گشت‌وگذاری در خانه استاد حسین بهزاد | خانه خلاقیت و مکانی امن برای هنرمندان

خانه‌های قدیمی یادگاری از گذشتگان ما هستند و حس‌وحالی عجیب در خود نهفته دارند. حال اگر این خانه، متعلق به استادی معروف و هنرمند چون استاد حسین بهزاد باشد که دیگر حرفی برای گفتن باقی نمی‌گذارد. به نظر شما خانه این هنرمند بزرگ که آثارش شهرت جهانی دارند و حتی بخشی از کاخ سعدآباد را بدان اختصاص داده‌اند، چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد و هنگام رفتن به این خانه چه چیزی انتظارمان را می‌کشد؟

برای این‌که بتوانیم تصور درستی از خانه استاد حسین بهزاد داشته باشیم، این مقاله از مجله گردشگری اتاقک را به معرفی استاد حسین بهزاد و خانه‌ای که در آن زیسته است، می‌پردازیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

استاد حسین بهزاد کیست؟

استاد حسین بهزاد کیست
استاد حسین بهزاد ابداع‌کننده و سبک جدید مینیاتور در ایران بود.

حسین بهزاد مینیاتوریست معروف ایرانی است که در سال ۱۲۷۳، در شهر تهران دیده به جهان گشود. علاقه وی به نقاشی از همان دوران کودکی شکل گرفت و همین امر باعث شد، پدرش او را نزد استاتید بزرگ در این حوزه بفرستد تا اصول صحیح نقاشی و مینیاتورکاری را بیاموزد. متاسفانه این هنرمند بزرگ در سن نوجوانی، پدر و استاد خود را بر اثر بیماری وبا از دست داد و برای نگهداری به خانه فتوح السلطنه، دوست صمیمی پدرش سپرده شد.

فتوح السلطنه که استعداد ذاتی استاد بهزاد را در آثارش دیده بود، نسخه خطی خمسه نظامی را برای نقاشی کردن به او داد و این نسخه که بعدها به قیمت بالایی فروخته شد را می‌توان اولین اثر حرفه‌ای این استاد هنرمند دانست.

پس از آن، وی در سن ۲۱ سالگی اولین کارگاه هنری‌اش را تاسیس کرد و در این کارگاه به کپی‌کاری آثار مینیاتوریست‌های معروف پرداخت. آثارش در این دوره به عنوان عتیقه به بازارهای اروپا فروخته شد تا این‌که استاد حسین بهزاد، توسط یک فرد غیر ایرانی اما ایران‌دوست به فرانسه سفر کرد. وی در زمان سفرش به فرانسه که ۱۳ ماه طول کشید، بر روی آثار مینیاتور ایران در موزه‌های فرانسه مطالعه کرد و پس از آن  به بلوغ، پختگی و کمال هنری رسید.

سبک آثار حسین بهزاد در مینیاتور، ایرانی است و با هنر امروز مطابقت دارد. وی ریزه‌کاری‌های اضافه مینیاتور را که در سبک مغولی بود از آثارش حذف کرد و با وارد کردن سایه در نقاشی‌هایش، به مینیاتور ایرانی روح  بخشید.

از آثار استاد در این دوره می‌توان به فردوسی، ایوان مداین، فتح بابل، شب قدر حافظ و نفت اشاره کرد. او در طول حیاتش، نزدیک به ۴۰۰ اثر خلق کرد و ۱۷ نمایشگاه در داخل و خارج از ایران برگزار کرد. استاد حسین بهزاد، هم‌چنین در اواخر عمرش از هنرکده هنرهای تزئینی دکترای افتخاری گرفت و چندین جایزه و مدال به دست آورد. وی در ۲۱ مهر سال ۱۳۴۷، به‌دلیل بیماری در تهران درگذشت.

برای اجاره روزانه خانه در تهران می‌توانید از سایت اتاقک کمک بگیرید.

اجاره روزانه خانه تهران با قیمت مناسب
  • ۵۰ هزار تومان تخفیف
  • مخصوص کاربران بلاگ
  • کد : OTGBLG50

همین الان رزرو کن!

خانه استاد حسین بهزاد کجاست؟

خانه استاد حسین بهزاد کجاست
خانه «حسین بهزاد» استاد بزرگ نقاشی ایرانی، برعکس خیلی از خانه‌های تاریخی تهران هنوز پابرجاست – عکاس: سارا فرخی

حال که با این هنرمند نام‌آور ایرانی آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده تا سری به خانه او بزنیم. این خانه در سال ۱۳۳۰ توسط وی خریداری شد و در هفده سال پایانی عمر استاد، میزبان و محل تراوشات ذهنی ایشان بوده است.

پرویز بهزاد (تنها فرزند و وارث استاد بهزاد) از سال ۱۳۷۱، این خانه را با توجه به وصیت پدرش به سازمان میراث فرهنگی  واگذار کرد. با این شرط که وصیت پدرش را عملی کنند و آن را به مامنی امن برای هنردوستان و هنرآموزی اختصاص دهند.

اما سازمان میراث‌ فرهنگی، از این خانه نقلی و زیبا تا سال ۱۴۰۰ استفاده اداری کرد. اما سرانجام در خرداد سال ۱۴۰۰، این خانه با پیگیری‌های مرحوم محمد ابوالحسنی، تهیه کننده حوزه پویانمایی، انیمیشن و فعال حوزه کارآفرینی بازسازی شد و به عنوان خانه خلاق و نوآوری فعالیتش را آغاز کرد.

 این خانه خلاق به خانه هنر، هنرمندان و عاشقان هنر معروف است و به تیم‌های استارتاپ در زمینه هنر و صنایع‌دستی خدمات می‌دهد. در حال حاضر هم به ثبت آثار ملی رسیده است. هدف از راه‌اندازی خانه خلاق و نوآوری ایجاد زیرساخت و بستر فروش، تجاری‌سازی برای صنایع خلاق و کاربردی، آموزش‌های عملی و تربیت نیرو برای مشاغل مربوط به صنایع دستی، کمک و حمایت به شرکت‌های نوپا در زمینه صنایع دستی است و محلی برای تبادل دانش و تجربیات فعالان این عرصه است.

در خانه استاد حسین بهزاد چه چیزی انتظارمان را می‌کشد؟

در خانه استاد حسین بهزاد چه چیزی انتظارمان را می‌کشد
خانه استاد حسین بهزاد، خانه‌ای سه طبقه با حیاطی کوچک و باصفاست – عکاس: احسان رافتی داریان

خانه استاد حسین بهزاد در عین سادگی، بسیار زیباست. نمای این بنا آجری است و کتیبه ای کاشی‌کاری شده هم بر سر درب ورودی آن مزین به نام استاد قرار گرفته است. تاریخ ساخت بنا به دوران پهلوی اول بازمی‌گردد. البته این روزها اثری از معماری سنتی در آن دیده نمی‌شود، اما اصالت خود در راستای عشق و علاقه به هنر را هم‌چنان حفظ کرده است.

خانه استاد حسین بهزاد، خانه‌ای سه طبقه با حیاطی کوچک است که جای‌جای آن با هنر آمیخته شده است. هر یک از اتاق‌های این خانه دکوراسیونی زیبا و هنری دارند و در آن صنایع دستی ارزشمندی از اقصی نقاط ایران به چشم می‌خورند.

 حتی میز و صندلی‌های متفاوت این بنا گواه بر هنری بودن آن است. میز و صندلی‌هایی که با استفاده از صنایع دستی و طرح‌های اصیل ایرانی آراسته شده‌اند و نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کنند و فضایی متفاوت خلق کرده‌اند. ناگفته نماند، در این خانه به جز تصاویری از استاد و چند معرفی‌نامه‌ دیگر نشانه‌ای از حضور وی وجود ندارد و حتی نام خیابان هم به نوفلاح تغییر یافته است.

بر روی دیوارها، نقاشی‌هایی زیبا و متفاوت دیده می‌شوند و برخی دیگر هم محلی برای قرار گرفتن تابلوهایی زیبا از آثار هنرمندان سرزمین‌مان هستند. مابین راه پله طبقات، کتابخانه‌ای جمع‌وجور قرار گرفته است و می‌تواند ایستگاهی برای کسب اطلاعات جدید در خصوص دانش صنایع دستی و هنر باشد.

آشنایی با بخش‌های خانه خلاق بهزاد

این مکان، شامل بخش‌های مختلفی است که در ادامه آن را شرح می‌دهیم.

گعده‌های ایده‌پردازی هنرمندان

گعده‌های ایده‌پردازی هنرمندان
بسیاری از جریان‌ها و نوآوری‌های هنری در این گعده‌های ایده پردازی شکل می‌گیرند – عکاس: فرنوش فرشچیان

در این‌جا حلقه‌های دوستانه هنرمندان، برای گفتگو و ایده پردازی در خصوص رشته‌های مختلف هنرهای سنتی و صنایع دستی شکل می‌گیرد. توجه داشته باشید، بسیاری از جریان‌ها و نوآوری‌های هنری در این گعده‌های ایده پردازی خلق می‌شوند.

کلاس‌های آموزشی خانه خلاق بهزاد

کلاس‌های آموزشی خانه خلاق بهزاد
برگزاری کلاس‌های آموزشی هنری، بخشی از فعالیت‌های خانه خلاقیت بهزاد هستند.

در این خانه می‌توانید هنرهایی نظیر طراحی سیاه قلم، عروسک‌سازی، میناکاری روی سفال، گل‌ومرغ به‌شیوه قاجاری، سوخت‌نگاری، موزاییک‌آرت و غیره را به صورت اصولی و توسط مربیان حرفه‌ای آموزش ببینید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در کلاس‌ها باید با خانه خلاق بهزاد در تماس باشید.

باشگاه خلاقان

باشگاه خلاقان
این باشگاه، پلی است میان مردم و خانه خلاقیت بهزاد! عکاس: احسان رافتی داریان

در این باشگاه از هنر، فرهنگ، گردشگری و هنرمندان حمایت می‌شود و در واقع  پلی است میان مردم و خانه خلاق!

در باشگاه خلاقان جمعی از کارشناسان، پژوهش‌گران و هنرمندان حضور دارند و با گرفتن حق عضویت از آن‌ها خدماتی مانند اتاق جلسه، فضا برای برگزاری رویدادها و نشست‌ها و نمایشگاه در اختیارشان قرار می‌گیرد. هم‌چنین با ارائه کارت VIP، تخفیف‌هایی برای خرید محصولات خانه خلاق، عضویت در کتابخانه و بوفه خانه خلاق، برای اعضا باشگاه در نظر گرفته شده است.

کتابخانه

کتابخانه
در این کتابخانه، کتاب‌های متنوعی در خصوص هنر و صنایع دستی وجود دارد – عکاس: احسان رافتی داریان

در این مجموعه، کتابخانه‌ای با بیش از ۱۵۰۰ جلد در حوزه مهم‌ترین کتاب‌های هنر و صنایع دستی ایران و جهان برای استفاده عموم قرار گرفته است.

فضای کار اشتراکی خانه خلاق و نوآوری بهزاد

فضای کار اشتراکی خانه خلاق و نوآوری بهزاد
این‌جا فضایی مناسب و حرفه‌ای برای خلق آثار هنری منحصربه‌فرد است – عکاس: احسان رافتی داریان

فضای کار اشتراکی، یکی دیگر  از بخش‌های خانه استاد حسین بهزاد است که جمعی از هنرمندان را برای انجام کارهای هنری، در تیم‌های تک نفره تا ۶ نفره می‌پذیرد. افراد می‌توانند با پرداخت مبلغی، از این فضای مجهز استفاده کنند و آثار خود را به دور از هیاهوی شهر، در یک خانه تاریخی، با حیاط و ایوانی باصفا، اتاق‌هایی چشم‌نواز و بر روی میزهایی که پشت پنجره‌های چوبی آبی رنگ قرار گرفته‌اند، خلق کنند.

از امکانات این فضا می‌توان به مواردی مانند اینترنت پرسرعت، چای رایگان و امکان بازدید از گالری اشاره کرد. مبلغ استفاده از این فضا بر اساس تعداد نفرات بین ۷۰۰ هزار تومان تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان متغیر است.

گالری

گالری
در این بخش آثار ارزشمندی از هنرمندان در معرض دید عموم قرار گرفته است – عکاس: احسان رافتی داریان

در بخش گالری خانه استاد حسین بهزاد، آثار هنری و صنایع دستی تیم‌ها برای بازدید و خرید در معرض دید مراجعه‌کنندگان قرار می‌گیرند.

بوفه خانه خلاق بهزاد

بوفه خانه خلاق بهزاد
در این بوفه از مراجعه‌کنندگان با انواع دسر، نوشیدنی، کیک و غذاهای سنتی پذیرایی می‌شود.

بخشی از خانه استاد حسین بهزاد هم به بوفه‌ای اختصاص یافته است تا در آن با انواع دسر، نوشیدنی، کیک و غذاهای فست‌فودی از مراجعه‌کنندگان پذیرایی کنند. گردانندگان این بوفه جزیی از تیم‌های مستقر در خانه هستند و ترکیباتی جدید با خواص دارویی کم نظیر را برای مشتریان خود آماده می‌کند.

ساعت کار بوفه: یکشنبه تا جمعه‌ از ساعت۹:۳۰ صبح تا ۲۳ شب. (بوفه شنبه‌ها تعطیل است).

 شماره تماس: ۰۹۱۲۴۰۵۳۶۷۶

مسیر دسترسی به خانه خلاق بهزاد

خانه استاد حسین بهزاد که این روزها باعنوان خانه خلاقیت بهزاد شناخته می‌شود، در یکی از محله‌های خیابان انقلاب، واقع در شهر تهران است. دسترسی به این خانه راحت است و می‌توانید خود را با وسیله شخصی، مترو یا بی‌آرتی به آن برسانید.

  • با ماشین شخصی باید از خیابان آزادی یا خیابان کارگر جنوبی وارد خیابان جمالزاده جنوبی و سپس وارد خیابان کلهر شوید. در خیابان کلهر، به مسیر خود ادامه دهید تا به خیابان نوفلاح برسید. خانه استاد حسین بهزاد در سمت چپ و نبش خیابان نوفلاح قرار گرفته است.
  • برای دسترسی با مترو هم باید از هر کجای تهران در ایستگاه انقلاب، خط ۴ مترو پیاده شوید. این ایستگاه تا خانه استاد، ۵ دقیقه پیاده‌روی دارد.
  • با اتوبوس از هر کجای تهران می‌توانید از طریق خط یک بی‌آرتی خود را به ایستگاه انقلاب برسانید. این ایستگاه تا خانه استاد کمتر از ۵ دقیقه فاصله دارد.

آدرس خانه استاد حسین بهزاد: تهران، میدان انقلاب، خیابان جمالزاده جنوبی، خیابان کلهر نبش نوفلاح، خانه استاد حسین بهزاد

شماره تماس: ۰۲۱۶۶۹۰۰۲۲۸، ۰۹۹۶۰۸۲۳۵۸۲

ساعت فعالیت: همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۲۳ بعدازظهر (روزهای سوگواری تعطیل است).

هزینه ورودی: رایگان

اجاره روزانه خانه تهران با قیمت مناسب
  • ۵۰ هزار تومان تخفیف
  • مخصوص کاربران بلاگ
  • کد : OTGBLG50

همین الان رزرو کن!

سخن آخر

استاد حسین بهزاد، یکی از مفاخر ایرانی و اهل تهران است. این هنرمند ارزشمند با این‌که در قید حیات نیست، اما آثار زیبا و خانه تاریخی آن هنوز پابرجاست و تبدیل به مکانی برای هنرمندان و هنردوستان در سرتاسر ایران شده است. اگر ساکن تهران نیستید و قصد بازدید از خانه استاد حسین بهزاد، معرف به خانه خلاق ب و دیگر جاهای دیدنی تهران را دارید، می‌توانید سری به سایت اتاقک بزنید و یکی از اقامتگاه‌های آن را برای سفری چند روزه به پایتخت به‌صورت آنلاین با بهترین کیفیت و قیمت رزرو کنید.

سوالات متداول

خانه استاد حسین بهزاد کجاست؟

خانه استاد حسین بهزاد در تهران، میدان انقلاب، خیابان جمالزاده جنوبی، خیابان کلهر نبش نوفلاح واقع شده است.

خانه خلاق ب شامل چه بخش‌هایی است؟

کارگاه هنری، کتابخانه، کافه، باشگاه خلاقان و غیره

خانه استاد حسین بهزاد به چه فضایی اختصاص یافته است؟

در حال حاضر خانه استاد حسین بهزاد، به خانه خلاقیت ب برای هنرمندان و هنردوستان اختصاص یافته است.

ساعت فعالیت خانه خلاقیت ب چه زمانی است؟

همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۲۳ بعدازظهر

مائده سمیع‌زاده

مائده هستم. فارغ‌التحصیل رشته برق و مخابرات، اما از اون جایی که عاشق طبیعت و ایران‌گردی هستم، تصمیم گرفتم، با نوشته‌هام پلی بشم برای آشنا کردن شما با طبیعت بکر و زیبای ایران عزیزمون، به قول نیما یوشیج هر قدر به طبیعت نزدیک شویم، زندگی شایسته تری پیدا می‌کنیم.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

    1. مونا عزیز، خوشحالیم که نظرتون رو با ما در میون گذاشتید و مطلب براتون کاربردی بوده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا