در ستایش روز جهانی کارهای کوچک از روی مهربانی
به سمت پل میروم …
اگر در مسیر حتی یک نفر به من لبخند بزند …
نخواهم پرید!
«یک نامه خودکشی بهجامانده از سال ۱۹۷۰»
این دستنوشته میتواند بهترین انتخاب برای نشان دادن اهمیت مهربانی باشد. شاید یک لبخند، صدایی آرامشبخش، تعریفی صادقانه، بیان کلمههای محبتآمیز و گوش دادن به حرفهای دیگران تأثیر مثبت زیادی در زندگی افراد بگذارد. گاهی کوچکترین قدمها میتوانند بزرگترین نتیجهها را داشته باشند. لبخند زدن به یک رهگذر، قدردانی کردن از دوست و خسته نباشید گفتن به پاکبان و پلیس کارهای سختی نیستند که ممکن است با انجام دادنشان ردی از محبت را بر روی دل آدمها بگذاریم. مهربانی قدرتی جادویی دارد، نیرویی که علاوهبر خوشحال کردن شخصی که مهربانی در حق او انجام شده وجود کسی که محبت کرده را هم پر از احساس خوب میکند. به مناسبت روز جهانی مهربانی، که هفدهم فوریه و مصادف با ۲۸ بهمن ماه است، برایتان از کارهای کوچکی که میتوانند شادی را در دلها بنشانند بیشتر میگوییم.
همه کمی مهربانی در جیب خود دارند
مادر ترزا میگوید: «همه ما نمیتوانیم کارهای بزرگ انجام دهیم ولی میتوانیم کارهای کوچک را با عشقی بزرگ انجام دهیم.» روز جهانی مهربانی با کارهای کوچک برای اولین بار در سال ۱۹۹۵ و در شهر دنور ایالت کلرادو برگزار شد. این روز در سال ۲۰۱۴ نیز در نیوزلند جشن گرفته شد و در سالهای اخیر در سراسر جهان شناخته شده است. هدف از نامگذاری این روز بیان این مسئله است که مهربانی نیاز به برنامهریزی، صرف وقت و هزینه زیادی ندارد و فقط کمی توجه کردن به محیط اطرافمان، افراد جامعه و عزیزانمان برای مهربان بودن کافی است.
قدرت جادویی محبت و مهربانی
مهربانی کردن تأثیر مثبت سه جانبهای دارد؛ فردی که کاری را از روی مهربانی انجام میدهد، فرد دریافتکننده و نفر سومی که شاهد این عمل مهربانانه است هر سه حس خوبی به دست میآورند. درواقع خوشحالیِ ناشی از مهربانی مسری است. تحقیقات نشان داده است که تماشای کاری مهربانانه میتواند انگیزهای برای تکرار کردن آن توسط دیگران باشد. مهربانی ارزش اختصاص دادن یک روز خاص به خود را دارد، تاریخی که باید در تقویم بر رویش نشانه گذاشت و آن را جشن گرفت.
کارهای کوچکی که میتوانیم از روی مهربانی انجام دهیم:
- اهداء خون
- هدیه دادن به کسانی که دوستشان داریم
- کاشتن درخت
- کمک کردن به خیریه
- لبخند زدن به کودکان
- بازدید از خانه سالمندان
- کمک کردن به سالمندان
- نوشتن نامهای محبتآمیز
- تماس تلفنی با دوستی قدیمی
- انعام دادن به پیشخدمت رستوران
- غذا دادن به پرندهها، گربهها و سگها
- آماده کردن صبحانه برای اعضای خانواده
- دادن نوبت خود در صف به فردی که عجله دارد
- بخشیدن لوازم و لباسهایی که دیگر استفاده نمیشوند به خیریهها
- کمک کردن به نیروی خدماتی محل کار و یا سرایدار ساختمان
- هدیه دادن اسباببازی، کتاب، دفتر نقاشی و مدادرنگی به اتاق بازی شیرخوارگاه
- تشکر کردن از افرادی که با خدمات خود به جامعه کمک میکنند مثل پلیس، پاکبان، آتشنشان، پرستار و…
- و در آخر، مهربان بودن با خودمان
خودتان را فراموش نکنید
مهربان بودن آنقدرها هم سخت نیست که مختص به یک روز خاص باشد، کافی است قلبی بزرگ و روحی مهربان داشته باشیم تا کمی بیشتر حواسمان به محیط اطراف و نزدیکانمان باشد. درنهایت باید یادمان باشد که با خودمان هم مهربان باشیم، خودمان را به خاطر اشتباهاتمان ببخشیم و موفقیتهای کوچکمان را جشن بگیریم.