر میدهد.
طبقه اول تا چهارم، بورس لوازم جانبی و کالاهای دیجیتال
خب بعد از اینکه در طبقه اول حسابی چرخیدید و حال و هوایتان از تماشای شور و هیجان مردم عوض شد، به مرکز سالن بروید تا بتوانید از پلهبرقی به طبقات دیگر دسترسی داشته باشید. طبقه اول تا چهارم پاساژ چارسو موبایل، پر از فروشگاههای مختلف و نمایندگی برندهای حوزه دیجیتال است که میتوانید برای خرید موبایل، تجهیزات جانبی مثل هدست، هندزفری، ساعت دیجیتال، گلس، قاب موبایل، هاش اف، شارژر، پاور بانک و … به آنها مراجعه کنید. تنوع محصولات و گجتهای این ۴ طبقه (مثل کنسول بازی و …) زیاد است و حتی سخت پسندترین افراد هم میتوانند کالای موردنظرشان را پیدا کنند.
طبقه پنجم، فود کورت و شکم گردی در چارسو
طبقه پنجم پاساژ چارسو موبایل، خوشمزهترین طبقه این مجتمع بزرگ است. در این قسمت میتوانید از غرفههای مختلف که انواع نوشیدنی و غذا را سرو میکنند، خوراکی موردعلاقهتان را بخرید. این طبقه ظرفیت پذیرایی از ۸۰۰ نفر را دارد و هم برای جمعهای خانوادگی و هم جمعهای دوستانه مناسب است. شما چه بهقصد خرید یا باخبر شدن از جدیدترین محصولات حوزه تکنولوژی به این مرکز آمده باشید، چه برای تماشای فیلم میتوانید قبل یا بعد از انجام کار اصلیتان، به فود کورت بروید و خستگیتان را در کنید.
به نظر من که این قسمت جان میدهد برای اینکه بعد از تماشای فیلم سراغش برویم و در حین صرف غذا، در مورد فیلم صحبت کنیم. تازه در طبقه پنجم تراسی نسبتاً بزرگ وجود دارد که میتوانید ازآنجا چشماندازی زیبا بهخصوص در شب به خیابان حافظ و جمهوری داشته باشید.
طبقه ششم، سالن انتظار تئاتر، سینما چارسو و برگزاری ایونتها
طبقه ششم پاساژ، سالن انتظار تئاتر و سینماست. در این سالن بزرگ، در گوشه سمت راست آن و نزدیک پلهبرقیها یک کافه کوچک هم وجود دارد که میتوانید قهوه، چای یا کیک سفارش دهید و زمان انتظارتان برای شروع فیلم یا تئاتر را شیرین و خوشمزه بگذاردید. در این سالن مجسمههای نمادین قشنگی هم وجود دارد که عکس گرفتن با آنها خالی از لطف نیست. یک سرویس بهداشتی بزرگ هم در این طبقه است که معمولاً بهمحض تمام شدن فیلم خیلی شلوغ میشود!
هرازگاهی و با توجه به مناسبتهای مختلف، در این طبقه گروههای موسیقی اجرای زنده دارند یا گالریهای کوچک بر پا میشود.
طبقه هفتم، پردیس سینما چارسو
طبقه هفتم پاساژ چارسو، پردیس سینمایی این مجتمع است. در این قسمت ۶ سالن مختلف با امکانات مدرن صوتی و تصویری وجود دارد. این ۶ سالن رویهم ظرفیت ۱۰۵۲ نفر تماشاچی را دارند. ظرفیت سالن اصلی سینما چارسو ۳۲۳ نفر، سالن شماره دو و سه هرکدام ۱۱۲ نفر، سالن شماره چهار و پنج هرکدام ۱۴۰ نفر و ظرفیت سالن شماره ۶، ۲۴۵ نفر است.
در همه این سالنها میتوان به تماشای فیلم، تئاتر، نمایشنامه خوانی و … نشست. فقط حواستان باشد گیشه فروش بلیط یا کیوسک دریافت بلیط آنلاین در طبقه پنجم، نزدیک آسانسورهاست و از طبقه ششم به بعد اگر بلیط سینما نداشته باشید، نمیتوانید به طبقات بعدی بروید.
- ۵۰ هزار تومان تخفیف
- مخصوص کاربران بلاگ
- کد : OTGBLG50
همین الان رزرو کن!
امکانات بازار چارسو
اگر تا این قسمت از مقاله همراه من بوده باشید، حتماً خودتان متوجه شدید که این مرکز خرید مدرن تهران امکانات متعددی دارد. از دیگر امکانات آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در سینما چارسو جایگاه مخصوصی برای افراد کمتوان طراحی شده است و آسانسوری هم وجود دارد که آنها را به این جایگاه میرساند. سالن اصلی ۳۰ جایگاه معلولین، سالن شماره دو و سه هرکدام ۶ جایگاه معلولین و سالن شماره چهار و پنج هرکدام ۴ جایگاه مخصوص افراد کمتوان دارند.
- پارکینگ بزرگ، ۴ طبقه با ظرفیت ۱۰۰۰ خودرو
- نمازخانه، سرویس بهداشتی، کانتر اطلاعات، دستگاه خودپرداز
- امکان خرید آنلاین و حضوری بلیط سینما چارسو
برای اجاره روزانه خانه در تهران به سایت اتاقک مراجعه کنید.
مسیر دسترسی به بازار چارسو
حالا که با این بازار مدرن و مجهز کاملاً آشنا شدیم و دلمان خواست یک روز عصر بعد از کار یا یک آخر هفته با دوستان یا خانواده سری به آن بزنیم، باید با مسیرهای دسترسی به آن هم آشنا باشیم.
مسیر دسترسی به بازار چارسو با خودروی شخصی
اگر میخواهید با خودروی شخصی به این مرکز خرید بروید و نگران جای پارک در خیابان شلوغی مثل حافظ هستید، باید بگویم پاساژ چارسو یک پارکینگ ۴ طبقهای بزرگ با ظرفیت ۱۰۰۰ خودرو دارد. حالا که معضل جای پارک حل شد بیاید ببینم چه طور با خودروی خودمان به بازار برویم. بازار در ضلع جنوب شرقی خیابان جمهوری قرار دارد. همه خیابانهای اطرافش هم یکطرفه است؛ بنابراین شما باید از خیابان حافظ یا از خیابان جمهوری راهی آن شوید.
- مسیر اول: از هرکجای تهران که هستید میتوانید خودتان را به میدان جمهوری برسانید و ازآنجا مستقیم به سمت پاساژ بروید. از زیر پل حافظ که رد شدید، در سمت راست حرکت کنید چون ورودی پارکینگ کمی بعد از پل است.
- مسیر دوم: اگر میخواهید از سمت خیابان حافظ بیایید باید از خیابان کریمخان یا خیابان انقلاب وارد خیابان حافظ شوید و به مسیرتان تا خیابان جمهوری ادامه دهید. فقط حواستان باشد روی پل حافظ نروید و از زیر پل عبور کنید. بهمحض اینکه به زیر پل برسید، ساختمان چارسو را میبیند. حالا کافی است بعد از سبز شدن چراغ به سمت چپ بچیدید تا وارد خیابان حافظ شوید. فقط بازهم حواستان باشد ورودی پارکینگ همان اوایل خیابان حافظ بعد از پل و سمت راست قرار دارد.
مسیر دسترسی به بازار چارسو با تاکسی
برای دسترسی به بازار چارسو میتوانید از تاکسیهای خطی میدان جمهوری، تقاطع خیابان انقلاب – حافظ یا تقاطع کریمخان- حافظ استفاده کنید. اگر هم نقطه شروع حرکت شما جایی در بین این مسیرهاست نگران نباشید، چون همیشه در این خیابانها تاکسیهای گذری پیدا میشوند.
مسیر دسترسی به بازار چارسو با اتوبوس
یکی از قدیمیترین خطوط اتوبوس تهران، خط میدان جمهوری-بهارستان است. شما میتوانید برای رسیدن به مرکز خرید سوار اتوبوسهای این خط شوید و در ایستگاه پل حافظ پیاده شوید. اتوبوسهای خط کریم خان-جمهوری هم یک خط اتوبوسرانی دیگر است که شما را تا بازار چارسو همراهی میکند. اگر سوار اتوبوسهای این خط شدید، بازهم باید در ایستگاه پل حافظ پیاده شوید.
مسیر دسترسی به بازار چارسو با مترو
بازار چارسو در قلب پایتخت قرار دارد و به همین خاطر راههای دسترسی به آن متنوع است. شما میتوانید برای اینکه ترافیک کمتری را تحمل کنید یا به خودتان استراحت دهید و پشت فرمان ننشینید، با مترو هم به این بازار بروید. ایستگاه سعدی در خط یک مترو، ایستگاه حسنآباد در خط دو و ایستگاه فردوسی در خط چهار مترو، گزینههای شما برای دسترسی با مترو هستند. فاصله ایستگاه فردوسی تا بازار از دو ایستگاه دیگر بیشتر است. ولی باید بگویم از همه این ایستگاهها تا مرکز خرید، مسافتی بین ۱۵ تا ۲۵ دقیقه پیادهروی پیش روی شماست که در عصرهای پاییزی و بهاری، مسیری دلنشین و تاریخی برای قدم زدن هم به حساب میآید.
جاهای دیدنی نزدیک به بازار چارسو
همانطور که بارها در این مقاله گفتم، بازار چارسو در یکی از مناطق قدیمی تهران است و شما میتوانید با یک برنامهریزی دقیق، یک روز کامل را به گشتن در آن و بازدید از جاهای دیدنی اطرافش اختصاص دهید.
کوچه لولاگر
کوچه لولاگر یکی از کوچههای قدیمی و تاریخی ایران است که شاید کوچه بلندی نباشد ولی جان میدهد برای خاطره بازی. در این کوچه که همچنان بعد از ۹۰ سال بافت قدیمیاش را حفظ کرده است، میتوانید در کافه بوتیک هتل حنا که معماری جذابی دارد، یک قهوه با کیک نوش جان کنید یا میتوانید سراغ پیتزا داوود بروید. پیتزافروشی قدیمی تهران که احتمالاً بارها نامش را شنیدید. تازه یک کتابفروشی قدیمی هم در این کوچه نهچندان طولانی وجود دارد که حتماً عکس اینفلوئنسرها و بلاگرها با آن را در اینستاگرام و دیگر شبکههای مجازی دیدید. فاصله بازار چارسو تا کوچه لولاگر تقریباً ۱ کیلومتر است.
آدرس کوچه لولاگر: خیابان حافظ، خیابان نوفل لوشاتو، کوچه لولاگر
خانه فاموری
خانه تاریخی فاموری که این روزها به کافه تبدیل شده است، یکی دیگر از جاهای دیدنی نزدیک به چارسو است. خانه فاموری در خیابان جمهوری و نرسیده به پل حافظ قرار دارد. در این خانه تاریخی میتوانید در حین نوشیدن یک فنجان چای، دمنوش، قهوه و … یا میل کردن غذایی سنتی یا فرنگی از تماشای معماری خانه آنهم در دل هیاهو و آشوب بازار موبایل فروشان لذت ببرید. فقط حواستان باشد خانه فاموری شنبهها تعطیل است.
آدرس خانه فاموری: خیابان جمهوری، نرسیده به تقاطع حافظ، بنبست گشتاسب، خانه فاموری
خانه موزه مقدم
خانه موزه مقدم نسبت به دو مورد قبلی کمی از بازار دورتر است، ولی بهتان قول میدهم بازدید از آن به مسافت بیشترش میارزد. اگر اهل پیادهروی هستید، میتوانید از خیابان حافظ جنوبی به سمت میدان حسنآباد بروید و بعد از سمت راست وارد خیابان امام خمینی شوید. بعد از خیابان شیخ هادی، خانه موزه مقدم را در همین ضلع خیابان میبینید.
آدرس خانه موزه مقدم: خیابان امام خمینی، ضلع شمالی، بعد از خیابان شیخ هادی، خانه موزه مقدم
خیابان منوچهری
خیابان منوچهری یکی دیگر از خیابانهای قدیمی و دیدنی در نزدیکی بازار موبایل است. شما میتوانید از سمت خیابان حافظ یا خیابان فردوسی به خیابان منوچهری بروید و در دنیای متفاوت چمدانها، لوازمآرایشی، عتیقهجات و پاساژهای قدیمی غرق شوید.
موزه جواهرات ملی ایران
در دنیای امروز و با این حجم از گرانی، خریدن جواهر برای اکثر ما به آرزویی محال تبدیل شده است؛ اما این دلیل نمیشود که چشمانمان را از تماشای جواهرات آنهم جواهرات سلطنتی محروم کنیم. موزه جواهرات ملی ایران در فاصله تقریبی ۳ کیلومتری با بازار چارسو قرار دارد. اگر میخواهید حوالی غروب به بازار چارسو بروید، پس اول از موزه جواهرات ملی دیدن کنید بعد به چارسو بروید. چون موزه جواهرات، بهجز روزهای تعطیل و چهارشنبهها تا ساعت ۵ فعال است.
آدرس موزه جواهرات ملی ایران: خیابان فردوسی، قبل از خیابان حافظ، موزه جواهرات ملی ایران
سخن آخر
در این مقاله با پاساژ چارسو تهران آشنا شدیم. پاساژی که مثل یک موجود عجیبوغریب ولی بسیار جذاب در تقاطع خیابان حافظ و جمهوری قرار دارد. این پاساژ مثل عضوی از خانواده است که رسم و رسوم سنتی را کنار گذاشته است و خیلی مدرن رفتار میکند. معماری مدرن این مرکز خرید و قرار گرفتن آن در بین خانههای تاریخی و خیابانهای قدیمی در کنار امکانات متعدد، باعث شده است که این پاساژ به یکی از قطبهای گردشگری و جاهای دیدنی پرطرفدار تهران تبدیل شود.
اگر به پایتخت آمدید و قصد بازدید از چارسو تهران، خرید موبایل یا تماشای فیلم در این مجتمع را دارید و نگرانید اگر کارتان طول بکشد، اقامتگاه را چهکار کنید. نگران نباشید چون اتاقک کنار شماست تا قبل از سفر یا همان روز، اقامتگاه موردنظرتان را در تهران رزرو کنید و با خیال راحت تا وقتی آخرین چراغهای پاساژ روشن است در این مجتمع شبزندهداری کنید!
سؤالات متداول درباره چارسو
پاساژ چارسو کجاست؟
پاساژ چارسو موبایل در خیابان جمهوری، تقاطع حافظ و ضلع جنوب شرقی خیابان حافظ قرار دارد.
ساعت کاری پاساژ چارسو تهران چیست؟
بیشتر فروشگاههای چارسو از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب باز هستند. ساعت کاری پردیس سینما چارسو هم با توجه به سوگواریهای مذهبی و فیلمهای در حال اکران تغییر میکند. فودکورت چارسو هم از ساعت ۱۱:۳۰ صبح تا ۱۱ شب فعال است.
چارسو سینما کدام طبقه است؟
سالنهای سینمایی پردیس چارسو، در طبقه هفتم و هشتم بازار چارسو قرار دارند.